Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Drama
  • Krimi

Recenze (1 485)

plakát

Pašerák (2018) 

Šlo to, ale od Clinta jsem čekal trošku víc. Má to ale i své světlé stránky. Víc k tomu neřeknu, kvalitní film bez třešničky na dortu. ... GA Cinema

plakát

Noční hra (2018) 

Má to dost dobrý námět. Fakt, že jo. Rád bych s přáteli pořádal takové večery. Má to i nějaké herecké kvality, dobrou hudbu a pár kvalitních efektů, třeba hned ty v úvodu. Zbytečně to ale kazí slabí herci ve vedlejších rolí a podle mě to drhne na nedomyšlených detailech, nebo ještě na něčem dalším, co nedokážu popsat? Jako celek to prostě nefunguje, tak jak by mělo. Každopádně děkuji za Dextra, toho jsem nedávno dodíval a nečekal jsem, že ho brzy zas v něčem uvidím. Dokonce použil některé své repliky. A také díky, že jste neprozradili zápletku Zelené míle, protože jsem to (stydím se) stále neviděl. A vy to tak rádi v takových filmech prozrazujete. ... A tím končí moje noční hra. Co? Šlo to podle plánu, dostali jste všechny lekce, které jsem vám chtěl udělit. Trevore můžeš vstát. ... Dělám si srandu, ale nebylo by to super? Ty jsi kretén.

plakát

Sedmá rota za úplňku (1977) 

Poslednímu dílu už opravdu nejde dát plný počet. Sice jsou to pořád sympatické postavy, má to jakž takž děj, ale už to nemá ten šmrnc. Když tak přemýšlím, kdyby to točili až dnes, tak z toho klidně mohli udělat seriál. V jistých chvílích i počítají s menší naivitou diváka a na to nejsem u francouzských nebo třeba britských filmů zvyklý.

plakát

Návrat sedmé roty (1975) 

Co se týká filmařské poctivosti, té od minulého dílu neubylo. Jen mi v mnoha momentech přišlo, že jakoby splácali jen vystřižené scény z minulého dílu. Je to moc krásně strávená hodina a půl, mám vzpomínky na příjemné chvilky u televize s rodinou. Nemělo to žádný smysluplný děj, ale mě to nevadí.

plakát

Kam se poděla sedmá rota? (1973) 

Frantíci umí. Není to ani tolik komedie, ač je to humorně pojato, moc se nenasmějete (dnes dělají mnohem vtipnější). Spíš se dá žasnout nad zajímavým námětem, který je i hezky dějově pojatý, hlavně všemi zúčastněnými kvalitně zahráno a vůbec zkoordinováno - vytvořit kulisy a kostýmy a tolik lidí se toho zúčastnilo. Myslím, že to tehdy musel být jeden z nejdražších francouzských filmů. Film mi hodně připomíná dětství.

plakát

Mrazivá pomsta (2019) 

Je to taková všehochut, ale nic není dotaženo k dokonalosti. Osazenstvo baví a občas se člověk zasměje a Liama mám rád, akorát jsem od něj čekal akčnější film. Akce taky občas byla, ale na konci jsem si říkal, na co jsem to vlastně šel. Komedii nebo akční film? ... CC Nový Smíchov

plakát

Dexter (2006) (seriál) 

Dexter mě velice bavil, má neobvyklý námět a sympatické herce, které do poslední chvíle nevyměnili. Bavila mě celá rodinka policistů, Quinn, Batista atd. Dokonce, co se týká českého dabingu, tak to snad posrali jen u Vince, ale když už, tak razantně. Jako úchyláka si ho dokážu představit jen s tím původním hlasem, ten v závěru už k němu neseděl, ona se ale dost změnila i jeho postava a už to nebyl on, možná proto to původní dabér odmítl dokončit. Nejvíc mi ale samozřejmě přirostl k srdci samotný Dexter a Debra, ti dva byli naprosto perfektní a Debra je nádherná ženská. Konstrukce tohoto seriálu mě bavila, přestože jeho úniky byly kolikrát absurdní. Nenapadalo mě moc možností, jak to ukončit a bohužel asi ani tvůrce to nenapadlo. Konec mě zklamal a to hodně. Bylo jasné, že se to bude nejvíc točit kolem sourozenců, ale tenhle konec nebyl ani nijak dojemný nebo šokující. Byl jsem nervózní a bál jsem se, co se stane, ale pokazili to. Možná, kdyby ubrali úplně poslední scénu... ale ne, asi ani to by to moc nezachránilo. V průběhu byly lépe zakončené epizody. Dle mého by nejlepší konec byl někde v sedmé sérii, kde Dexterem s Debrou a Evelyn polemizují o životě na lodi Slice of Life. Přesto jsem se dlouho bavil, jsem neštastný, že už neuvidím další epizody a závěr jim snad někdy odpustím.

plakát

Skála (1996) 

Dobrý film to je, ale ve strašně moc situacích to počítá s obrovskou naivitou diváka. Chtěl jsem to přejít, ale v momentě, kdy elitní agent, který jako jediný utekl z Alcatrazu a zná odpovědi na všechny otázky světa, utekl dveřmi, které se otevírají po směru útěku a až když se vracel, tak musel projít tou pekelnou jámou, u které vlastně věděl jak na ni, když tehdy utíkal opačným směrem ... pánové to nemyslíte vážně :D.

plakát

Captain Marvel (2019) 

Je to rozhodně slabší Marvelovka, o to víc, když nese onen samotný název. Brie Larson ve mě nebudí takové nadšení jako Gal Gadot z Wonder Woman a to je bohužel pro dosažení maximálního efektu nutné. Zahráno a natočeno samozřejmě perfektně, jen mám prostě osobní problém s hlavní představitelkou a závěr, kde ukazují, jak je vlastně nepřemožitelná a co už dnes tušíme, že v Avengerech všechny zachrání, mi prostě kazí nadšení. ... GA Cinema (Atmos)

plakát

Co jsme komu zase udělali? (2019) 

Je to trošku slabší než jednička, ale i tak se člověk hezky baví. Frantíci jsou v tomhle poslední dobou nej. ... GA Cinema