Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Dokumentární
  • Akční

Recenze (340)

plakát

Nezlomný (2014) 

O Zamperinim jsem před projekcí nic nevěděl. Film se poměrně věrně drží knižní předlohy a já tak musím uznat, že to byl výjimečný, statečný, charakterní chlapík, prostě hrdina každým coulem. Je pak dobře, že se o takových lidech točí filmy. Nicméně tomuto snímku by prospělo, kdyby byl tak o půl hodiny kratší. Scény na moři a v zajateckých táborech byly zbytečně dlouhé a často opakovaly to, co už bylo řečeno. Ale naštěstí od ostatních jsem se u filmu nenudil a jsem rád, že jsem ho viděl.

plakát

Ať jedí koláče (1999) (seriál) 

Výborné, skvělé! Dlouho jsem se takto nepobavil! Většinou preferuju filmy/seriály v originále, ale v tomto případě musím ocenit prvotřídní český dabing, který si navíc úspěšně vyhrál s řadou slovních hříček. Herecký koncert. Jen škoda, že těch dílů je tak málo...

plakát

Co jsme komu udělali? (2014) 

Bohužel nesdílím názor s většinou recenzentů, která tuto komedii považuje za mimořádně vydařenou a hodnotí jí čtyřma či pěti hvězdama. Mám pocit, že jsem asi viděl jiný film. Film, který byl sterilně politicky korektní, snažil se nikoho neurazit a všechna etnika nakonec ukázat v tom nejlepším světle. Chvílemi jsem měl pocit, že se jedná o placenou multi-kulti propagandu, kdy soužití různých etnik může bez problémů fungovat, stačí pouze nemít hloupé, iracionální předsudky. A všichni jsou štastní až do smrti. ... Mám pocit, že Philippe de Chauveron věděl, že se v multi-kulturní Francii pohybuje na velmi tenkém ledě, a tak natočil komedii, která sžíravou ironii neviděla ani z rychlíku. Je mi líto, že toto byl ve Francii nejnavštěvovanější tuzemský film roku. Na druhou stranu u nás to byly Babovřesky, že ano :)

plakát

Případ pro exorcistu (2015) (seriál) 

Jedna z nejhorších detektivek, co jsem viděl za poslední rok. Hloupé, trapné, nelogické, ... , nemůžu uvěřit tomu, že to dělal tandem Hřebejk, Jarchovský.

plakát

Případy 1. oddělení (2014) (seriál) 

Případy 1. oddělení hodnotím jako nejlepší český kriminální seriál natočený po roce 1989. Perfektní scénář, excelentní herecké výkony, výborně vybrané případy, které vás vtáhnou od první minuty. Poctivá kriminálka, po jejímž zhlédnutí oceníte práci policistů a řeknete si, že aspoň něco v té naší zemi funguje.

plakát

Vraždy v kruhu (2015) (seriál) 

Po seriálu Případy 1. oddělení má každý další krimi seriál co dělat, aby se mu vyrovnal. A Vraždám v kruhu se to nedaří ani trochu. Dobré herecké obsazení v tomto případě vůbec nestačí. Pokud se dívám na detektivku a během sledování zjistím, že je mi vlastně jedno, kdo vraždí, tak něco není v pořádku... doplněno 17.3.2015 ... musím uznat, že jsem viděl pár dílů, které vynikly a docela mě bavily. Ikdyž mám stále řadu připomínek, zvedám hodnocení o jednu hvězdu. V průměru to tak špatné zase nebylo.

plakát

Láska je láska (2012) 

Velice nevyhraněný film, nevím, jestli to měla být komedie, nebo drama. Některé postavy se totiž chovaly pouze komediálně (např. Stašová), některá stále jen tragicky (např. Nosek), a to i při vzájemné interakci. Takže výsledek je podobný, jak když Pejsek a Kočička vařili dort. Navíc mě výrazně rušil nepovedený a příliš okatý product placement.

plakát

Zmizelá (2014) 

Velice dobrý film s docela nečekaným vývojem a závěrem.

plakát

Křídla Vánoc (2013) 

Mám pocit, že na tento film musíte být naladěni. A to já podle všeho nebyl. Doufal jsem, že film připraví pointu, která udělá ono známé "klap", kdy divák pak zapomene na to, že se téměř dvě hodiny nudil. Nic takového ale nepřišlo...

plakát

Americké dopisy (2015) (TV film) 

Očekávání jsem měl velké. Bohužel se nenaplnilo. Příběh neměl tempo, navíc mi ani jedna z postav milostného trojúhelníku nebyla příliš sympatická. Nevrlý Dvořák, tiše trpící manželka a nevyhraněná milenka. To pak bývá problém se nechat do příběhu vtáhnout... Nejzajímavější mi přišla vedlejší linie popisující zrození vztahu mezi mladou Otilií a Josefem Sukem. Ta už měla šťávu. Vedle toho bych ještě ocenil velmi dobrý casting hlavních herců.