Reklama

Reklama

Eastwooda poznáváme v roli Earla Stonea, muže, který je ve svých osmdesáti letech zlomený, opuštěný a navíc čelí propadnutí majetku své firmy kvůli neplacení hypotéky. V této situaci je mu nabídnuta příležitost k výdělku – místo řidiče. Brnkačka. Jenže Earl neví, že se právě upsal jako kurýr drogovému Mexickému kartelu. Počíná si dobře — popravdě tak dobře, že zboží, které přepravuje, roste exponenciálně na objemu až vše dospěje do okamžiku, kdy Earl dostává celý kšeft na starosti. Earlovy potíže s nedostatkem peněz jsou tytam, jeho minulost je mu však neúprosně v patách a kartel není jediný, kdo na Earla dohlíží. Tajemný pašerák také poblikává na radaru snaživého agenta DEA Colina Batese (Bradley Cooper). Dávné hříchy na Earla doléhají a není jisté, podaří-li se mu všechny urovnat dříve než bude dostihnut strážci zákona nebo vymahači Kartelu. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (537)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Nevěřil jsem že na to Clint herecky ještě bude mít, ale ten člověk je prostě démon. Tam kde ostatní sedmdesátníci hoří jako papír a často se spíše ztrapňují, on ve svých necelých 90 tasí ten svůj šibalský úsměv a na trase mezi Mexikem a severem Ameriky vozí kokain. V podobné roli bych jej rozhodně nečekal, ale děsně mu to tady sekne. Bradley Cooper dostane na cestu nejedno poučení, které si holt musí vyslechnout. 75% ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Stařík Clint je pořád macho, i když tady to už musí zdůrazňovat svým vztahem k lehkým holkám, což  působí i lehce odpudivě. Zbytek je ale pořád celkem fajnová staříkovská lehce kriminální road movie ochucená mírně klišovitým rodinným dramatem o nezvedené hlavě rodiny. Ale přesně v týhle poloze je Clint pořád svůj a i při sypání  si popele na hlavu ji má sympaticky vztyčenou. Jinak mile amorální film o pašování drog s atmosférou Forresta Gumpa, a za to si to tu čtvrtou hvězdu zaslouží. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Pocitovo za štyri, možno najmä vďaka záveru, ako "kritik" ale mám väčšie výhrady. Divák si ani nevšimne, ako do toho starký spadol. Nechápe, prečo sa v minulosti zachoval tak, ako sa zachoval a opustil rodinu. Jednoducho sa na Pašeráka veľmi príjemne pozerá, temnejšie momenty ale nedokážu vyvolať skutočné mrazenie a ohrozenie a to ani vtedy, keď vidíme mŕtvolu v kufri auta. Príbeh si ide celkom očakávateľne vpred, čo je ale nakoniec len dobre, žiaden mindfuck by som filmu asi neuveril. Ono je to vlastne taký pohľad na "vec" pohodového osemdesiatnika, ako túto činnosť vníma on a budeme ich tak cez film vnímať aj my. Proste si pri pašovaní klíďo píďo púšťať v aute nejakú odrhovačku a pospevovať si pri nej. Tak na to nabudúce pri nejakej trestnej činnosti myslite tiež. 70% ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

"Díky, dědo." - "Nemáte zač, lesby." Clint Eastwood je jistota. I když Pašerák (pokud ho srovnám s posledními filmy, ve kterých hrál) není taková síla jako Gran Torino nebo Million Dollar Baby, je naštěstí mnohem lepší než Zpátky ve hře. Je to zábavný i dojemný film s pohodovou atmosférou proloženou nějakým tím napětím, v hlavní roli a zároveň i na režisérské židli s jedním neskutečně obdivuhodným chlapem. Earl Stone je jedním z jeho nejsympatičtějších hrdinů. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Poctivý rozlučkový snímek o květináři, který si nakonec uvědomil, že rodina je víc než práce. Příběhově jde o klasický vzestup a pád, ale v hlavní roli je devadesátiletý Clint, který si to neskutečně užívá. Pan charizma nemá problém vzít si na pokoj dvě šlapky nebo říkat "černým lidem" negře, stačí nahodit nevinný starouškovský kukuč a projde mu to. S klukama z kartelu je za dobře než do toho začnou tahat efektivitu a plán. I textovky se psát naučí. Humorné sekvence se střídají s napínavými i vyloženě smutnými neuvěřitelně přirozeně. Oldchool. Plán na důchod mám jasný. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (16)

  • Film je inspirován článkem v New York Times s názvem „90 letý pašerák drog kartelu Sinaloa“. (bearmeedek)

Reklama

Reklama