Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Animovaný

Recenze (38)

plakát

Černá labuť (2010) 

Andělsky zářivá Natalie, přetvořena osobitým stylem Aronovského a jadrnou kamerou, v temného démona. Z počátku sem se sice trošičku nudil, ale postupně vygradovaný děj a hlavně epický závěr mě totálně uzemnil! Každopádně kdybych si měl vybrat, tak místo baletu půjdu na wrestling

plakát

Ip Man 2 (2010) 

Nevím zda je předlohou scénáře Yipův životopis, či je to čistý výmysl z něčí hlavy, ale vše co fungovalo v jedničce, tady jaksi skřípe. Vlastně kdyby film trval jen 45 minut, tak je to fakt geniálně dotáhlý dovětek k jedničce (*****). Dále už je to hnus (odpad)... Alespoň že Donnie Yen je frajer až do konce!

plakát

Tron (1982) 

Jelikož mi jisto jistě neunikne letošní novinka TRON: Legacy, tak sem si musel doplnit znalosti... Slabší, ale ne bezduchý příběh staršího TRONa, přebije na tu dobu neuvěřitelný audiovizuální úkaz. Některé scény jsou tak pompézní, až se mi z toho tajil dech! Bridges aka Clu plus Tron a Yori jsou fakt cool!

plakát

Expendables: Postradatelní (2010) 

Je to jedno z lepších béček se samozřejmě unikátním obsazením, ale... málo kdo z nich umí hrát!!! Stallone je lepší za kamerou než před, Statham je instantní, takový polotovar herce, Couture a Austin vlastně herci ani nejsou... Na druhou stranu mě příjemně překvapil Lundgren. Rourke nepřekvapí, ten je hustej snad všude! A co to slavné cameo...? Sledovat postradatelné duo bývalých akčních hrdinů Schwarzeneggera a Willise, bylo snad za trest!!!

plakát

Predátoři (2010) 

Po AvP se lovci opět vrátily, ale nejsou v takové formě jak kdysi. Tak promrhaný potenciál fiktivní postavy či tvora, sem neviděl od dob Spawna!!! Brody mi tam vůbec nepasuje, zbytek obsazení je celkem v poho.

plakát

Princ z Persie: Písky času (2010) 

Megalomanské zpracování a režijní piplačka srovnatelná s historickými hity Petera Jacksona. Pompézní záběry i opravdu přesvědčivý "parkurový" princ Gyllenhaal (i když sem byl k obsazení této role pesimistický), jsou dech beroucí! Gemma Arterton je kouzelná, Alfred Molina přirozeně srandovní, ale Kingsley už herecky není ten kdo býval kdysi... Scénář už je epizodou sám o sobě, na jednu stranu je v celku dobrý, ale pointa příliš průhledná. Jinak to v podstatě dopadnout nemohlo, protože popcornové pohádky baví většinu a i mě!!! Mini zajímavostí je to, že v prapůvodní PC hře z roku 1989 je Princ of Persia modrooký blonďák!.. :)

plakát

Robin Hood (2010) 

"Zapomeňte na pohádky, tohle je realita!" říká Ridley Scott a nejsou to žádná slova do větru. V netradičně vyložené bajce o Králi zbojníků najdeme jak zradu a utrpení spojené s hektolitry krve, tak naději a lásku. Nový Robin se chce tvářit jako velkofilm, ale v žádném případě jim nechce být a to je dobře. Je neuvěřitelné, jak se dokázal Crowe dostat po State of Play do formy! Jinak Strong je bezvadně úlisný a Blanchett správně tuctová...

plakát

Tenkrát v Americe (1984) 

Nejvíce mě zaujala práce kamery a délka jednotlivých záběrů. Je zajímavé, jak člověk čeká střih, ale ten nepřichází a i když se ve zbytku záběru stane minimum, dá vám to smysl! Samozřejmě je to úzce spjaté s hudbou a hereckým výkonem. Ten je samo sebou geniální nejen u Woodse a De Nira, ale u všech ostatních! Leone zkrátka naservíroval tak úžasný audiovizuál, že se ho nebojím srovnat s takovým velikánem jako je Kmotr!!!

plakát

Mortal Kombat: Rebirth (2010) 

Jako kraťas je to supr. Perfektní choreo, kamera, střih i tzv. prolínačky. Každopádně si myslím, že na celovečerák to nemá potenciál... ...rád se ale nechám vyvést z omylu!!!

plakát

Crash (2004) 

Nemam rád Bullock, já nesnáším Bullock, ale tady mi z nějakého důvodu nevadí a při její paranoidní scéně je dokonce úžasná (to sem fakt napsal? :-)). Dillon hraje svojí nejlepší roli a jeho druhý part s Thandie Newton je tak mrazivý, až dokonalý!!! Silné momenty, dokonale vykreslené charaktery, špičkový herci a za šest mega?!