Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Dokumentární
  • Akční

Recenze (636)

plakát

Příběhy slavných - Neznámý známý Miloš Kopecký (2000) (epizoda) 

Bipolární, výkyvovitý, pro i proti režimu, svoje helmbrechtnice vodil na veřejnosti i do rodiny, neskrýval je, byl bez zábran. Asi byl inteligentní, protože bolševického kolegu vytrolil hodně vtipným způsobem.

plakát

Jakubův žebřík (1990) 

Zvýšená teplota způsobila, že si pošťák povšiml, že je jeho družka démon a obcuje s démony.

plakát

Nebezpečné známosti (2003) (seriál) 

Markýza de Meurteuil a Valmont si bezcitně pohrávali s osudy jiných, sami však byli zranitelní, jak se nakonec ukázalo. Cožpak je lidský rod tak slabý, že nedokáže vygenerovat dokonale chladnokrevné, bezchybné predátory? Ze všech adaptací nejvíc cením tohoto Valmonta a potvoru Glenn Close z frearsových Nebezpečných známostí z roku 1988; Jeanne Moreau a Gérard Philipe z roku 1959 byli také dostatečně hustí.

plakát

Někdo tam dole mě má rád (2008) 

První větší a asi i poslední role Barbory Mottlové. Ta teď v televizi uvádí třetiligové celebrity, takže se mi zaměňuje s Josefem Melenem.

plakát

Možné je všechno! (2024) (pořad) 

Název zavádějící, žádná ta celebritní mažoretka se zatím neodvázala natolik, že by se tam třeba vysrala na podlahu (upjatost). Ale Lucie Borhyová hezky pohovořila o čtení zpráv a svých emocích. U tipsportu je kurz na to, že budou použity legrační hlásky z heliových balónků, 1,4, čiže je to pravděpodobné a v dalších dílech se to určitě stane. Humor polosuchý, estrádní východoněmecký.

plakát

U-Turn (1997) 

Někoho přechytračit, zmizet a užít výhod. Všechno na světě se děje kvůli mně, nebo proti mně. Hlavní hrdina s tímto mentálním nastavením pak ale potkává totožné lidi, vyladěné na stejné frekvenci - na osobní prospěch. Zrcadlení. Krásný příběh o člověku na ego-tripu, s ponaučením. "Jednoho dne se ti podívá Stvořitel přímo do srdce a ty si uvědomíš, co děláš - jsem lidská bytost nebo jen lačná prázdnota?"

plakát

XXXIII. letní olympijské hry 2024 Paříž - Zahajovací ceremoniál (2024) (pořad) 

Pro slušně vychovaného, konzervativního spoluobčana dost věcí k rozdejchání, všechny ty bukvice, vousaté ženy, drag queen; Paříž se stala hlavním městem satanismu. Mne nejvíc oslovila kabaretní píseň od lady Gaga a vyloženě dojala Céline Dion přednesem hymny na lásku od Édith Piaf.

plakát

Michal David - žít tak, jak se má (2021) (TV film) 

Soudruh nám ještě nevyzrál. Sebestředný, s invalidní slovní zásobou. Sociální status a peníze, to je, oč tu běží, vše ostatní je jen pozlátko. Že Fanánkovi uhryzl nohu popudlivý hudební producent, to už dávno ví celá země, ale že se MD narodil ve znamení krysy? Proč se to dozvídám až dnes?

plakát

Já to tedy beru, šéfe...! (1977) 

Dva náboráři zde používají sociální inženýrství ještě dlouho před tím, než syčák Kevin Mitnick vydal své Umění klamu.