Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (529)

plakát

Vlákna (1984) (TV film) 

Je velmi těžké dívat se na tenhle film koncem roku 2023, v době, kdy se slovní spojení "jaderné zbraně" a "jaderná válka" stává stále častější součástí našeho slovníku. Nehodnotím film po stránce efektů, dějové linie apod., ale vyzdvihuji jeho hodnotu apokalyptickou, varovnou. Jenže - dívají se na něj ti správní lidé? Ti s prstem na tlačítku?

plakát

Lučšije v adu (2022) 

Lučšije v adu - Nejlepší v pekle. Možno shlédnout zde: https://gloria.tv/post/whWazzQM8g7y1qiqsKwRyf98z Vynikající film, který doporučuji především pro všechny milovníky tankových počítačových bitev, kteří si myslí, že i v reálu je válka s "leopardíky" jedna velká sranda a zábava. Není, přátelé, opravdu není. Nevěřte tomu i když vám to bude říkat třeba ministryně obrany. Nevěřte tomu! A hlavně nevěřte těm, kteří znají jen zbraně a válku a mír je pro ně jen sprosté slovo! „Nespravedlivý mír je pořád lepší než spravedlivá válka.“ (Cicero)

plakát

1941. Krylja nad Berlinom (2022) 

Zasloužené 4 * a díky událostem dnešních dní... ještě o hvězdičku více!

plakát

Hlídač č. 47 (1951) 

Vynikající! Film noir, který potěší, pohladí po duši. Jako do všeho, co HH hrál, psal nebo režíroval, dal do tohohle filmu celé své citlivé, laskavé srdce. Klobouk dolů, milovaný Hugo Haasi!

plakát

Agatha Christie's Poirot - Smrt staré posluhovačky (2008) (epizoda) 

"Poirot je nesmrtelný! A navíc všechno ví..." V tomhle dílu musel můj nejmilejší Hercule Poirot opravdu hodně vytrpět a to jako "péháčko", tj. platící host. Ale stálo to za to! Pro zúčastněné i pro diváka!

plakát

Mlha v srpnu (2016) 

Naprosto skvělá recenze od LeChouan, ale i Volodimir2 a Big Bear . Napsali všechno, co se k filmu dá říct a já bych to tak určitě nedokázala! Moc děkuju, že všechno, co bylo třeba, vyjádřili za mne! Těžko se mi o tom filmu píše. Musela jsem film dvakrát (!) přerušit a doslova jsem od něj utekla, nemohla jsem prostě snést tu lítost a bolest, tu bezmoc! A stále stejné otázky, na které nelze najít odpověď...

plakát

Agatha Christie's Poirot - Pět malých prasátek (2003) (epizoda) 

V každé situaci laskavý a šarmantní, geniální Hercule Poirot, má láska! Ano, pravda vždycky vyjde najevo, i po čtrnácti letech. Skvěle napsaný scénář, skvěle obsazené, skvěle zrežírované! Skutečný požitek!

plakát

Střevíček (1935) 

Móda je vrtkavá a pomíjivá, ale tenhle střevíček, který se stal hlavním hrdinou propagačního filmu Baťových závodů, si zachoval svoji eleganci a opravdu by se za něj žádná nositelka nemusela stydět! Stejně léta nic neubrala na kvalitě tomuhle krátkému snímku režiséra Elmara Klose! Za zmínku stojí i hudba Bohuslava Martinů.