Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (811)

plakát

Tajemství loňského léta (1997) 

Kultovka, která má skvělý háv devadesátkových filmů, ale nepatří mezi ty lepší slashery. Možná, kdybych to zhlédl v době vzniku, beru to jinak. Přesto to bylo v pohodě.

plakát

The Son of Kong (1933) 

Vím, že bych měl projevit úctu - přeci jen rok 33 - ale když to srovnám s prvním Kongem, tak to je tak diametrálně jiné, až to bolí. Prvních 40 minut jen si povídáme, na ostrov se dostaneme na posledních dvacet minut a pak to působí spíš jako parodie na samotného Konga.

plakát

Mumie (1932) 

Jelikož máme srovnání s jinými filmy z té doby, tak Mumie si nestojí moc dobře. Je to spíše konverzační příběh, který nemá napětí, žádné drama se neodehrává a více méně si pár lidí povídá o Egyptu a mumii. Má to hodně jednoduchý scénář, dokonce i na tu dobu. Ale z úcty ke "stáří" by to v červených číslech mělo být.

plakát

King Kong (1976) 

Celkem slušný remake původního snímku z třicátých let s pár odlišnostmi, menším počtem monster a chvílemi trochu úchylným opičákem. Vyzdvihnout se musí rozhodně scéna, kdy Kong chtěl foukáním svou krásku osušit, která na to reagovala velmi přívětivě až svůdně, což s Kongovým dechem by se určitě stalo. Je to jednoduše místy vtipné. Ale trikově povedené.

plakát

Morke (2005) 

Silné téma, k tomu severská atmosféra a pomalé tempo, které ale nenudí a vy se snažíte s hlavním hrdinou tomu přijít na kloup. Opět to vyzdvihuje skutečnost, že Lie Kaas má z dětství obdobnou nepříjemnou zkušenost. Klobouk dolů, že do tohoto tématu šel. S koncem mám možná lehké problémy, ale celkově se to povedlo.

plakát

V zajetí (2020) 

Film, jenž není hororem a ani vlastně mysteriózním počinem (kdo ty žárny určuje?), ale i tak hutné psycho to bylo. Pár game changers se našlo a vše vylepšuje zážitek, že herečka Kiera Allen je skutečně na vozíku. Fajn jednohubka.

plakát

Velká železniční loupež (1903) 

Úctyhodné dílo z kolébky westernů. Výstřel přímo na diváky na konci musel být zážitek v té době!

plakát

Roundhay Garden Scene (1888) 

To se nedá hodnotit ani jako film, ale jako počátek něčeho velkého, z čeho žijeme dodnes.

plakát

King Kong (1933) 

Geniální zrod legendárního filmového monstra. V tu dobu to musel být neskutečný zážitek.

plakát

Vinnetou (1980) (seriál) 

Věřím, že v tu dobu na to stejně všichni koukali a byli rádi za další příběh náčelníka Apačů, i když odkloněného od knih. Když jsem si dal dneska maraton, netušil jsem, že to bude tak špatné, jak hodnocení zde napovídá. A ono bylo ... Ani Vinnetou to nezachránil, ani hlubší myšlenka, kterou do příběhu chtěli dát, ani návrat Sama Hawkense se stejným hercem... Byla to jednoduše nuda a nuda, kde se místy objevila parodie na Old Shatterhanda.