Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (112)

plakát

BANGER. (2022) 

Doporucuju jako predfilm “Kumšt - jak udelat Banger.” Ja to doma pustit predtim musel, abychom si ujasnili, co to vlastne je takovej banger 🙂 A ten kumst byl to lepsi, co jsme ten vecer videli. Protoze pribeh kluka, kterej neco chce, chova se jako debil, chova se jako jeste vetsi debil a nejvetsi debil je proto, ze furt nechape ze se mu nedari proste proto ze se furt chova a jedna jako uplnej debil, nacez stejne dostane prilezitost, jenze je takovej debil, ze tu prilezitost projebal jeste driv nez prisla, a to vsechno jen proto, aby se to ve velkym finale predvidatelne posralo uplne…. Tak tenhle druh pribehu uz je vypotrebovanej, vymlacenej jak slama po znich. Jo a tocit na iphone prece nemusi nutne znamenat, ze musim celou stopaz natocit z deseti centimetru a trepat u toho rukou. Fakt me vizualne neoslovilo pres hodinu a pul roztresenyho cumeni zblizka na Adamovy bedary pod makeupem.

plakát

Princ a pruďas (2011) 

Já tomu vůbec nerozumim🙃. Je to parodie na Barbara Conana nebo Rudou Sonju? Vypadá to tak, ale pak to chce víc než jen natočit něco stejnýho. Chce to vtipy co se jim jde smát. Ale pořád jsem něco čekal, přecijen to obsazení slibuje, žento aspoň bude dávat smysl, ale ono ne. Prostě to chtělo nejdřív alespoň zkouknout oba díly žhavých výstřelů, aby tvůrci věděli, jak má vypadat správná degénparodie.

plakát

Lovecraftova země - Whitey's on the Moon (2020) (epizoda) 

Kdo nema smysl pro psychedelii na obrazovce, ten tezko doceni. Pokud se ale nechate trochu vtahnout, zjistite, ze to az takova psychedelie neni a ze to je spis bozsky tvarovany majstrstyk. Uvodni dil trochu trpi nutnosti predstavovat postavy a prostredi, takze dej se vine vetsinu doby prilis pomalu, ale jelikoz pisu po druhem dile, vim uz, ze je to bomba! Po dlouhe dobe serial, kde vam scenarista nepotrebuje vysvetlovat vsechno popisnymi dialogy a presto reziser dokaze vypravet zajimave a poutave. Do peti hvezdicek me presvedcila skvela hudebni kulisa.

plakát

Lovecraftova země - Sundown (2020) (epizoda) 

Kdo nema smysl pro psychedelii na onrazovce tezko doceni a pokud se nechate trochu vtahnout, zjistite, ze to az takova psychedelie neni a ze to je spis bozsky tvarovany majstrstyk. Uvodni dil trochu trpi nutnosti predstavovat postavy a prostredi, takze dej se vine vetsinu doby prilis pomalu, ale jelikoz pisu po druhem dile, vim uz, ze je to bomba! Po dlouhe dobe serial, kde vam scenarista nepotrebuje vysvetlovat vsechno popisnymi dialogy a presto reziser dokaze vypravet zajimave a poutave. Do peti hvezdicek me presvedcila naprosto skvela hudebni kulisa.

plakát

Zaklínač (2019) (seriál) 

Když strávíte s nějakou knihou celé dětství, pubertu a adolescenci, načež sledujete polský seriál a pak hrajete naprosto užasné hry o kterých rád tvrdím, že nevím jestli jsem je hrál nebo prožil, tak víte, že ať se se jménem Geralt dělo cokoli, vždycky za tím byl Andrzej Sapkowski, vždycky v jakémkoli zpracování si to ohlídal a vždycky to dobře dopadlo. A nejinak s Netflixem, takže jsem taky věděl, že to bude stát za to. A až na Vilentretenmertha, čili zlatého draka, který vypadal jako něco mezi oškubanou slepicí a polotupym skinheadem vykoupanym v barvě na jmelí, tak až na tohle to bylo naprosto výborný. Poznám to taky tak, že se to líbilo i mojí ženě která nehoví ani scifi ani fantasy, ale protože jsem jí vysvětlil všechny nejasnosti, ze kterých neznalec může být pěkně zmatený, byla okouzlena. Myslím, že tvůrci si nakonec spočítali, že první sérii utáhnou na obci fanoušků, baví mě ta hra na předvídání jestli to bude jinak než v knize, jako například v posledním díle se Ciri ztratí těsně před tím, než zaklínač přijede, ale nakonec za nim stejně běží. A ačkoli v knize už ho znala a bylo logicky, že ho ráda vidí, tak v seriálu ho nikdy předtím neviděla , tak by mohlo působit divně, že k němu hned letí jako k vlastnímu tátovi, ale vlastně o to silněji v tom filmovym vyprávění člověk cítí jak silný je tam to pouto osudu, dítěte překvapení a její magičnosti. A koneckonců jí ho doporučila babička... trochu jsem se zakecal, je to prostě skvělý a big big up Andrzeji Sapkowskému, tomu co stvořil a co s tim všechno dokázal.

plakát

Fantastická zvířata: Grindelwaldovy zločiny (2018) 

Po sympatické a skvělým spádem oplývající jedničce je třeba upřímně říct, že někdy to prostě neklapne. Překombinovaný příběh je těžko dobře odvyprávět, když se filmové zkratky dělají kopytem, dialogy se vetsinou omezují na prostý popis aktuálního dění a střihy neintuitivně skáčou ze scény do scény a připravují tak diváka o pocit vtaženisti do děje. Situaci nezachrání ani velkolepý vizuál, který je stejně překombinovaný jako scénář a navíc trpí takovými kroky stranou, čili totálními nezdary, jako je vysavač na ministerstvu kouzel, jehož vizualni zpracovaní nejspíš dali stejnému studentovi jako ultrakočky s modrýma očima nepasujícíma na jejich hlavy. Přesto přese všechno to celé nějak - asi kouzlem (haha) - drží pohromadě. Díky provázanosti se zbytkem potterovského univerza, díky tomu, ze tam je Brumbál a trocha Bradavic, díky Nicholasi Flamelovi a jménu Lestrange a vytuněným pointám na konci, který se sice někomu nemusí líbit, ale pozornýmu divákovi mohly dojít už v průběhu. Na sérii, která vznikla jen proto, že J.K. spolu s WB správně spočítali jak ještě řádně vyholit na odkazu kluka s jizvou, si vede dost dobře a do příště dává mezi postavami Johnny Deppa a Jude Lawa těšit na velké finále. A tak se těšim.

plakát

Rudá volavka (2018) 

Když tu čtu některé komentáře, mám pocit, že jsme viděli každý nějaký jiný film. Skvěle odvyprávěný příběh o tom, jak se dostat z prdele a vyjebat se zlem. Hlášky o tom, jak se “ze dne na den stane agentkou” jsou scestné, jelikož je vždy velice jasně řečeno, kdy v příběhu utekla delší doba. Vyprávění příběhu používá zajímavé filmové zkratky a rafinované dialogy, na kterých se pozná, jestli se divák dívá a vnímá, nebo jestli spíš žere popcorn a čeká na akční scény (načež tu pak píše zcestně kritické komentáře). Za mě palec nahoru za nenudný špionážní klenůtek, jakých je pomálu. Normálně bych dal 4 hvězdy, ta pátá je natruc zdejším pišišvorům.

plakát

Choking Hazard (2004) 

Filozoficky reci postaveny proti bezmyslenkovitym zombie myslivcum je asi dobfej napad, ale mohl dopadnout lip. Ale zombie coru je i ve svete jako safranu a ha chci pokracovani nebo natocit uplne ji ej zombie core.

plakát

Já, Olga Hepnarová (2016) 

Docela chapu, proc ma Hepnarova relativne nizke hodnoceni. Pokud jste totiz nikdy nenahledli do sveta introverta nebo do sveta divky nesouci si z detsvi psychicke trauma z fyzickeho nasili, nemuzete nikdy docenit preciznost vhledu tohoto filmu do videni sveta ocima ublizeneho a uzavreneho cloveka. Diky skvelemu vyhonu hlavni herecky (netusim, jestli drzeni tela hraje, ale doufam ze ano) muzeme sledovat skutecneho introverta, pro ktereho i nakup v obchode je pomerne tezkou interakci. Nekdo si tu stezoval, ze lepe nepozname vedlejsi postavy - to ale primo koresponduje s pohledem Hepnarove na svet - ani ona sve "nejblizsi" nikdy lepe nepoznala, protoze mezi ni a okolnim svetem stoji neprostupna bariera vystavena dlouhymy roky naplnenymi strachem z ostatnich lidi. A prestoze to na prvni pohled nevypada, ze by se ji dely az takova zverstva, v posledni tretine filmu jsem si palcive uvedomoval, ze se divam na nekoho, pro koho byl dosavadni zivot strachem a nepochopenim naplnen az po okraj. Na nekoho, kdo kazdou krivdu a kazde ublizeni uzavrel v sobe a tam je jimi tlacen az na hranici moznosti. A nepochopenim trpi i tento film, procez je pro me naprosto a zcela genialni.

plakát

Lucy (2014) 

Myslím, že tenhle film vzniknul na zaklade vety "na čem to frčí, to chci taky".