Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (79)

plakát

Sedmý syn (2014) 

Jediný pocit co jsem si z tohohle filmu zapamatoval, je obrovská úleva, že jsem za něj neutratil peníze v kině! Ale i tak jsem nasraný ze ztráty necelých dvou hodin, které jsem mohl vyplnit užitečněji a jít si vyšlapat pár psích výkalů do nedalekého parku. Jediná světlá stránka filmu? Bridges.

plakát

Stoupat jak dým (1978) 

Naladil jsem se na stejnou vlnu jako panove ve filmu a dlouho jsem se takto nepobavil. Skvělá komedie ze sedmdesátek, což ji hodně přidává na kvalitě.

plakát

Hobit: Bitva pěti armád (2014) 

Po třech letech jsme se my, skalní fandové Tolkiena, konečně dočkali a jeho první "dítě" je konečně kompletně odkryto veřejnosti i ve filmové podobě. Na místě je tedy kompletní zhodnocení všech dílů této trilogie. První díl mně hodně namlsal a byl přesně takový jaký jsem čekal. Kouzelná pohádková atmosféra Středozemě se povedla na jedničku. Jediná chybka, jak jsem komentoval právě o dílu číslo jedna, byla absence "lidských" skřetů a nahrazení jich počítačem. Bohužel to byla předzvěst toho jak se budou další díly ubírat. Dvojka začala skvěle. Návštěva u Medděda mě velmi zaujala a i následné pokračování cesty k hoře, ale jen do té chvíle než nastoupili na scénu opět grafici. Druhý díl přinesl více akce, ale tím pádem šla kvalita dolů. Před třetím dílem jsem již byl v nejistotě co mám vlastně očekávat. Ano Bitva pěti armád by měla být velkým tahákem, ale pořád mi něco říkalo, že nedostanu to co bych měl. ... Přesně to se stalo! ... Při vzpomínce na Návrat krále a nástup Theodenovi armády mi okamžitě vyjede po celém těle husina. Letošní Hobit? Ani náhodu! Příchod trpaslíků, odkojených válkami, tvrdých chlapíků se sekerami a kladivy, byl naprosto nudný a být v bitvě tak si ho možná ani nevšimnu. Bitva sama o sobě je o ničem a je tu spíše jako pozadí několika soubojů hlavních aktérů, které radši nebudu rozvádět, protože někdy byly až k pláči. Někdo může namítat, že v knize bitva vůbec není díky omráčení Bibla, ale když už podle ní pojmenujete film, tak byste si měli dát více záležet a ne jenom zapojit moderní techniku a nechat Legolase, kamzíky a skřety lítat po horách jak divý. Hobit v celku je tedy pro mně spíše celkovým zklamáním, ale pořád zůstává ve svém žánru hodně vysoko. Bohužel poprvé dávám Středozemi jen slabší 4*. ... Pořád ale doufám a mám jedno velké přání, mít tu čest si pustit další a pro mně nejlepší dílo pana Tolkiena, Silmarillion! K tomu podotýkám, že je dnes velmi populární styl seriálu Game of Thrones, Band of Brothers apod., takže páni režiséři, kdopak to bude? :)

plakát

Donnie Darko (2001) 

Nic nelze vytknout, během filmu jste v napětí, ve kterém Vás drží především skvělý výkon Jakea Gylenhalla a k tomu takova tajemnost filmu samotného. Změny nálad, vykreslene charaktery a postavy. Tohle všechno ale musíte po celý film pečlivě sledovat jinak konec a tim padem cely film nepochopíte. Donnie si myslim nejenom mně naprosto získal, a proto ho řadím mezi nejlepší dramata vůbec.

plakát

Expendables: Postradatelní 3 (2014) 

Chápu, že tahle série vznikla jako vzpomínka na stare akčňáky, ale čeho je moc toho je příliš. Ve všech dilech jsme dostali hromadu akce. Ale co předešlé filmy měly oproti trojce je vtip, přišlo mi, že zde spoustu věcí už berou docela vazne, což mně během sledování občas i děsilo. Třetí dil už jak tomu bývá kvalitou klesá. Dvakrát se na něj nepodivam. Čistý průměr.

plakát

Jak vycvičit draka 2 (2014) 

Jak už nám první díl ukázal, druhý v tom pokračuje. Tato série se prozatím odlišuje od konkurentů (v příkladě Shrek, kde se sice bavíme, ale každý díl prožíváme to samé) kompletním zpracováním, a to nejen grafikou (dáno vývojem technologie), ale především příběhem, ne úplně pokaždé tlačeným a nutným humorem a takovou svojí dospělostí. Oba díly ukázali, že i když v dnešní době hodně dospělých rádo koukne na animované filmy a zasměje se, u tohoto si můžou říci mnohem víc. V nejnovějším pokračování se dočkáme méně příběhu než v předešlém dílu, ale zase nám DeBlois přináší více animace, akce, krásných "exteriérů" a hlavně spousty, spousty nových draků. Podle mně zde máme jeden z nejlepších animáků 21. století.

plakát

Expresní zásilka (2012) 

Žádný velký příběh, ale účel to splnilo. Všechno běží v rychlém sledu a nenudite se a občas se i zasmějete. Tento film mně celou dobu bavil a proto 4.

plakát

Muž z oceli (2013) 

Konečně si mě Superman získal, po tolika interpretacích, ale přece. Man of Steel je úplně jinde než ostatní díly, dostává se na úroveň Nolanova Batmana, a prostě uuuhh... Skvělá podívaná!

plakát

Amazing Spider-Man 2 (2014) 

Kromě vizuálního zpracování, které je uchvatné, musíme vyzvednout jednoznačně soundtrack. I když ve filmu bylo zase hodně klišé a romantiky, stejně si musím říct, že to ke Spideymu asi patří a to samé platí o zbytku superhrdinech. Řada Amazing mně hodně baví a jen tak dál.