Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Dobrodružný

Recenze (1 461)

plakát

Místo zločinu České Budějovice - Slunovrat (2023) (epizoda) 

Takové na rozjezd... Zápletka inspirována vzory francouzskými (Meurtres au...) či německými (Die Toten von Bodensee). O jednotlivých protagonistech  (vyšetřovatelích) jsme se toho v prvním dílu moc nedozvěděli. Tak snad další epizody.

plakát

Mon crime (2023) 

První polovina byla parodie tak přehrávaná, že to až nudilo. Ale ejhle, v polovině nastal zlom a děj ožil novými motivy a propletenci mezi postavami a rázem se z toho stal docela koukatelný film,  Huppertová jako vždy uchvacující, Dussolier měl příliš málo prostoru, aby se mohl projevit výrazněji.

plakát

Muž, který stál v cestě (2023) 

Kvalitní zpracování historických událostí, které je třeba připomínat nejmladší generaci. I pamětníci se dozví řadu detailů, o nichž (dodnes) nevěděli. A Tomáš Töpfer? Naprosto geniální výkon! Jediná chyba je, že když už se našel prostor (a finance) pro samostatný film o F. Krieglovi, měly se zachytit i klíčové události z jeho života před srpnem 1968. Rozhodně stojí za připomenutí...

plakát

Na vlnách Jadranu - Epizoda 1 (2023) (epizoda) 

Taková selanka z letního dovolenkového Chorvatska. Jak to chtějí utáhnout po zbývajících osm dílů ? Herci silně přehrávají, jsou nevěrohodní (hodnocení práno po shlédnutí prvního dílu, kterým jsem skončil)

plakát

Někdo klepe na dveře (2023) 

Prozatím nejslabší Shyamalan, kterého jsem viděl. V ději jsou hluchá místa a zápletka působí nevěrohodně, zahrává si s divákovou důvěrou. Ale některé scény jsou natočeny působivě. Bautista je opravdu neobvyklý (a výborný).

plakát

Obchodníci s bolestí (2023) 

Zpočátku rozjezd děje začíná pozvolna, takový miš-maš známých klišé. Zato druhá polovina filmu všechno vynahradí. Jenom v těch farmaceutických tricích se neznalý divák trochu utápí (POMO to pochopil ?). Emily Blunt je přesvědčivá, Andy Garcia nám zestárnul (!)

plakát

Oktopus - Jordán (2023) (epizoda) 

Seriál uzrával jako víno. Ale možná dobře, že v nejlepším skončil, protože zde je (snad) prostor pro pokračování druhou řadou. Už jen pro skvělé výkony M. Krobota a Z. Stivínové

plakát

Oppenheimer (2023) 

Američané mají tento styl politických dramat v oblibě. A Christopher Nolan odvedl skvělou práci sevřeným dramatem, přeskakujícím v čase, i odlišením děje mezi barevným a černobílým snímáním (firma Kodak vyvinula první černobílý film pro formát IMAX speciálně tak, aby zajistila barevnou přesnost těchto černobílých segmentů). Jako kamínky skládačky do mozaiky se zaplňují jednotlivé osudy hlavních postav a složité vztahy mezi nimi. I v epizodních rolích filmu se setkáme s vynikajícími herci (Casey Affleck,Matthew Modine či Gary Oldman v roli Harry Trumana !), což nepochybně zvyšuje jeho atraktivitu. Kvůli propletencům aktérů i pozadí jejich účasti v něm by nepochybně bylo podnětné přečíst si literární předlohu k filmu (byť má 600 stran!)

plakát

Ostrov (2023) 

Možná jsem s hodnocením milosrdný, ale když -podle žánrového zařazení - jde divák do kina (nebo si pusti v televizi) film s popisem romantická dobrodružná komedie, nemůže očekávat Spielbergova Trosečníka. A představu dolidní a zábavné "romantické dobrodružné komedie" mi ostrov v podstatě zcela naplnil.

plakát

Papežův vymítač (2023) 

Slušná zábava pro ty, kdo znají "vymítačské" filmy a jejich zákonitosti. Najdou zde vše, co k exorcismu patří. Nic méně, ale také nic víc.  Je otázka, zda to stačí. Bonusem je Crowe a dramatický soundtrack.