Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Romantický
  • Dobrodružný
  • Krimi

Recenze (52)

plakát

Pyšná princezna (1952) 

Opravdu pro mě snad nejkrásnější pohádka všech dob, nevím, jestli to kouzlo je způsobeno tím, že je černobílá, ale já na ni nedám dopustit.

plakát

Jeden den (2011) 

Jeden z lepších kousků poslední doby. Mezi hlavními představiteli to šlape, není nouze o zvraty a dramatické situace, občas vás i pobaví nějaká ta hláška vypuštěná z úst hlavních představitelů. Něco mezi 75 a 80%

plakát

Johnny English se vrací (2011) 

Nejsem příznivcem tvorby pokračování poměrně úspěšných filmů, většinou totiž nedopadají dobře a staví pouze na úspěchu prvního dílu. Od Johnnyho jsem čekala totéž, přesto jsem se do kina vypravila a byla jsem poměrně mile překvapena. Rozhodně jsem se nenudila a Rowan Atkinson ani tentokrát nezklamal. Podle mého lepší průměr

plakát

Kamarád taky rád (2011) 

MIlé překvapení za 3 hvězdy. Laškování mezi Kunis a Timberlakem je poměrně milé, vitpné a hlavně není trapné. Oba herci si to náležitě uživají. A i já jsem si to užila.

plakát

Valkýra (2008) 

Zjímavý námět, u kterého je snad všem předem jasné, jak skončí. I tak příjemná podívaná s Tomem Cruisem. Neméně dobře zde vystupuje Bill Nighy v roli nerozhodného generála Olbrichta. U mě asi 75%.

plakát

The Inn of the Sixth Happiness (1958) 

Tleskám. Ingrid Bergman skvělá. Prostředí Číny fascinující. Výborný scénář a námět. Délka sice 2:30, ale filmu to na kvallitě nějak neubírá, člověk se nenudí. Na sto procent to není, ale 90 si zaslouží. Rozhodně to není naposledy, co jsem se na něj dívala.

plakát

Stromboli (1950) 

Tak na tenhle film musí mít člověk náladu. Ale výkon Bergmanové je skvělý. Námět taky zajímavý, až by se dalo říci, že je psaný Ingrid na tělo, která se dokáže velmi dobře do hlavní hrdinky vcítit. Scéna kdy ji manžel porvé ukazuje nové "hnízdečko" je ohromující, jako by si v tu chvíli říkala - Panebože, to nemůže myslet vážně, to je zlý sen - a ona je to tvrdá realita. Myslím, že v tomhle filmu si kousek sebe sama najde opravdu každý.

plakát

Cesta po Itálii (1954) 

Téma manželské krize je zpracované, tak, že diváka neirituje ani nenudí, protože přemíru děje nebo snad nějaké akčnosti bychom v tomto snímku nenašli. Na plný počet to není, ale slušných 80% si film zaslouží.

plakát

Plynové lampy (1944) 

Skvěle rozehraná psychologie postav. Mimořádná Ingrid Bergman a ještě lepší Charles Boyer, který mění kůži jako chameleon. Takhle by měl vypadat thriller, pánové režiséři a ne tak, jak nám jej představujete dnes. Přestože jde o adaptaci divadelní hry, filmu to rozhodně neubírá na kvalitě. Jasných 5 hvězd