Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (403)

plakát

Nelítostná (2017) 

Dle úvodní řeznický sekvence to vypadalo na hodně syrovou jízdu Paní pomsty, ale p*jebkala to klasická korejská vata, celkem zbytečný postavy a romantická linka jak z jinýho filmu (kdyby tam nebyla nic by se nestalo, naopak by to příběhu prospělo). Pochybný byly i některý dějový zvraty a pointou/ motivací některých postav si ve výsledku jistej taky nejsem. Korejci by si pro svý nápady měli najímat západní scénáristy, v jejich myšlenkových/ scénáristických pochodech aby se prase vyznalo. *** za úvodní akci, motorky a závěr v buse.

plakát

Sidong (2019) 

Sidong je hodně speciální úlet pro radikální koreofily. Námět i úvodní honička na mopedech slibovaly fajn komedii..ale potom? Partička made in Korea hadr. Dialogy snad musely být čistá improvizace nebo je psalo dítě nebo nevím. Stejně jako scénář. Tvrdit o humoru ve ve filmu, že je infantilní by v tomhle případě byla poklona. Je to spíš sled více či méně trapných gagů/situací spojených dějovou linkou. Celý je to vtipný asi jako pitvořící se Dong-seok Ma v dámský paruce a dívčích hadrech. Pokud ten obrázek někoho pobavil, umlátí se asi u filmu smíchy 🦄. Já to vydržel do půlky, ale nemlátil jsem se (ani smíchy). Hodnocení je jedno velký wtf. (Dávám zatím hvězdičku za blondýna. Až budu mít po ruce nějaký rýžový víno, zkusím i druhou půlku filmu..)

plakát

Cheongnyeongyeongchal (2017) 

Parádní akční komedie s hodně sympatickou dvojicí outsiderů. První komediální půlka má tempo a je fakt zábavná, což je u asiatů a jejich smyslu pro humor spíš vzácný (párkrát jsem se upřímně zasmál). Vyšetřovací (i policejní) postupy jsou lehce naivní a nelogický, ale to lze filmu odpustit. Akce je dobrá a naturalistická (zejména závěrečná kickass bitka kadetů s teaserama a teleskopama proti gangu únosců).

plakát

Deo Killeo: Jugeodo Doeneun Ai (2022) 

Samoúčelnej recyklát filmů o únosu holky a její záchraně (chlapem, co se o ni má týden starat a je to jak jinak než hitman), ovšem bez jakýkoli motivace. Slaboduchej děj je pojítko k několika akčním scénám a vyčerpá se v prvních 40 minutách, zbytek už je nucená nástavba s debilníma wtf scénama a rozuzlením (přičemž se film tváří pořád krutopřísně, seriózně a cool jako Hyeok Jang). Srovnávat tohle s Aejossi je špatnej vtip. Vysoký hodnocení nechápu.

plakát

The Childe (2023) 

Sympatická jihokorejská akční jízda s fajn zápletkou a možná ještě sympatičtějším killerem (ve zdánlivě vedlejší, ale ve výsledku v podstatě spíš hlavní roli..). 3,5*

plakát

Polite Society (2023) 

PS má sympatickej koncept akční komedie čerpající z bollywoodských multižánrových bijáků, s několika fajn nápadama, ovšem scénáristicky tak nějak nedotaženej k dokonalosti. Videoherně ulítlých akčních scén to chtělo mnohem víc..

plakát

Significant Other (2022) 

Otravnej pokus o existenciální sci-fi a reklama na outdoorovou fleecovou mikinu Patagonia. Podivná fúze, která má kvalitativně nejblíž k epizodě Krajních mezí..

plakát

Daegyeol (2016) 

Korejská variace na Chanova Opilýho mistra vypadala papírově slibně, ale na korejce je to slabý. Choreografie soubojů je celkem nezáživná, bez nápadu. Hl.hrdina nebyl zrovna nejlepší volba. Sympoš je postava opilýho mistra, ale ten má po hříchu málo prostoru, stejně je to i s humorem. Příběh kopíruje klasický schéma 90kových revenge bojovek o bratrský pomstě, ale v tom odlehčeným teenage hávu to zdaleka nefunguje jako tehdy. Víc by tomu slušel formát čistě akční komedie/parodie na starý akčňáky. 2,5*

plakát

Trojí hranice (2019) 

Sympaticky chlapskej kousek s parádně zvolenou pěticí statečných. Sice jsem čekal filmařsky akčnější a odlehčenější grand theft s takovým námětem a týmem charizmatických herců, ale realističtější/survival přístup k příběhu byl nakonec víc než fér. Provedení úvodní loupeže považuju za scénáristicky trochu odfláknutý a snadný (těžko věřit, že hledanýho narkobarona hlídaj v "miliónový" vile všehovšudy 3-4 chlápci). V Andách jsem si zase říkal, že si chlapi mohli sypat drobečky/souřadnice na cestu už od vyhazování kontrabandu..ale co, zpackaný dobrodružství muselo skončit nadějnou tečkou. 3,75*

plakát

Muž z Toronta (2022) 

Vyjma posledních cca 15 min. hodně průměrná akční komedie. Teprve nástupem Mužů odevšad v závěru to začalo mít tempo, vtip, koule a začalo mě to bavit.

Časové pásmo bylo změněno