Reklama

Reklama

Significant Other

Trailer

Obsahy(1)

Harry (Jake Lacy) a Ruth (Maika Monroe) sú spolu už šesť rokov, keď sa vydajú na výlet do zapadákova niekde na severozápade Ameriky. Ruth bojuje so záchvatmi paniky a výlet v nej občasne spúšťa stavy úzkosti. Prechádzka hustým lesom ale naberie temný spád, keď si uvedomia, že tam nemusia byť sami. (Arsenal83)

Videa (1)

Trailer

Recenze (39)

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Jeskyňko, jeskyňko, slizem modrým ozářená... Strachu jen malinko, mužem dobrým omámená.“ Prima vandr a krásné a hluboké lesy sahající až na pláž oceánu, to se málokde vidí. Tajemná jeskyně. Varování! Ve tmě číhají SPOILERY a vdavekchtivá gamofobička! Věřte zkušenému. Taková žádost o ruku není žádná sranda, natož u křišťálové studánky. Vůkol jen kapradí a rudý vřes, sem tam kvete slizký emz. Dívčí jeskyňka samou nedočkavostí světélkuje, chapadla se kol krku ovíjí, její rty coby přísavky... a už se vezete. Přímo do lesní scifárny, s pracovním názvem „Jelene, jelene, parohy máš zelené!“. O tom, jak moc dobrodružný může být výlet do hlubokých lesů, pokud vaší zdravé snoubence, nanejvýš jen maličko psychicky narušené, dojdou její silné léky. GAMOFOBNÍ OKÉNKO: [][] Jak moderní dívka zareaguje na žádost o ruku:  ̊Ϫ̊  Leknutím.  ̊Ϫ̊  Rovnou omdlí.  ̊Ϫ̊ NE, nekazme si hezký vztah. ̊Ϫ̊ NE, ale děkuji za dárek,“ a zálibně si prohlíží prstýnek s dimantem.  ̊Ϫ̊ Fikaným: „ANO.“ Vzápětí si vás, nic netušícího, hezky našteluje... a nakope přímo do koulí!  ̊Ϫ̊ Nevrlým zavrčením. A žďuchne vás z útesu. „Tvrdils, že láska dává křídla. Tak ukaž![][] Hluboký scifi (!) ponor do milující duše. Až pod nos servírovaná moudra na téma „láska bolí“. Tři a půl karátu. ()

S.Kok.i 

všechny recenze uživatele

Significant Other je film, o ktorý by som asi nikdy nezakopol, nebyť pána na TikToku, ktorý vo svojom videu za doprovodu strašidelnej hudby hovorí, aký je to nedocenený a znepokojujúci horor. S tvrdením, že je to znepokojivé, sa dá súhlasiť. Atmosféra najmä v prvej polovici filmu je nepríjemná a postupne minútu po minúte naberá na obrátkach, či už zásluhou nádherného lesného prostredia alebo dianím medzi hlavnými postavami. Druhá polovica filmu sa už skôr nesie v znamení komédie ako hororu, no stále som tam cítil tú bezmocnosť v ktorej sa Ruth (Maika Monroe) ocitla, a určite ma to nenechalo chladným. Veľká škoda záveru, kde sa Ruth začne správať nelogicky a uberá to na vážnosti filmu oveľa viac ako už spomínaná zmena žánrov. Ako celok je to ale podľa mňa mierny nadpriemer, takže z časti sa dá súhlasiť aj s tvrdením, že ide o nedocenený film, no zároveň to určite nie je niečo, čo by malo patriť medzi červené čísla. Moje hodnotenie: 6,5/10 ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Maika Monroe v lese. V lese na jehličí ji obtěžuje cosi mimozemského původu. A to cosi umí biologicky kopírovat lidské a zvířecí formy. A to cosi nemá s naší planetou dobré úmysly. Její výlet s přítelem (Jake Lacy) nabere smrtonosné obrátky. Maika Monroe se z pozice producentky spojila s tvůrčí dvojicí Dan Berk a Robert Olsen, co za nízký rozpočet dokáže natočit solidní film. Tentokrát se ale předvedli spíše v rozpačitém pojetí, kdy chtěli změřit síly s originálními sci-fi počiny, kupříkladu Věc i jiné, přičemž ztratili pel originality a větší výraznost. Začátek je takový roztahaný. Nad lesem prosviští v úvodu žhavá koule, která zapadne kamsi do lesa. Tou dobou se zde výletně pohybuje milostný pár, který po různých názorových rozmíškách, zjištění psychické lability mladé ženy, podpořené množstvím tablet, a odmítnuté mužově žádosti o ruku, začne pociťovat, že nález mrtvého jelena nevěstí pro ně nic dobrého. Pak nutně přijde přerod mužské polovičky v mimozemšťana, což je ta povedená část filmu. Vražedný výsuvný osten na jeho ruce připomene Terminátora 2. Jake Lacy předvádí schopnou psychopatickou kreaci a Maika Monroe solidně kontruje kreací ženy v úzkých. Do toho se pod skalpel mimozemšťana připlete jiný výletní pár. Tahle část funguje, je v podstatě očekávaná a zabaví. Následně se film přehoupne do své finální části, která je slabá a naprosto postrádá kreativnost. Dokonce se objeví i nějaké pseudofilosofické náznaky. Nejhorší je, že to tvůrcům stačilo a už nepřišli s nějakou finální dardou. Závěr je tedy odfláknutý až běda. Takže bych to sumarizoval tak, že začátek je standardně seznamovací s dobře fungujícím lesním prostředím i ústřední dvojicí, prostředek je zábavně hororově pojatý a závěr je příšerně nedodělaný a nezvládnutý. Ke vší smůle kameraman Matt Mitchell není zřejmě příznivcem pěkného zadku Maiky, takže mnohem více prostoru dostal les, kterým se dá úspěšně kochat. 6/10 ()

tron 

všechny recenze uživatele

Začalo to nevýnimočne, ale tešil som sa, lebo to vyzeralo síce na neprekvapivý, zato príjemne pomalý, komorný atmosférický, tiesnivý (sci-fi?) horor o mladom páre v krásnej divočine. Tušil som, že sa okolo nich zjavne deje čosi strašné, že sa okolo ich napnutých hrdiel nebezpečne sťahuje slučka, ale všetko len v náznakoch. Tak to mám rád, je to znepokojivé, mrazivé a vytvára to v nedočkavom divákovi napätie, čo je fajn. Pripomínalo mi to Rituál Adama Nevilla. Navyše je tu sympaťáčka Maika Monroe z Neutečieš. Výprava stíchnutých, na zimu sa pomaly pripravujúcich lesov, super. Príjemne nepríjemné. Približne v polovici sa v však film prekvapivo zmení v podstate až na čiernu komédiu (!). To som fakt nepochopil, myslím, že si z nás tvorcovia proste vystrelili, ale prečo, to je mi záhadou. Zmena žánru spolu v kombinácii s mizernými trikmi a maskami pôsobia veľmi zle (žraloka komentovať nebudem, to som skoro spadol z gauča). Našťastie sa to pomerne rýchlo zas vráti naspäť k vážnosti. Takže fakt zostáva otázkou, prečo „to“ tu vôbec bolo. Faktom je, že i toho vinou zostáva na jazyku pachuť a tak nejak už len proste čakáte na titulky a ste radi, keď konečne prídu. Ono si to tie 3* nakoniec zaslúži, ale obecne by sa dalo povedať, že to nie je žiadny zázrak. Pritom pokojne mohlo ísť o jeden z najlepších (sci-fi?) hororov roka. Za istých okolností. Ktoré sa však, žiaľ, nekonajú. ()

mark9th 

všechny recenze uživatele

Zas a znova jeden z underrated movie. Vidim ze tunajsi "odbornici" to uz pekne osrackovali svojimi "analyzami" aneb "jedna veta postaci, ved nerozumel som tomu" :). Scifi hodne pokracovania a hodne zamyslenia. Netypicke ponatie nametu o pristahovalcovi z ineho kuta vesmiru a celkom logicke vyrozpravanie pribehu ako by teda asi mohol vyzerat sposob, akym by nas niekto chcel ovladnut. 4 hviezdy nie su vsak za to. Su za pekny vizual, netradicny nadych humoru, necakany twist v pribehu a aj za zaver, ktory mna osobne potesil a pre tych co to uz videli tak nie, nemyslim si, ze pribeh nemal svoj koniec. Ak by sa nejakym zahadnym sposobom nasla sanca na pokracovanie, nebudem sa hnevat. Ale je viac menej uz iste. ze tak ako podobne u inych underrated movies, az o par rokov uvidia ludia potencial, ktory tu jednoznacne je a to uz bude mozno aj neskoro. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama