Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Animovaný
  • Krátkometrážní

Recenze (201)

plakát

Alice už tu nebydlí (1974) 

Scorseseho film o ženě, se kterou si osud nepěkně pohrává, je rozhodně z režisérského hlediska velice dobře zpracován, herecké výkony jsou také velmi dobré - představitelka hlavní role Ellen Burstyn je výborná, v menších rolích mě pobavil magor Harvey Keitel a mladičká gaunerka Jodie Foster. Ovšem co je to všechno platné, když na mě tento příběh nijak zvlášť nezapůsobil. Přispělo k tomu asi několik věcí, které mi ve filmu vadily - neustálé opakování chyb hlavní hrdinky (zřejmě nezná přísloví "nevstoupíš dvakrát do jedné řeky") a taky ten její spratek - hned bych mu dal tečku! Závěrem musím rozhodně ocenit skvělý výběr hudby - ta do filmu výborně zapadla!

plakát

Alles Gute (2009) (seriál) 

Karl und Egon sind zurück, aber seine Kondition ist schon nicht so großartig wie früher. Bohužel celkový dojem z comebacku této populární sudetské dvojice sráží obrovská kolísavost v kvalitě a zábavnosti jednotlivých epizod – začali opravdu výborně (Evropě to vosolíme), ovšem postupně dobrých vtipů kvapem ubývalo a poslední dva díly s Gipsy.cz jsou opravdu hrůzné. Jak by řekl můj oblíbenec Jára Cimrman: „Tak tudy ne, přátelé!“ A nyní si prosvištíme některá slovíčka: der Fleischmörder – masový vrah, der Vegetariamörder – vegetariánský vrah :-)

plakát

And Then There Were None (1945) 

Úplně první filmová adaptace asi nejznámějšího (a mého nejoblíbenějšího) románu královny detektivek Agathy Christie Deset malých černoušků se povedla. Nabídne velmi dobře vybudovanou ponurou atmosféru osamělého ostrova, která je místy odlehčena povedeným vtípkem. Daří se jí držet diváka v napětí, na koho to příště padne. Dokud ovšem nepřijde závěr - ten je totiž vpravdě hollywoodský… I přesto se jedná o zajímavý a napínavý snímek, který mohu milovníkům detektivek, zejména těch od jejich královny, doporučit!

plakát

Arabeska (1966) 

Svižný špionážní snímek se špetkou anglického humoru. Film Vás díky velkému množství dějových zvratů nenechá ani na chvíli odpočinout, protože musíte stále sledovat, kdo s kým zrovna peče. Svými půvaby a hlavně častými převleky zaujme partnerka hlavního hrdiny Sophia Loren.

plakát

Arabesky (1987) (TV film) 

Hášovo zpracování dvou Nerudových povídek (Páně Kobercova ženitba a Starý mládenec) přináší poklidné a úsměvné vyprávění a dumání nad tím, jestli je lepší se oženit, nebo zůstat svobodným mládencem. V hlavních rolích mládenců, kteří mají to nejlepší už za sebou, ale přesto by „ještě rádi do chomoutu,“ se objevili skvělí Václav Postránecký a Viktor Preiss a opravdu zdatně jim sekundovala v menších rolích celá plejáda českých herecký legend.

plakát

Babička (1940) 

Výborné filmové zpracování nejznámějšího románu Boženy Němcové. V roli babičky se představila Terezie Brzková, pro kterou to byla v 74 letech teprve druhá filmová role (poprvé se ve filmu objevila o rok dříve ve filmu Otakara Vávry Kouzelný dům). A tuto roli ztvárnila opravdu skvěle, stejně jako Jiřina Štěpničková v roli bláznivé Viktorky. No a ty uhrančivé oči Gustava Nezvala... Prostě a jednoduše, tento film by měl patřit k "povinné filmové četbě!“

plakát

Balada o sedmi oběšených (1968) (TV film) 

Velice zajímavý počin slovenského režiséra Martina Hollého nabízí psychologický náhled do sedmi hlav, které se co nevidět budou houpat na provaze. Co se honí v myslích lidí odsouzeným k smrti, co je motivovalo k jejich činům, za které teď ponesou následky, utržky z jejich zatýkání, to vše naleznete v této hodinové adaptaci povídky Leonida Andrejeva, kterou rozhodně můžu doporučit ke zhlédnutí! A jen taková malá poznámka závěrem – Emília Vášáryová byla kus! :-)

plakát

Barva granátového jablka (1969) 

Filmová podobenství mám docela rád, ale tento „životopisný“ snímek o arménském básníkovi mě minul hodně velkým obloukem. Jedná se v podstatě o sérii symbolických a alegorických obrazů, jejichž význam mi zůstal naprosto neochvějně skryt a já se docela nudil... [Dubnová Challenge Tour 2015 - 30 dní, 30 filmů, 30 zemí]

plakát

Bertha z dobytčáku (1972) 

Scorseseho variace na téma Bonnie a Clyde nedopadla úplně nejlépe. Stejně jako v jeho prvním filmu Kdo to klepe na moje dveře lze i zde nalézt pár výborných scén, ovšem jako celek se jedná o průměrný film. Scorsese si totiž to nejlepší ze svých začátků schoval až do svého třetího snímku, kterým byly Špinavé ulice.

plakát

Birdman (2014) 

Alejandro Iñárritu mě ve svém novém snímku zhypnotizoval bubenickým soundtrackem, uhranul nádhernou kamerou, očaroval precizními hereckými výkony a navodil mi pocit štěstí, který mi vydržel ještě dlouho po projekci.