Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Horor
  • Krimi

Recenze (323)

plakát

Karate tiger 3: Pokrevní bratři (1990) 

Projíždím své staré filmy. Opět milá vzpomínka na show Lorena Avedona a hlavně záporáka Riona Huntera a jejich závěrečný boj dva na dva v hangáru. Pamatuji, když jsem viděl několikrát před 15 lety, že jsem na pirátských kopiích z německé televize neměl ty děsivé a brutální vystřižené scény, takže konečně nesestříhaná verze. A Portorikánka Wanda Acuna byla rajcovní, neřku-li až kulervoucí :). Jinak velký hold patří kaskadérům a dublérům, čili produkci Ng See-Yuen.

plakát

Karate tiger 2: Zuřící blesk (1987) 

Rád jsem si po mnoha letech pustil jeden ze svých nejoblíbenějších akčních martial art filmů s tehdejšími hvězdami. Po těch letech, kdy jsem znal celé bojové sekvence zpaměti, jsem se pobavil nad zběsilostí a levnou atrakcí jak výbušných tak i bojových scén. Ve své době a pro fanoušky MUST SEE video. Dnes po 30 letech milá vzpomínka. Mnoho dublérů, příběh neokouzlující, zato však oku lahodící Cynthia a svalnatý Matthias - na to se nezapomíná. No a taky mě sere ta série s názvem KARATE TIGER.

plakát

Údajný vrah (2013) 

S vypětím všech sil jsem dokoukal tento skvost a těšil se hlavně na přítomnost Armanda a Erica. Pan režisér a jeho první větší filmařský počin, opřený o jím napsanou knihu. Dále jsou koproducenty pořadu jeho manželka a sám velký herec Casper. Jinak co se týče dvou výše zmíněných postav, tak Armand vystupuje ve filmu třikrát asi tak na 2-3 minuty. A Eric v roli zahradníka se objeví taky třikrát, ale vždy jen na 5 vteřin. Herečka v hlavní roli Barbie Castro zde na ČSFD není ani uvedena, ale je těžce pracující žena a producentka, jak jsem zjistil na IMDb. Jinak obě herecká esa Casper a Eric mě začínají zajímat, protože v případě Erica účinkovat v několika filmech ročně je fakt záhul. Zatímco Casper stihne jen 3-6 filmů ročně, tak Eric např. v roce 2013 stihl účinkovat v 36 filmech a dvou seriálech.

plakát

Fallo! (2003) 

Ještě, že Mistr použil v tomto filmu povídkový rámec, neboť koukat na některé jeho filmy od začátku do konce, bez rychloposuvu by bylo opravdu úmorné. Takže já bych film nehodnotil nějak zle, jako povídkový je koukatelný. Výběr héreček je věc jiná, pro někoho nejvyšší slast, pro někoho jiného balast. V subžánru erotických pohledů a průniků je film průměrný, ocení ho spíše Tintovi příznivci. Nevím, zda-li na základě právě zhlédnutého se pustím do dvou titulků k jeho filmům, co jsem si plánoval.

plakát

V zajetí démonů (2013) 

Ve stylu Spielbergova Poltergeista a módní vlně paranenormálních utilit další zlý dům na samotě (všechny strašidelný domy vypadaj stejně) u lesa. Za to, že jsem se několikrát lekl, může hlavně nadstandardní vybavení postprodukční dílny a hlasité děsuplné zvuky, které jsem vždycky ale očekával, ale nevěděl jsem, které to budou. Závěr byl vynikající (proto zvedám na 3 a 1/2). Tři důvody, proč film není třeba vidět aneb závěrečné poučení z filmu: 1) Nikdy nehrajte hru na slepou bábu s tleskáním v novém domě, který ještě neznáte. 2) Pár metrů čtverečních sklepních prostor navíc není důvodem k radosti, jak jsme dostali banku s prodejem domu do kolen. 3) Už mě nebaví, jak si malý děti najdou svoje imaginární duchařské kamarády a hrajou si s nimi.

plakát

Zakázaná tajemství (2005) (TV film) 

V rámci kanadských televizních thrillerů pro mě představuje FORBIDDEN SECRETS spíše podprůměr. Průměrný film obsahuje nejen jednodušší zápletku ať už s očekávaným koncem nebo bez něj, ale hlavně se mi vždy líbí atraktivita prostředí, fyzický vzhled hlavních i vedlejších aktérů a zajímavost, která mě vtáhne do filmu. Tento snímek, u kterého nic, co by mě přitahovalo, neobsahuje a s častými flashbacky mezi ty průměrné nepatří.

plakát

Pravidla lásky (2004) (TV film) 

Slabší tři, které někdy nemají daleko ke dvou *. Protože jsem pesimista, co se týče partnerských vztahů, tak jsem se rád podíval na zpackanou přípravu svatby a dodržování nepsaných pravidel. Bohužel to skončilo happy-endem, jak se na americký film sluší a patří. Dokonce se i pár rozvádějících opět vrátil k sobě. Pokud nemyslím na realističnost a slabší televizní výkony a máte slabost k opačnému pohlaví, rozcházíte se nebo si rozmýšlíte svatbu, tak směle do toho.

plakát

Metropolitan (1990) 

Čas kolem Vánoc pro zlatou mládež z vyšší střední třídy NY smetánky. Čekal jsem na přicházející moudra z pera scénáristova a jeho přečtených knih, ale z úst mládenců vypadávala jen klišé a prázdné fráze. Takže hlavním středobodem nonšalantních večírků se stávají milostné avantýry, ve kterých dominuje outsider Tommy, který miluje frivolní Serenu. Do Tommyho se zamiluje upjatá Audrey a vše se odehrává a nahrává borcovi Rickovi. Alespoň jedno moudro: O manželství se přemýšlí až ve třiceti.

plakát

Nejstarší žijící konfederační vdova vypráví vše (1994) (TV film) 

3,5 * Dlouho jsem otálel pustit si tento film, protože nejsem fanouškem 1. předlouhých filmových vyprávění a 2. historických, kostýmních a válečných výprav s puškami a bodáky. Po úporném začátku, kdy jsem shlédl právě všechny tyto hlavní nepohody jsem se vžil do mladičké a krásné Lucy a jejího vztahu ke kapitánovi tak vroucně, že jsem nevěřil sám sobě. Poutavý, jemný příběh, který vyvažuje chvíle štěstí s chvílemi rodinných neštěstí napsal život sám a Diane Lane mohu poděkovat za příjemně ztrávených 170 minut.