Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Krátkometrážní
  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný

Recenze (1 143)

plakát

Conan (2010) (pořad) 

Best moderátor! Conan O´Brien vytváří skvělou (vlastně lepší neznám!, takže nejlepší) talk-show!

plakát

Pohřešovaný (2012) (seriál) 

Guilty pleasure seriálového ročníku 2012! Přiznávám, že velkou váhu na tom mají české lokace (hlavně Praha a zámek Sychrov) a i menší role našich herců (Voříšková, Roden, Dobrý, Šimůnek...). Zábavná americká akce v českém provedení!:D

plakát

Kapsy plné dynamitu (1971) 

Tohle není zrovna typický western (ve smyslu žánrového zařazení), spíše se jedná o dobrodružný snímek, neboť se příběh odehrává na pozadí mexické revoluce (1910-1917) a nejsou zde tak důležité kolty jako obvykle, ale důležitější je dynamit a odvaha změnit režim!:o)) James Coburn hraje skvěle a táhne tento film. Režie a hudba nadprůměrná, jak jinak u těchto pánů, ale viděl jsem prodlouženou verzi a musím přiznat, že některé scény byly zbytečně natažené. Ale i tak celkově za lepší 4!

plakát

Moje letní prázdniny (2012) 

Nepřiznané pokračování Odplaty (Payback) je Get the Gringo (u nás uvedeno pod How I Spent My Summer Vacation). Poctivý akční old-school, jenž těží ze zajímavého prostředí specifické mexické věznice a skvělého Mela. K tomu navíc černý humor a trochu španělštiny.:o)) Gibson is back! Spoiler aneb závěrečné PS: Ve filmu se nedozvíme pravé jméno postavy, kterou hraje Mel Gibson, proto je opravdu zajímavé, že český distributor zná jeho jméno! :D

plakát

Útěk z MS-1 (2012) 

Nenáročné akční sci-fi béčko, které hlavně pobaví. Film táhne převážně celý snímek Guy Pearce. Nikdy bych nečekal, že zrovna Pearce může zahrát takhle dobře drsného frajera, ale ono se tak stalo, zvládl to! :o)) Maggie Grace je tam spíše pro svoji hezkou tvářičku. Toto béčko má sice dost chyb, ale i tak ještě dávám slabé 4, neboť se jedná o zábavnou oddychovku (hodně povedené hlášky) a sci-fi není niky dost! Besson občas vymyslí i něco velmi zajímavého.

plakát

Mariachi (1992) 

Jako první a hlavně nezávislý snímek Roberta Rodrigueze opravdu velmi povedené, ale objektivně nemohu dát víc než jenom lepší 3 hvězdy. Toto je pouze slabý předkrm před Desperadem!

plakát

Tohle je válka! (2012) 

Opravdu jsem se dobře pobavil u této parodie na vládní agenty, kteří soutěží o krásnou blondýnku. Film staví na ústřední dvojici Pine-Hardy (parťáci se k sobě hodili) a doplňuje je sexy Reese Witherspoon. Z vedlejších aspektů snímku bych hlavně vyzdvihnul dobře sedící hudbu! Takhle si představuji akční komedii s romantickou vložkou. Pěkné 4 hvězdy. PS: Doporučuji film na podobné téma - Knight and Day (2010).

plakát

El Dorado (1988) 

Saura vzal hledání bájného města El Dorada, potažmo Lopeho de Aguirreho, naprosto odlišně než Herzog (Aguirre, hněv Boží; 1972). Carlos Saura studuje v tomto filmu tématiku násilí na pozadí historického příběhu z 16. století. Důsledky jsou šokující, neboť se to i nejspíše stalo! Když budeme trochu srovnávat s německou verzí od Herzoga (jež je též skvělá, hodnotil jsem za 5 hvězd): Saurův film se váže blíže k historii; sice hlavní představitel conquistadora Aguirreho se nemůže vůbec rovnat s K. Kinskim, ale pro tuto verzi to tolik nevadí, neboť zde dostávají větší prostor i ostatní dobyvatelé (dobrá role Lamberta Wilsona) a hlavně nemohu opomenout zmínit velmi pěknou filmovou výpravu. Neočekávejte akční podívanou, ale snímek plný atmosféry strachu z neznámého a intriky, jež budou střídat další intriky:o)). Dosti zapomenuté dílo...musím za 5 hvězd!

plakát

Avengers (2012) 

V Avengers kralují hlavně Iron Man, Black Widow a Hulk. Ostatní postavy mají také svůj důležitý prostor, ale tolik netáhnou film. Záporáka jsem se obával, ale nakonec to dopadlo naprosto opačně, neboť Loki zahrál skvěle! Z vedlejších postav ještě musím upozornit na Cobie "Robin" Smulders, protože je ve filmu neuvěřitelně sexy a zastává i důležitý post pro vývoj filmu. Týmovka se povedla! Pro mě lepší snímek než sólové projekty hrdinů. Sice to pár (menších) chybiček má, ale to tentokrát přehlédnu. Celkově za slabších 5 hvězd. Whedon to zvládl po všech stránkách. Velmi kvalitní komix z kategorie "(ne)vážných".