Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Krimi
  • Akční

Recenze (93)

plakát

Jeremiah Johnson (1972) 

Film se mi úžasně trefil do prázdninové dobrodružné nálady, takže se možná nechávám s těmi pěti hvězdičkami trošku unést. Ale co naplat, Robert Redford, i když není můj nejoblíbenější herec, vystihl "divokého" zálesáka skvěle. K tomu pak nádherná, povětšinou zasněžená krajina a atmosféra podtržená úžasnou hudbou. A navíc ukázka toho, že návrat k přírodě nemusí být tak snadný a romantický, jak si můžeme myslet. Hory jsou kruté a indiáni taky.

plakát

John Carter: Mezi dvěma světy (2012) 

Celkem pěkná podívaná na zubaté příšerky, jakéhosi sci-fi Herkula a pseudo-indickou princeznu. Když nečekáte nic víc, směle na to můžete vyrazit do kina... Možná až se Stanton naučí, že hrané postavičky musí mít, narozdíl od těch kreslených, kromě těla i duši, budou jeho filmy nejen ke koukání, ale i k prožívání.

plakát

Jonesovi (2009) 

Nápaditý film, který se ve druhé polovině snaží jít i trochu do hloubky a ukázat odvrácenou tvář života Jonesových, jejich vlivu na sousedy a potažmo i celé konzumní společnosti, kde je hodnota člověka stanovována podle ceny a značky jeho domu, auta, bot nebo třeba golfové hole. Škoda jen toho naprosto předvídatelného tuctového závěru.

plakát

Když Harry potkal Sally (1989) 

Člověk nemá vždycky náladu koukat na něco závažného a dramatického – občas to zkrátka chce nějakou ne příliš náročnou romantickou komedii, která má šmrnc a která jak zahřeje u srdce, tak i pobaví. Takových filmů je jak šafránu, ale tenhle mezi ně zaručeně patří. Billy Crystal a Meg Ryan jako Harry a Sally jsou úžasně roztomilí, vtipní a místy mírně naivní. A především, náramně se doplňují. V průběhu let se různě potkávají a jak plyne čas, mají k sobě čím dál blíž… Jak jejich přátelům, tak i divákům musí být jasné, kam to celé povede, jen Harry a Sally si nechtějí přiznat, že k sobě patří. Kromě vtipně postavených dialogů a skvělých hereckých výkonů hlavních hrdinů ve filmu potěší i skvělá hudba, nejčastěji v podobě písní Franka Sinatry.

plakát

Klíče od pevnosti Boyard (1990) (pořad) 

Nezapomenutelná znělka, nezapomenutelná soutěž... Kdo z nás si jako malý nezatoužil změřit síly v pevnosti Boyard? Vždycky jsem se ušklíbala nad pavouky a hady, hrozila se skoků z výšek, s napětím sledovala zápasy v bahně a usmívala se hádankám otce Fury! A mezi tím ty záběry na tygry, kteří se už už těší na své oběti, které budou ziskuchtivě hrabat peníze a nestihnou podlézt padající mříží! Zkrátka soutěž plná napětí, které se snad žádná jiná nemůže rovnat!

plakát

Knoflíková válka (1962) 

Úžasný film se špetkou vtipu a mořem poetiky. Obdivovala jsem především skvělé herecké výkony dětí, protože taková práce s dětskými herci v dnešních filmech většinou schází a děti pak často působí uměle a neuvěřitelně.

plakát

Komorná (2016) 

Plakát je lepší než film. Vlastně, když o tom tak přemýšlím, tak na tom plakátu je celý film nakreslený. Čekala jsem trochu víc... Místy krásné poetické záběry střídají scény, u kterých není jasné, jestli jsou (trapně) vtipné schválně.

plakát

Krajina srdce (2002) 

Nejlepší road movie, co jsem kdy viděla! Všechny další road movie porovnávám s tímhle filmem, protože si myslím, že skvěle vystihuje ten žánr: Před hlavního hrdinu je postaven nějaký problém nebo výzva, kterou je možno vyřešit jen cestou. Na této cestě hlavní hrdina zažije mnoho nečekaných situací a potká různé zajímavé lidi, v důsledku čehož se změní a přehodností svoje sny a ideály.

plakát

Kůže, kterou nosím (2011) 

Klasický barvitý Almodóvar: stále stejná témata a přitom stále dokáže překvapovat. Jeho styl je čím dále tím vybroušenejší a osobitější, takže rozděluje diváky na dvě nesmiřitelné skupiny - ty, kteří ho nechápou a nesnáší, a ty, kteří ho právě pro ten styl obdivují. Já patřím samozřejěm mezi ty druhé ;-) Almodóvarovy postavy jsou film od filmu charismatičtější a barvitější. Robert Ledgard v podání Antonia Banderase je toho důkazem. Díky skvělému scénáři, režii i hereckému výkonu nabývá jeho osobnost velmi plastický rysů, takže - byť je to vlastně psychopat - naprosto rozumíme všemu, co dělá. Neméně úžasný je ovšem i výkon Eleny Anaya. A celý film je samozřejmě podbarvený skvělou dramatickou hudbou Alberta Iglesiase. PS: tygřík je zaručeně nejodpornější filmovou postavou roku :-D

plakát

Lekce neslušného chování (2008) 

Britský humor postavený na klasickém protikladu mezi staromilnými Angličany a moderní Američankou. Předvídatelné, ale vtipné, navrch s dávkou charakteru a roztomilosti Colina Firtha. Jako stvořené pro příjemnou "rodinnou" zábavu.