Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Dokumentární
  • Akční

Recenze (14)

plakát

Playgirls II (1995) odpad!

Nic horšího jsem v životě neviděla. 73 minut extraktu té největší nudy. Divím jse, že jsem to vydržela. Po zhlédnutí jsem měla chuť rpzbít si hlavu o zeď

plakát

Hvězdné války podle Turka (1982) 

tento film by se dal vystihnout třemi písmeny.... WTF ? Do konce filmu jse se snažila přijít na to, jestli to je tak blbý, až je to geniální, anebo tak blbý, že jsem snad nikdy nic blbějšího neviděla. Nepřišla jsem na to, takže se zdržuji hvězdičkového hodnocení. U tohohle se to objektivně zhodnoti fakt nedá.

plakát

Banja (2007) (seriál) odpad!

Tedy viděla jsem už spoustu trapných seriálů, jejichž obsah je absolutně o ničem a míra vtipnosti povětšinou zůstává na bodu mrazu. Ovšem toto je hravě stčilo do kapsy. Nevím, jestli za to z větší části může dle mého otřesný český dabing, ale každopádně obdivuji borce, kteří dokáží sledovat třeba i dva díly po sobě. Já jsem toho měla plné zuby ani ne po desti minutách.

plakát

Leon (1994) 

Nechápu, jak je možné, že mě tento úžasný film míjel takovou dobu obloukem. Výborný po všech stránkách. Až jsem se divila, jak rychle mi ten čas utekl. A to navíc tento žánr zrovna moc nemusím. Nicméně Leon mé smýšlení o filmech podobného ražení trochu pozměnil.... k lepšímu :)

plakát

Velká železniční loupež (1903) 

Je pochopitelné, že musím hodnotit s ohledem na rok, kdy byl film natočen. Na tu dobu je film po té obrazové stránce natočen moc dobře. Což je rozhodně velké plus. Jenže mi chybí nějaký příběh. A ten je u filmu poměrně dost důležitý.

plakát

Zrození národa (1915) 

Dost obtížný film na hodnocení.... ze začátku mi přišel docela nudný, ovšem vlivem výborného soundtarcku a postupného gradování děje, mi jeho délka nakonec nepřišla až tak závratná (i když mohlo to být kratší, to bezpochyby...). Jeho zprácování je výborné, a to snad po všech stránkách (obzvlášť na svou dobu). Ovšem... jakožto odpůrce rasismu mi ideologie tohoto filmu dost vadila (film od vás doslova chce, abyste brali KKK za hrdiny, neb právě ty oslavuje jako hrdiny - černochy pak přesně naopak). Kdyby byl film natočen z opačné strany barikády, tedy obhajoval by spíše černochy, případně byl nestranný (tzn. zprostředkovával by opravdu nezaujatý pohled na americké dějiny - což je u historie asi ta nejlepší možnost), možná bych přemýšlela i o pěti hvězdičkách. Nicméně s takovouto rasistickou propagandou může být film sebelepší, ale bohužel ona propaganda celkový kladný dojem opravdu dost kazí.

plakát

Star Wars: Revelations (2005) 

Na to, že je to "jen" dílo fanoušků, je to opravdu dobré ! Jistě, chybí tomu určitá dávka profesionality, což je vidět zejména na hereckých výkonech, nu a dialogy samy o sobě mě také moc nebraly. Ovšem... pokud budu brát na zřetel, že jde o fanouškovský počin, musím říci, bomba. Je na tom vidět zápal pro věc a láska k SW, což se zkrátka musí ocenit :) A za to jsou ty 4 hvězdičky.

plakát

Vykoupení z věznice Shawshank (1994) 

Moc jsem nevěděla, co od tohoto filmu čekat - od Kinga jsem četla mnoho knih, leč tuto ne. (A hned to napravím. Ovšem kniha jen staží přebije zážitek z tohoto úžasného filmu) Čekala jsem mnoho, ale to, že ten flm bude až tak dobrý... to ne. Úžasné, strhující... přesně ten typ filmu, který vás posadí na zadek. Nic podobného jsem snad ještě neviděla. Jedním slovem skovst.

plakát

Síta zpívá blues (2008) 

Snad po Lvím králi nejpůsobivější animovaný film, který jsem doposud viděla. Dechberoucí písně, úžasné výtvarné zpracování a hlavně nové, moderní a originální zpracování jednoho z nejtarších eposů. Co tomu lze vytknout ? Film splňuje přesně to, co od animovaného muzikálu čekám. Nepřevažuje kvalita zvuku nad obrazem (a ani naopak) a v celém filmu je taková ta správna rovnováha.