Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Horor
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný

Recenze (360)

plakát

The Furies (2019) 

Nenechte se odstrašit tak nízkým hodnocením. Tohle je hororová jízda od začátku až do konce. Skvělý slasher s konečně inteligentními postavami na který se krásně kouká! Už se těším na dvojku :)))) Skvěle odhadnutá stopáž, která nemá hluché místo. Skvěle napsané postavy.

plakát

Babadook (2014) 

Skvelý psychologický horror a azda prvý film s ženskou režisérkou, kde dávam 5 hviezdičiek. Stupňujúci sa terror so skvelým vyvrcholením a je vidieť, že paní Kent ovláda hororské remeslo veľmi zručne. Debut jak hrom.

plakát

Sowon (2013) 

Už som aj zabudol ako bývajú kórejské drámy silné a Sowon ma odpálila teda dosť. Štandartne vynikajúce herecké výkony avšak možno trochu prepálená stopáž, mohlo to byť kratšie, prípadne koniec mohol byť so strihom do budúcnosti.

plakát

Brimstone (2016) 

Než mě někdo ukamenuje, že dávám jen průměrné hodnocení. Film je to skvělě natočený, ale příběhy sami o sobě jsou slabé, nerozvíjejí se a bohužel hlavní postava je tam napsána hodně slabě. Film mě bavil, ale když jsem si u konce film přemítal, tak žádný pořádný příběh mi nedal. Ostatní postavy spíš umřou než že by se vyvinuli. Kromě Pearce, u kterého jsou 2/3 lidí zmatení jak mohl vstát z mrtvých. Chyběla mi interakce. V nevěstinci je mnohem zajímavější a líbivější postava kudrnatá prostitutka. Na statku, zase totéž John Snow, který své cameo zahrál neskutečně a koukal jsem s otevřenýma očima. Škoda, že film neobsahoval příběh o něm, ale je celý pouze o Dakotě, která byla hodně nudná postava. Podruhé bych si film určitě nedal.

plakát

Duch ve stroji (2017) 

Škoda záveru. Neviem ako moc sa film inšpiroval predlohou, lebo ten koniec mi prišiel veľmi slabý a čakal som nejaký filozofický presah - takže tu je to možno chyba už komiksu a nie tohoto filmu. Tento film je geniálny, kľudne by som mu dal aj 5 hviezd nebyť toho konca. Cyberpunk skvele zvládnutý. Mohlo by to byť originálnejšie ak by tam bolo viacej liniek postáv, viac interakcií s cyberpunk svetom, ale aj tak veľkolepé vizuálne spracovanie. Sequel si prajem Majora s Adamom Jensenom.

plakát

Amer (2009) 

V půlce filmu jsem pořád nevěděl o čem to je a zda je ta mladá herečka mentálně retardovaná.

plakát

Co děláme v temnotách (2019) (seriál) 

Premárnený potenciál. Seriál sa chce až moc priblížiť k filmu a na to šeredne dopláca. Nie je tu nič nové, upíry sú "blbejší" a stretnutie s vlkodlakmi je ako cez kopirák. Je to škoda, posobí to dosť bez nápadu a "na istotu". V povodnom snímku bol aspoň cítiť akýsi strach a stále niečo nové z "underworldového sveta". U seriálu ten pocit absentuje. Zasmial som sa, keď predstavovali Colina Robinsona a čakal som viac z postavy Matta Berryho, ale táto rola mu nesadla.

plakát

Death Note - Zápisník smrti (2006) (seriál) 

Když jsem se poprvé doslechl o DN (našel jsem ho na csfd), předpokládal jsem, že půjde o středoškolskou story kluka, který bude tajemný a občas po dlouhém váhání někoho napíše. Bude žít svůj středoškolský život a o tom bude celý seriaĺ. O jak šeredně jsem se pletl a odkládal si tenhle skvost. DN je primárně anime detektivní thriller o souboji myslí mezi detektivem a "psychopatem" a tuhle lajnu si drží od prvních dílů do závěrečného. Není to sladká středoškolská taškařice ale vyspělá krimi drama s filozofickým přesahem a obří dávkou napětí. Nemůžu říci, že bych se nudil u kteréhokoliv dílu, právě naopak. Někdy jsem měl problém následovat všechny plány hlavních protagonistů, takže jsem se snažil soustředit na detaily. Kriminální linka je tu na velmi vysoké úrovni a nemusel by se stydět ani Hercule Poirot. Postavy jsou zde napsány velmi kvalitně a prochází seriálem změnou. Výskyt magického artefaktu denníku smrti a s tím spojené objevování Lore Shinigami je také skvělé. Seriál má zasloužený KULT STATUS. 11/10