Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Dobrodružný
  • Thriller

Recenze (19)

plakát

Gentlemani (2024) (seriál) 

Neuvěřitelně nesympatický herec v hlavní roli, který nabyl dojmu, že čím více se bude pitvořit, tím lepší herectví. Nemohl jsem dokoukat všechny díly (pouze 6), nemohl jsem se na něj prostě dívat + ztráta tempa a každým dílem čím dál tím více naprostých nelogičností, které bych očekával v nějakém podprůměrném hororu, nikoli od tohoto režiséra.

plakát

Joker (2019) 

Naprosto bezchybná studie do hloubky nejtemnějších zákoutí duše vyžadující herecký um té nejvyšší kvality. Tady prostě musí hrát každičký sebemenší lidský sval a zároveň to musí být v souladu s vyjadřovanou emocí. O to těžší, když Joker prožívá několik emocí najednou - prostě šílené. A Phoenix to zvládl naprosto excelentně - určitě už nikdy nebude takový, jako býval před touto rolí. Dal do toho všechno a ten hnus a bolest, kterou prožíval, ho musí poznamenat do konce života. Nedokážu si představit jiného vítěze Oscara.

plakát

Tenkrát v Hollywoodu (2019) 

Je to asi o tom s jakým očekáváním na film jdete. Já šel spíše než na Tarantina (poněvadž jsem věděl, že to není typický Tarantinovský biják) na herecký koncert Lea a tak trošku i Brada a toho se mi dostalo nad očekávání. A očekávání jsem měl tedy veliká. Závěrem jsem byl samozřejmě překvapen, ale ten dokonale ladí s názvem filmu (tedy s tím anglickým názvem, ne s nepřesným českým) - více prozradit nemohu ať nezkazím někomu zážitek :-)

plakát

Pozemšťan (2007) 

Herecké výkony absolutní hrůza a děs. Nechápu, že se pokus o zpracování takovéhoto tématu líbí tolika lidem. Z mého pohledu je to naprostá stupidita snažící se o něco zajímavého, něco, co se týká nás samotných a koukám, že mnoho lidí to zbaštilo i s navijákem. Proč se tam proboha dohadovali o takových volovinách a pořád chtěli nějaký důkaz? Ten se snad dal jednoduše obstarat tím, že půjdu po pánově stopě a v dnešní době, kdy se furt musíte někde registrovat, fotit atd. není problém si to ověřit a nemusíte dotyčnému vyhrožovat likvidací za to, že lže. Pro mne naprosto nelogická až infantilní konverzačka v příšerném hereckém podání.

plakát

Pojedeme k moři (2014) 

Tohle je vážně těžký hodnotit - když to srovnám s některými mými oblíbenými filmy, tak tento jim napětím, zábavou ... no prostě skoro ničím nesahá ani po kotníky. Jenomže to je právě to slovo "SKORO" - myšlenkou se to vyrovná těm nej filmům, co jsem kdy viděl (Forrest, Green mile atd. atd.) a to jsme prosím pěkně v česku, ne někde v Americe kde na natáčení filmu mají peněz plnou prdel a kde scénárista má svýho poradce, ten zase svýho poradce a ten zase ........ Pokusím se to zkrátit, tady není žádnej kalkul - Mádl je totiž naprosto vyrovnanej pohodovej kluk, kterej to má v hlavě neuvěřitelně srovnaný a hlavně je to prostě ČLOVĚK se srdcem na pravém místě - jinak by tohle nemohl vymyslet. Bez ostychu dávám pět hvězd a naprosto upřímně smekám před Jirkou Mádlíkem - škoda, že takových lidí není mnohem více, to by se nám tu žilo hodně radostně.

plakát

Zejtra napořád (2014) 

Havlík režie, Havlík scénář, Havlík natočil film vlastně o sobě - sebestřednost z toho kluka smrdí na míle daleko, jelikož je obklopenej buď troskama, který mu ten jeho "svobodomyslný" život závidí nebo stejně přerostlýma děckama, pro který slovo "zodpovědnost" neznamená vůbec nic - no a tito lidé ho jen stále utvrzují v tom jak je Havlík vlastně cool, takže nic jinýho se od něj ani nedá čekat. Zašlo to tak daleko, že si troufl (ač v některých ohledech určitě schopnej kluk) dokonce na napsání scénáře o svým "skvělým životě", ale jaksi mu nedošlo, že tím pádem to skoukne i spousta rádoby normálních lidí, kteří mu nastaví trošku jiný zrcadlo - zrcadlo reality, hodnot a zodpovědnosti. Hošanovi ještě nedošlo, že společnost složená ze samých Havlíků by přežila tak jednu generaci a pak šlus, hotovo, čili celý scénář je pro mne jen jedno velké sebeukájení přerostlého dítěte, které nabylo falešného dojmu (snad ani ne vlastní vinou), že si z něho hodně lidí sedne na zadek a z toho nemohlo vzniknout nic jiného než brak - nikoli však pro vyznavače nihilismu a anarchie (všechno je jedno, šukej co můžeš, chlastej co můžeš, stejně chcípneš a co bude po nás to je mi u prdele). V podstatě to tak má Havlík nastavené už několik let a není u něj vidět žádný vývoj dopředu - je to neustále přehrávaná stejná gramofonová deska, ale asi právě proto pro něj sedí přirovnání s přerostlým dítětem - fyzická stránka stárne, ale mozek a duše se zasekly někde v jeho 19-20 letech a vypadá to, že už tomu tak zůstane:-). Režii nemá ani cenu hodnotit - jednu hvězdu dávám za to, že i přes jeho těžce nemocné ego to musela být i tak odvaha se do toho pustit, ale zase na druhou stranu co by narcisové neudělali pro sebeprezentaci, že jo!! I tak ale, jedna hvězda zůstává, viděl jsem už horší filmy. Nutno podotknout, že příspěvek je psaný od srdce - žádnou zášť k Havlíkovi necítím, naopak, přeji mu, jako ostatně snad každému, hodně štěstí - pouze vyjadřuji svůj názor, snad až příliš otevřeně a nestrojeně, ale tak by se to Rudovi určitě líbilo :-).

plakát

Duch nad zlato (2013) (TV film) odpad!

Vydržel jsem s dětma půl hodiny a po celou tu dobu jsme tomu pořád dávali šanci, ale opravdu se na to nedalo dívat. A to máme s vánočními pohádkami opravdu trpělivost. Reálné hodnocení ....... - 30% (slovy mínus třicet procent)

plakát

Putování s dinosaury (2013) 

Film průměr (pro děti), pro mě podprůměr. Dabing neskutečná prasárna, některé dialogy vrchol nevkusu a trapasu, např. mi někdo vysvětlete, kterej trotl si mohl myslet, že osmileté dítě bude rozumět tomu, co je to "symbióza".

plakát

Černý zabiják (2013) 

Lhostejnost, arogantnost, nadřazenost, sobectví a krutost - tak schválně jak dlouho to bude lidské rase tolerováno, já myslím, že už slyším tikání :-). Na druhou stranu je to zase práce mizivého procenta mocných, kteří díky svému vlivu a prachům ovládají média atd. takže děckám (a bohužel nejenom jim) nalijí do hlavy, jak se vlastně ty zvířata mají dobře. No, už se začínám vytáčet :-), krásnej dokument, krásnej v tom, že ukazuje realitu, což se moc často nevidí (nutno uznat, že ale mnohem více než třeba před 10 lety)

plakát

Šmejdi (2013) 

Dobrý počin, prostě užitečný dokument. Všechno mi ale kazí ten dojem, že autorka je takovej malej šmejd také.....tohle by mělo vidět v co nejdříve možné době co nejvíce těch lidí, kterých se to týká především - seniorů. Tím, že se autorka rozhodla to strčit nejdříve do kina má samozřejmě jediný důvod .... vytřískat z toho co nejvíce peněz a k tomu jí hloupost seniorů náramně pomohla. Kdyby jí šlo čistě o seniory, jak se tím tak všude kochá, tak jim to naservírovala do televize co nejdříve, aby tím alespoň ušetřila mnohé těžkých problémů. Takže si troufám tvrdit, že autorka se na hlouposti seniorů napakovala snad ještě více než Šmejdi. Jen použila mnohem (oproti šmejdům) líbeznější a rádoby ušlechtilejší metodu a prachy vytahuje především z lidí, kterých se problém přímo netýká, senioři jí posloužily jako ovce. Pokud by dokument dala do oběhu co nejdříve formou TV, rozhodně bych věřil, že jí jde opravdu o seniory a zasloužila by velké uznání, takto je pro mne jen dalším, ač mnohem propracovanějším a inteligentnějším šmejdem (možná o to nebezpečnějším).