Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Drama
  • Krimi

Zajímavosti k filmům (121)

Captain Marvel

Captain Marvel (2019)

Mezi závěrečnými titulky je dodatečná scéna.

Captain Marvel

Captain Marvel (2019)

Úvodní typické logo Marvel se tentokrát neskládá z jednotlivých postav Marvel Cinematic Universe, ale ze záběrů komiksového autora Stana Leeho, který v roce 2018 zemřel ve věku nedožitých 96 let. Captain Marvel je prvním filmem ze série po této události. Po logu Marvelu se zobrazí text: „Děkujeme Stane.“

Captain Marvel

Captain Marvel (2019)

V jedné ze svých posledních cameo rolí tu Stan Lee odkazuje na svou hereckou účast ve filmu Flákači (1995). A to ve scéně, kdy sedí ve vlaku, čte si scénář Flákačů a nacvičuje si repliku: „Trust me, true believer.“ Captain Marvel (Brie Larson) mu scénář odkryje a oba se na sebe usmějí.

Ant-Man a Wasp

Ant-Man a Wasp (2018)

Stan Lee se tentokrát nachází ve scéně, kdy mu Hope (Evangeline Lilly) zmenší auto a on řekne: „V šedesátkách jsem si dost užíval a teď se mi to vrací.

Vražda v Orient expresu

Vražda v Orient expresu (2017)

V závěru filmu Hercule Poirot (Kenneth Branagh) přichází k podezřelým, kteří jsou za stolem rozestaveni podobně jako postavy na fresce Leonarda da Vinciho "Poslední večeře".

Blade Runner 2049

Blade Runner 2049 (2017)

Film úmyslně začíná podobně jako jeho předchůdce Blade Runner (1982) - krátkým titulkovým popisem historie a letem vznášejícího se automobilu.

Válka o planetu opic

Válka o planetu opic (2017)

V úvodu filmu, kdy jsou titulky popisovány předešlé události, je vždy zvýrazněno slovo, kterým začíná každý z filmů nové série. Jsou jimi RISE - zrození, DAWN - úsvit a WAR - válka, která se nakonec změní v celý název filmu.

Doktor Strange

Doktor Strange (2016)

Mezi závěrečnými titulky a po nich nalezneme dvě dodatečné scény.

Jason Bourne

Jason Bourne (2016)

Když si v Londýně Jason Bourne (Matt Damon) domlouvá schůzku s Malcolmem Smithem (Bill Camp), pronese, že se sejdou za 15 minut. Když stejnou informaci sděluje Heather Lee (Alicia Vikander) svému nadřízenému Robertu Deweymu (Tommy Lee Jones), již řekne, že se sejdou za 13 minut, vzhledem k časovému posunu. V českých titulcích použitých v kině je ovšem chybně uvedeno znovu 15 minut.

Jason Bourne

Jason Bourne (2016)

Již tradičně v závěrečných titulcích zazní píseň "Extreme Ways", kterou složil Moby.

Silicon Valley

Silicon Valley (2014) (seriál)

V závěru 3. epizody 2. série Gavin Belson (Matt Ross) v českém dabingu před právníky pronese větu "Ty myslíš, že čím víc toho člověka začneme tady vyzdvihovat bude to vypadat, že Pied PIDER vznikl tady v Hooli?". Správně je Pied Piper. Je zvláštní, že dabér, nebo ani režie dabingu si po celé jedné sérii, nevšimne zkomolení názvu titulní aplikace. V následující epizodě byla chyba zopakována. Následně ve 4. epizodě 3. série znovu postava Gavin Belson (Matt Ross) pronese česky větu "Odkoupil jsem jistou firmu EnderFrame" správně je EndFrame.

Reklama