Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Horor
  • Animovaný
  • Akční

Oblíbené filmy (10)

Jedna ruka netleská

Jedna ruka netleská (2003)

Geniální komedie, která mě vždycky pobaví. Všechny postavy jsou na pokraji bláznovství a když se setkají a řeší své problémy, působí to na diváka spíš absurdně. Hlášky a dialogy jsou nezapomenutelné. Tento film mě po každé dožene k slzám smíchu a řadí se v mé oblíbenosti mezi první příčky.

Velmi nebezpečné známosti

Velmi nebezpečné známosti (1999)

Na někoho můžou Velmi nebezpečné známosti působit jako americká love story, ale mě tento film jednoduše zaujal. Ve filmu je dobře použita myšlenka změny charakteru a povahy člověka díky lásce. Škoda jen toho tragického konce, ale i ten přidává filmu na působivosti.

Tajemství hradu v Karpatech

Tajemství hradu v Karpatech (1981)

Klasická česká fantasy komedie s nádechem hororu a tajemna. Film je jedinečný svou atmosférou a výkonem známých českých herců. Kdo neviděl, rozhodně doporučuji zhlédnout.

Pelíšky

Pelíšky (1999)

Film, ve kterém jsou použity dialogy z knihy "Hovno hoří". Výborná česká komedie situovaná do konce 60. let, která nikdy nezačně nudit. Navíc spojení B.Polívky a M.Donutila nemohlo dopadnout jinak než geniálně.

Sněženky a machři

Sněženky a machři (1982)

Česká komedie, ve které se skupinka studentů za doprovodu učitelů vydá na lyžařský kurz na horskou chatu. Film hezky popisuje chování studentů a jejich problémy, které líčí spíše s nadsázkou. Myslím, že více k tomuto filmu není snad potřeba ani dodat. Minimálně jednou ho viděl asi každý. Dočkal se i po 20ti letech svého pokračování, které už na mě ovšem tolik nezapůsobilo.

Amélie z Montmartru

Amélie z Montmartru (2001)

Francouzská romantická komedie v hlavní roli s výbornou herečkou Audrey Tautou. Nejvíce mě snad pobavily pohlednice od cestujícího trpaslíka, které měli donutit Améliina otce cestovat. Zajímavý byl i detailní popis života obyčejných lidí, ktery umožní divákovi hlouběji náhlednout do charakteru postav.