Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Horor
  • Krimi

Recenze (325)

plakát

Necronomicon - Geträumte Sünden (1968) 

Taková snová fantazie s pseudopsychointelektuálnimi hrami mezi mužem a jeho sukubou. Pojem succubus označuje ženského démona, v podstatě upíra, který muže během jejich spánku okrádá o jejich sílu. Modelka Janine Reynaud zde jednu takovou hraje jako Lorna, striptérka a herečka v S&M nočním klubu, ze které se vyklube psychopatický zabiják. Její činy a celkové nasnímání filmu je však snové, fantazijní. Film podkresluje většinou jazz nebo piáno, k vidění jsou zajímavé a netradiční scény, slovní hry, poezie, drogy, erotika, např. mezi plastovými manekýnami. Film jsem viděl v anglickém znění s ruským rychlodabingem. Za pozornost stojí, že hlavním výtvarníkem filmu byl Karl Lagerfeld. České titulky zde http://uloz.to/xHs2xpT/succubus-necronomicon-dreamt-sin-1968-cz-titulky-by-retroman-srt

plakát

Osudný flirt (2007) (TV film) 

Mně se film velmi líbil, přičemž největší zásluhu na koukatelnosti má prostředí snobské bohaté smetánky, ve kterém se děj tohoto thrilleru odehrává. Pohledná Janine Turner hraje manželku Jean bohatého producenta Chase a sama se trápí tím, že už 6let nenapsala žádnou další knihu. A tak každý den vstává do nicnedělání, jezdí po nákupech na bezednou platební kartu a dvakrát do týdne navštěvuje terapeutku. Manželství, ve kterém je "uvězněna" už 20let jí nepřináší patřičnou dávku vzrušení a tak se jednoho dne zaregistruje na internetové seznamce secondchance.com. Zde najde bohatého vdovce, architekta Travise, a smluví si s ním rande. Jakmile přijede k jeho domu, nalézá ho mrtvého. Aby se o tom manžel nedozvěděl, nic nenahlásí policii a tím se roztáčí kolo lží a podvodů, přičemž vrah je někde nablízku. Hlavní zápletkou je problém odcizení v životě v přepychu. Velmi mě potěšil i představitel Jeanina manžela Costas Mandylor (vynikající v sérii SAW 3-7). Úsměvné a slabé mi přišlo jen policejní vyšetřování. Nu což, film potřebuje vypravěče.

plakát

Der Ruf der blonden Göttin (1977) 

Voodoo Passion je přesně ten film Jesse Franca, který diváky ničím nepřekvapí, ale fanoušky tvůrce nadchne. Film je plný nahoty. Platinová blondýnka Olga (Karine Gambier) je nymfomanka a i Susan (Ada Tauler) se pohybuje ve filmu stále nahá. Nejhezčí mi přišla jejich hospodyně Inés (Muriel Montossé, zde jako Nanda van Bergen), která má ve filmu na Haiti kořeny a tak chodí křepčit se skupinou místních domorodců. Film se skutečně odehrává v tropickém Haiti a je doprovázen místní hypnotickou hudbou. Viděl jsem v německém znění s anglickými titulky. České titulky k filmu zde http://uloz.to/xnYKzFG/voodoo-passion-cz-titulky-by-retroman-srt.

plakát

Tichá zuřivost (1982) 

Tento snímek jsem ještě neznal, ani by mě nenapadlo, že Walker bude bojovat proti nesmrtelnému zabijákovi. Čili v dalším díle svých neuvěřitelných eskapád se texaský ranger Walker (zde však jako šerif Stevens) setkává s brutálním psychopatickým zabijákem, kterého nejdříve při zatýkání za dvojnásobnou vraždu zastřelí, aby ho v rámci tajného experimentu trojice Nobelových cen chtivých lékařů oživila a učinila z psychopata psychopata ještě dokonalejšího. Až na několik vyloženě debilních scének film nabízí několik zajímavých vražd, několik dívek nahoře bez a finální meganářez Chucka vs. Monstrum.

plakát

Úkladná vražda (1987) 

"Killion, save the Mama"! Ostřílený Bronson s mladičkou milenkou Charlie a svou skupinou bodyguardů ochraňuje "Mámu" před tátou. Politický akční thriller s komplotem plného spiknutí. Trochu nemastné, neslané. Manželé Bronsonovi si užívají svůj poslední společný film v závodní motokáře, ve vlaku, na člunu, na motorkách, při přestřelkách, výbuších a hlavně při slovním hašteření. Jmenovat se jako bodyguard Killion, to je taky dobrý :).

plakát

A Concepção (2005) 

Čekal jsem víc. Film je konceptualistický od začátku do konce. Je to konceptualistický film o konceptualistických mladých lidech žijících své krátkodobé konceptualistické životy určen fanouškům konceptualismu, z nichž nejkonceptualistištější je Mr. X a jeho každodenní proměny. Postmoderní, avantgardní film o volné lásce, svobodné (resp. falešné) identitě, drogách a Carpe Diem. Někdy mi to připomínalo Trierovy Idioty. http://www.mezipatra.cz/2007/aktuality/konceptualisticky-zivot-az-do-dna.html

plakát

Na vlastní kůži (2002) 

Viděl jsem v původním znění s anglickými titulky. Pravda, titulky jsem ve filmu moc nepotřeboval, protože se v něm převážně baví o práci. Navíc francouzštinu nenávidím, Francouze jak by smet. Většina filmu se odehrává v intimním chvílích hlavní hrdinky, která nejen, že je posedlá vlastní obsesí, ale v civilu musí být exhibicionistka, protože bych pochopil, kdyby režisér chtěl po herečce, aby ve filmu vystupovala nahá. Ale jak se sama herečka-režisérka donutila svléknout, to už moc nechápu (navíc taková paráda to zase nebyla, nejvíc mi náladu kazil její zažloutlý předkus). Dobrá je scéna při pracovní večeři, ale jinak si myslím, že večeři bych si k tomuto filmu ani nedával.

plakát

Zenka onna: Korošibuši (1973) 

Ačkoli bojová choreografie dívčích soubojů nepředstavovala žádnou výtečnou podívanou (stejně tak přestřelky a jiné akce), díky své vychytralosti a odvaze však hlavní představitelka učinila zadost své pomstě a zvítězila hned nad dvěma znepřátelenými klany Jakuzy. Výborně hrál svou roli šéf klanu Oba s jeho klidným samurajským vzhledem a drsným japonským hlasem.

plakát

Modlitba bruslařů (1990) 

Výborný nadčasový film, i když s mnoha úlety. Škoda pro mě, že jsem film neviděl v době svého vzniku (tedy filmu samozřejmě). Čekal bych, že by mě mohl ovlivnit více, než je tomu nyní. Je to vynikající fikce vzestupu pseudofašistické, rasistické a na prodeji drog založené skupiny, která ovládá celé město a všichni z ní mají strach. Je dobře ukázáno, jak mocná hrstka prodává drogy dětem, aby je tak do budoucna sterilizovala (paralelou je, jak dnešní vláda podléhá tabákovým a alkoholovým lobbystům ve snaze prodávat a vydělávat peníze, které jsou i pro stát velmi důležité). Příběh dvou infiltrovaných mladých lidí do této skupiny (Haim a Arquette) ukazuje na problémy se získáním a udržením svobody a loajalitou na straně druhé. Haim už měl své zkušenosti s drogami a proto jsem ho nikdy nebral jako hvězdu. V několika ohledech mi film připomínal Mechanický pomeranč. Tři a půl *.

plakát

Lovec krásných dívek (1979) 

Viděl jsem ve stejný den s Beautiful Teacher in Torture Hell, který se mi líbil a zaujal více. Těžko se mi hodnotí, asi nejsem na japonský sexploitation ještě připraven a vyzrálý. Některé části filmu bych klidně zkrátil a některé příjemně rozvinul.