Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Horor
  • Komedie
  • Animovaný

Recenze (30)

plakát

Světová invaze (2011) 

No tak nevim, když už jdu do kina tak alespoň chci, aby mě to nebralo na spaní, abych si nemusel krátit čas ťukáním do mobilu a aby se mi netočila hlava z toho co vidím, i když je taky dost dobře možný, že to byly ty pivka.

plakát

Fighter (2010) 

Čekal jsem přesně to, čím tenhle film asi měl být; tedy drama o chudém boxerovi, který se z těžkých poměrů dostane na vrchol, příčemž uslyšíme housle a jedno oko nezůstane suché. S politováním však musím říci, že se to nekonalo. Film to je hezký, nicméně průměrný. První polovina buduje atmosféru, ve druhé se dočkáme akce. Hezký plán, ale bohužel mě ani jedna část nenadchla a u životopisného filmu o boxérské kariéře je smutné, že to byla spíše část první, která mě více zaujala. Předně musím říci, že volba Wahlberga coby boxera zřejmě nebyla nejšťastnější. Musím si postěžovat; v ringu to prostě není boxer; je pomalý, měkký, bez dynamiky úderů a vůbec. Box sleduju a tohle mi přišlo místy až k smíchu. Zejména pak finále grande nebo nečekaný knockout, který si ještě můžete vychutnat ve zpomalovačkách, kdybyste si náhodou poprvé nevšimli, jak jalově ho na ty žebra nabral. Bale byl fajn, hodně se do role vcítil, asi jako vždycky a alespoň si zavzpomínal si na dietu z Mechanika. Suma sumárum, film to není zlý, jen tomu trochu chybý silnější momenty, gradace a vůbec.. Zajímalo by mě, co by z Wahlberga v ringu býval dostal Aranofski.

plakát

Černá labuť (2010) 

Hmm... tak to bylo hodně dobrý. Portman moc nemusím, ale tohle teda bylo něco. Poslední pasáž filmu sem toho moc nenadejchal.

plakát

Pařba ve Vegas (2009) odpad!

Cože? Slyším správně? -- Chytlavé, pravdivé, citlivé a komedie či snad film ROKU ?!! Jediný čemu se upřímně směju při téhle komedii je zdejší vysoké hodnocení a chvalozpěvy.

plakát

Barbar (2009) 

Mě se to líbilo. Nevim proč, ale mám tyhle poetické snímky rád. Mnohem lepší než Bronson, i když se opět tvůrce nevyhnul některým trochu až místy směšným scénám (delší scéna v Americe podbarvená hudbou s výrazy herců, které ve mě evokovaly výkony ruských hdrinských eposů na téma II. světové). Nicméně hlavní protagonista je pro roli jako stvořený. Zajímavé a věrohodné bylo také jeho pojetí bojových technik (z nějakého důvodu musel být neporazitelný přeci !). Navíc tradičně skvělá vizuální stránka (oranžový indiáni). Stačilo malinko přemýšlet u střihu a mohlo to být pět. (pět dávám i tak tak, abych vyvážil současné nepřiznivé hodnocení. 61% si to určitě nezaslouží)

plakát

Stopař (2002) 

Pro příznivce westernů vhodná záležitost. Tedy alespoň pro ty, kteří na Stopaře narazí resp. pro ty, kteří dobře ovládají angličtinu, jelikož pravděpodobně nenarazíte ani na anglické titulky, natož na českou verzi. Pro ty štastnější tedy skvělý zážitek, ve kterém mě především oslnil David Gulpilil, tajemná postavička, na kterou když se podíváte blíže zjistíte, že se mihla prakticky ve všech filmech, kde byl potřeba herecky zdatný aboriginec, a to herec je to opravdu znamenitý. Ještě stojí za zmínku skvělá hudba, která sice není typická svým žánrem pro putování po australské buši, ale možná proto mi přišla tak vyjímečná - tak trochu Nick Cave v provedení Archieho Roache.

plakát

Avatar (2009) 

Chci dát ještě víc hvězdičel! bohužel není možná. Nevim jestli nejlepší film, rozhodně nejlepší filmový zážitek. 3D o kupu procent navíc. Na nic jinýho než třidéčko už nepudu prostě. ufff... ufff...týýjo všichni chcem teď žit na Pandoře myslim

plakát

District 9 (2009) 

Tak konečně něco zcela nového ! opravdu stojí za to se na tohle podívat. Sou tam místa, kde to trochu scénaristicky smrdí, ale to se dá překouknout když víte, že to není komerčák za x milionů doláčů. Super

plakát

Harry Potter a Princ dvojí krve (2009) 

Dlouhá nuda. Pořád čekáte na to až to přijde, ale nakonec se spustí titulky, a to v moment kdy Vám přijde, že zrovna film dostává spád a konečně se tam něco bude dít. Nejslabší díl celé série. Jenom výplň; nic víc to není.