Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Horor

Recenze (598)

plakát

Daniel Landa - Vltava Tour 2003 (2003) (koncert) 

Kdo chce Landu nenávidět, vidět v něm "nácka", provokatéra a blázna - uvidí ho. Kdo má alespoň trochu nadhledu, vlastního názoru a hudebního vkusu, ten si užije skvělý koncert hudebníka, který sice pije krev docela velké části národa, ale bohužel pro ně je i dost pravděpodobně tím vůbec nejzajímavějším "mainstreamovým" hudebním tělesem na naší scéně. Vlastně byl. Škoda!

plakát

Hra o trůny (2011) (seriál) 

První série je výborná, ale druhá je ještě lepší a jestli ta třetí bude ještě víc, tak se asi sesypu. Podlehnout této hře je ještě snadnější než se může zdát. // Třetí série pokračuje v nastolené kvalitě. Čekání na tu čtvrtou bude zatraceně dlouhý.// Čtvrtá série překonala ty předchozí o několik tříd. Chtěl jsem s tím počkat, ale neudržím se - Hra o trůny je největší, nejepičtější a nejlepší seriál za poslední léta. Svou výpravou, postavami, zápletkami, intrikami a emocemi drtí naprosto všechno a všechny a já jen zopakuji to, že čekání na další sérii, bude opět nekonečný.

plakát

Návrat do Silent Hill 3D (2012) 

Naprosto dokonalé utrpení, které absolutně není hodno jména Silent Hill. Je krásně vidět rozdíl v přístupu obou režisérů. Gans totiž k látce přistoupil jako fanoušek - zdařile budoval atmosféru, dokázal šokovat, vzbudit emoce a i hlavním postavám vdechl život tak, že jim člověk držel palce, nebo je nenáviděl (tím myslím především výbornou záporačku Alice Krige). V Revelation nic takového není. Bassett především absolutně nevyužil to, co Silent Hill nabízí. Pyramid heada nechává obsluhovat kolotoče, zachraňovat (!!) nesympatickou Heather a místo toho aby využil mlhy, divných zvuků nebo se nějak pokoušel brnkat na divákovy nervy, vysílá do boje divné digitální bubáky a straší lekačkami, u kterých se asi nikdo nelekne. Druhý díl je šedivý, dost nudný, normální, umělý a naprosto nezajímavý horor. Aspoň už vím, jak vypadá filmová žumpa herních adaptací.

plakát

Gympl s (r)učením omezeným (2012) (seriál) 

Gympl je sice o něco lepší než strašlivá Základka, ale přesto působí hrozně uměle, postavy jsou povětšinou dost nezajímavé a to co občas vypouštějí z pusy je něco strašlivýho. Navíc česko našlo svou Kristen Stewart - mladá "herečka" Hana Tomášová je totiž něco neskutečného. Herecké výjimky tvoří snad jen Bydžovská, Šafránková a Leichtová, jinak je to fakt voser. Celkově je Gympl jen další standardní "novácká" blbost.

plakát

Zátah: Vykoupení (2011) 

Matrixovská trilogie (a nejen ta) musí blednout závistí nad tím kolik akce se sešlo v tomhle indonéském snímku. Navíc policejní hoši vydrží víc než celé osazenstvo Expendables dohromady. Je to jízda a člověk se prostě nesmí zaobírat ničím jiným než akcí, kamerou a místy krásně přehnanými bojovými scénami.

plakát

Avengers (2012) 

Ve svém jádru v podstatě jednoduchá s*ačka, zabalená do mainstreamového hávu té nejvyšší třídy. Vlastně to asi ani jinak dopadnout nemohlo. Z efektů se motá hlava a chatrné postavy zachraňuje výborný "zelenáč" Hulk. Díky němu a závěrečné pompézní rekultivaci Manhattanu, jsou Avengers docela zábavným filmem. Rozhodně dávají větší smysl než Prometheus - a to se počítá!

plakát

Žízeň (2009) 

I když člověk ví, že dost pravděpodobně neuvidí "normální" film, stejně je pak úplně mimo. A u Žízně to platí tak nějak dvojnásob.

plakát

Okresní přebor (2010) (seriál) 

Okresnímu přeboru se musí dát trochu času, ale pak už to jede ve velkym. Vynikající seriál, díky (televiznímu) bohu za něj.

plakát

Živí mrtví (2010) (seriál) 

Nuda. Šeď. A hlavně nic moc nového, originálního. I ti přeživší jsou z větší části nesympatická banda s předvídatelnými charakterovými rysy. Sice se tím vším občas mihne povedená scéna nebo sem tam i záchvěvy atmosféry - fajn - ale čekal sem opravdu víc. Po první sérii moc nechápu poměrně vysoké hodnocení. Slabší tři hvězdy.....zatím.