Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Dokumentární

Recenze (7 470)

plakát

Perníkový táta - Mezi nebem a zemí (2009) (epizoda) 

Mají navařeno, ale netuší, co se svým zbožím udělají. Jeden krok kupředu, další dva zpět. Důležitý kontakt vycouval, Jesseho s Waltem zdaleka nepovažuje za obezřetné a rozvážné. Walt přesto vytrvá. Úvodní střelba cool. A znovu je třeba volat Saulovi. Skyler rodí a Walt potřebuje obratem svůj produkt. Podezřelé situace a otázky bez smysluplných odpovědí v manželství Skyler a Walta každopádně nadále pokračují. Tady měli tvůrci krapet zabrat. Nicméně graduje to solidně. Zkapalo už pár gangsterů i civilistů, na řadě je růžový plyšák.

plakát

Perníkový táta - Je to za námi (2009) (epizoda) 

Zase tu máme několik tajemných indicií na začátku, jinak se vše točí okolo toho, že se Waltův nádor výrazně zmenšil. Vyhráno zdaleka nemá, přesto už byl se smrtí smířený. Možná proto ty jeho změny nálad, zřejmě zrod Waltova temného já. Protože zatímco předtím byly jeho drogové akce „pochopitelné“ skrze finanční zajištění rodiny, teď ale (třeba v závěru při dobře míněné radě v obchodě) popírá veškeré morální zásady. A chová se jako kokot… ostatně těch momentů, které zamrzí, je víc: třeba od začátku sledujeme manželství založené jen na (milosrdných) lžích, otázky bez smysluplných odpovědí, které Skyler vznesla, by měly zaděláno na velký problém. I když asi se už cosi děje. Tenká hranice mezi oběma Waltovými světy se holt poměrně rychle stírá.

plakát

Terapie - Epizoda 42 (2011) (epizoda) 

Zdá se, že i linie s mentorkou Ditou se uzavírá. Navštěvuje ho však ona u něj doma. Společně procházejí důležité milníky jejich kariér a jejich spolupráce. Dita odhaluje Markova traumata, zatímco on bojuje s kávovarem a prožívá jakousi osobní zádušní mši za zemřelého pacienta Igora. Absurdní, snové, divné. Celkově se trochu divím, že vznikly další série.

plakát

Terapie - Epizoda 41 (2011) (epizoda) 

Překvapilo mě, že na scéně chybí Sandra, nicméně atraktivní zrzka se evidentně ještě objeví. Teď má Marek čas na Lindu. A bilancujeme a uzavíráme jednotlivá sezení. Před jeho domem ovšem přešlapuje i Lindin bohémský otec, kterého (překvapivě) slušně hraje Tomáš Matonoha. Domáhá se účasti na sezení, což dcera i terapeut odmítají, na což reaguje urážlivými poznámkami (ostatně jak jinak, drtivá většina pacientů a jejich blízkých je útočná). Nakonec se ale na sezení vrátí, Linda přiznává, že za jejími problémy stojí právě rodiče. Nechce, aby otec jen tak mizel z jejího života. Podle Marka udělala obrovský posun.

plakát

Reality (2023) 

V Euforii jsme velebili hlavně Zendayu. Ovšem solidně se do toho obouvala i postupně stále labilnější studentka Cassie, kterou hrála (místy velmi odvážně) Sydney Sweeney. Teď dostala plátno prakticky výhradně pro sebe. Celé je to postavené na přepisu skutečného výslechu, který se odehrál v létě 2017, a kterému dva agenti FBI podrobili pětadvacetiletou překladatelku, která z jisté agentury vynesla jisté dokumenty. Důvod? Ruské vměšování do amerických voleb a dle ní slabá informovanost americké veřejnosti o tomto vlivu. Začne to řešením, jak se před cizí návštěvou chovají její domácí mazlíčci, pokračuje dotazy, zda má doma zbraň a postupuje drcením jednoho mladého života. Idealistka, které v práci permanentně řvalo vysílání Američany rozdělující stanice Fox News, která se pokoušela prorazit hradby nevědomosti, a která teď čelí otázkám o národní bezpečnosti. Nejprve vznikla divadelní hra, jejíž autorka Tina Satter následně spolu s Jamesem Paulem Dallasem připravila filmovou verzi scénáře. A sama usedla na režisérskou stoličku. Zatímco Sweeney, kterou kamera často zachycuje v detailech, je skvělá, u „protistrany“ si nejsem jistý, co je zvláštnější – zda chování agentů či protokol, kterým se řídí.

plakát

Perníkový táta - 4 dny volna (2009) (epizoda) 

Chvíli nervózní manžel, který se chytá berliček, vzápětí neurvalý výrobce drog. Zdá se, že opětovné spuštění starého Walta je utopií. „Jesse, když jsem tě požádal, abys dal klíčky na bezpečné místo, kam jsi je dal?“ Walta čeká důležité vyšetření a má náznaky, že to celé nedopadne dobře. Logicky tak vyburcuje Jesseho, vymyslí si další lživou historku pro Skyler a zmizí v poušti uvařit obří dávku drogy. Ač z toho bude opravdový balík, přijde hned několik nepříjemných překážek, protože, no, protože Jesse „přemýšlel“. A podle postupně rezignujícího Walta spíš konečně „identifikovali problém“.

plakát

Perníkový táta - Radši volejte Saula (2009) (epizoda) 

Hank je z uplynulých událostí v El Pasu solidně rozhozený. DEA v ulicích nicméně zaúřaduje a Jesse s Waltem mají problém. Buď se jednomu z jejich klíčových dealerů ve vězení pořádně roztáhne konečník nebo vysolí nemalé prostředky. Pochybný právník Saul zároveň věří, že by s Waltem mohl vydělat i nadále slušný balík peněz. A právě ten prostě střídá role, jak kdyby si každý den měnil ponožky. Zmiňovaný Saul je každopádně šťavnatý komediální prvek. Jeho postava má potenciál.

plakát

Perníkový táta - Černá a modrá (2009) (epizoda) 

V předchozí epizodě jsem si říkal, že Jesse feťácké doupě prochází zatraceně dlouho, nedá se ovšem srovnat s předlouhou mexickou baladou z úvodu. Hank bude brzy otřesený z událostí v El Pasu, Jesse zase z minulé „nehody“ s bankomatem. S prodejem drog ale nelze přestat... Dějově se to trochu tříští (uvidíme, jakou roli sehraje Jesseho sličná sousedka) a takový Danny Trejo si asi želví polévku nebo želví ragú nějaký ten pátek nedá.

plakát

Perníkový táta - Schovávaná (2009) (epizoda) 

Sice Jesse feťácké doupě zpočátku prochází zatraceně dlouho, ovšem pak se to na místě solidně rozjede. Spodina společnosti to Jessemu nakonec usnadní. A bankomat nečekaně poslouží. Zatímco Skyler má vlhké oči a děkuje Gretchen, že jejímu manželovi zachraňuje život, ta je na Walta solidně nakrknutá. A Walt před manželkou vysype další ze lží. Walter prostě střídá role, jak kdyby si každý den měnil ponožky. Chvíli nervózní manžel, který se chytá berliček, vzápětí neurvalý výrobce drog. Zdá se, že opětovné spuštění starého Walta je utopií.

plakát

Perníkový táta - Ztratné (2009) (epizoda) 

Nebude lepší po zkušenostech s psychopatem Tucem distribuovat modrou dobrotu výhradně po své linii? Jesse osloví staré kámoše, ovšem hned to přinese potíže s párečkem feťáků. Hanka čeká zločinecké peklo na hranici s Mexikem. Ač ostrý chlap, je to dobrý nápad po přestřelce s Tucem? Kromě jiného (divák velebí postavy, dějové zvraty, černý humor) je třeba zmínit a pochválit i vizuální stránku, která i přes televizní projekt klade důraz na formu.