Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Horor
  • Animovaný

Biografie (8)

Tereza Kostková (herečka / scenáristka)

28.05.2011

Tereza Kostková se narodila 14. června 1976 v Praze do herecké rodiny. Jejím otcem je Petr Kostka a matka Carmen Mayerová. Vystudovala Vyšší odbornou školu hereckou v Michli, obor herečka/moderátorka.Na divadelních prknech bylo a je možné ji vidět v Městském divadle v Liberci, Západočeském divadle Cheb, Divadle pod Palmovkou,… (více)

Klára Cibulková (herečka)

08.05.2011

Klára Cibulková se narodila v roce 1975 ve Znojmě, vyrůstala však v Kladně. Studovala na gymnáziu a poté na DAMU herectví. Jejím pedagogem byla například i Věra Galatíková. Po škole nastoupila do souboru CD 94. Vystupovala také ve Švandově divadle v Praze.Na televizních obrazovkách jsme ji mohli vidět v seriálech ČERNÍ BARONI,… (více)

Jonathan Liebesman (režisér / scenárista / herec)

25.12.2010

Jonathan Liebesman se narodil 15. září 1976 v jihoafrickém Johannesburgu. Studoval filmařinu na AFDA, posléze na Newyorské univerzitě, kde v roce 2000 natočil krátký snímek GENESIS AND CATASTROPHE, který vyhrál cenu za nejlepší krátkometrážní film na filmovém festivale v Austinu. Liebesman téhož roku získal cenu "Hollywood… (více)

Wilt Chamberlain (herec)

25.12.2009

Celým jménem Wilton Norman Chamberlain se narodil 21. srpna 1936 ve Filadelfii (Pennsylvania). Byl americkým profesionálním basketbalistou. Jen několika málo sportovcům se podařilo získat tak dominantní postavení, jakého dosáhl za svou kariéru 216 centimetrů vysoký obr, známý také pod přezdívkou „Wilt the Stilt“ či „Big Dipper“… (více)

Martin Wuttke (herec / režisér)

25.12.2009

Martin Wuttke se narodil 8. února 1962. Je to německý herec a režisér, který dosáhl mezinárodního uznání za ztvárnění Adolfa Hitlera ve filmu HANEBNÝ PANCHARTI.Wuttke začal svoji hereckou kariéru v divadle na vysoké škole v Bochumi (Německo) a následně ve Vestfálské dramatické škole ve stejném městě. Hraje dodnes v mnoha… (více)

Taboo (herec / skladatel)

25.12.2009

Jaime Luis A. Dávila "Tame" Gómez, známý pod přezdívkou Taboo, je americký rapper, herec a zpěvák, nejvíce známý účinkováním ve skupině Black Eyed Peas. Narodil se 14. července 1975 v Las Angeles (Kalifornie). Ve svých 33 letech si vzal za ženu Jaymie Dizon, se kterou měl o rok později syna Jalena. Taboo měl již z předešlého… (více)

Mary Harron (režisérka / scenáristka / herečka)

25.12.2009

Mary Harron je kanadská filmařka a scénáristka. Narodila se do filmařské rodiny. Její otec Donald Harron, je herec, režisér, komik a spisovatel. Její nevlastní matka, Virginia Leith, hrála např. v Kubrickově prvním filmu - STRACH A TOUHA. Harron se ve 13 letech přestěhovala do Anglie a později studovala na Oxfordské univerzitě… (více)

Jesse Eisenberg (herec / režisér / scenárista)

25.12.2009

Jesse Eisenberg je americký herec. Narodil se 5.10.1983 v New Yorku a vyrůstal v Queensu a New Jersey. Byl přijat na New York University, ale odmítl kvůli práci na filmu. Jesse poprvé vystoupil na Broadwayi v roce 1996, jako dublující herec ve hře Summer and Smoke. Jeho debut na televizních obrazovkách byl roku 1999 v seriálu… (více)

Reklama