Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Animovaný
  • Akční

Recenze (17)

plakát

Úsměvy smutných mužů (2018) 

Těžké téma, které mě díky zpracování a hudebnímu dokreslení fakt bavilo! David Švehlík úžasný výkon!

plakát

Případ mrtvého nebožtíka (2020) 

Čekala jsem parodii na kriminálky a byla to parodie na kriminálky ;), sem tam přehnaně nesmyslná, sem tam fakt vtipná.. a díky obsazení mě to docela bavilo ;)..

plakát

Letuška (2020) (seriál) 

Chvílemi na mě možná trochu moc “mafiánsky zamotané”, ale i tak mě to od začátku pohltilo! Styl natočení, hlavní hrdinka a hudební podkres mě neskutečně bavili!

plakát

Zimní příběh (2014) 

Po dlouhém zvážení bohužel jen dvě hvězdy.. pro mě obrovské zklamání.. Trailer jsem viděla třikrát, pokaždé s krásným mrazením, natěšená na romanticky mysteriózní příběh se skvělým obsazením. Příjemný romanticky-historický začátek však po první třetině přetne několik nečekaných fantasy prvků, které se nejen stupňují, ale víc a víc postrádají logiku.. Když se na trailer podívám nyní, mám nepříjemný pocit obelhání a nalákání na zcela jiný film.. Skutečný Zimní příběh je pro mě jakousi parodií na předcházející trailer.

plakát

Velký Gatsby (2013) 

Jsem okouzlena.. čerstvě po filmu jsem plná všech druhů pocitů, které se mi ani nedaří sesumírovat do písmenek.. téměř dvě a půl hodiny přelévání emocí bez povolení břišního napětí v dalším očekávání.. přestože v konečném souhrnu dějově nezávratné, přesto naprosto pohlcující.. Uchvátilo mě krásné využití přechodů z přítomnosti do minulosti a naopak, změny děje ve vyprávění doplněné efekty a to vše dotvořené soundtrackem.. v tuhle chvíli bych šla na velké plátno znovu a potřebovala bych ještě o hvězdičku víc :).. P.S. Jen doplním, že jsem neodolala, ještě jednou se na velké plátno vydala a odešla opět okouzlena :)..

plakát

Slova (2012) 

Kouzelné propojení pro milovníky knih a filmů.. Pozvolný děj bez velkých zvratů či dramatických scén, přesto jsem chvilkama tajila dech, pečlivě naslouchala slovům a v každém okamžiku vnímala melodickou zvýrazňující hudbu.. Výkonem zasahující Bradley Cooper a bolestně moudrý Jeremy Irons mě svým příběhem v příběhu naprosto pohltili..

plakát

Dexter (2006) (seriál) 

Zamilovala jsem se.. sice jsem si se sledováním tohoto seriálu dala na čas, ale o to větší nadšení teď ve mě je.. Celá moje seriálová část jásá.. to napětí, vzrušení, psychologie, vtip, překvapení, pátrání, přemýšlení.. vše střídající se v nečekaných propletených kruzích podtržených charismatickým vzhledem a hlasem hlavního hrdiny zaobalených do příjemně užitých melodií.. nemám co bych vytkla.. a už od prvních dílů první série pozoruji závislost :)..

plakát

V peřině (2011) 

Nechala jsem se hereckým obsazením a označením "muzikálová pohádka" zlákat.. Možná i vánoční atmosféra zapříčinila, že jsem tomu dnes chtěla dát šanci.. avšak po prvních deseti minutách jsem věděla, že to nedopadne dobře.. Písničky textově nezajímavé, neladně vyskakující a tak nějak nedotvářející už tak dosti chudý děj.. Jedna hvězdička za pozitivně barevné ladění, hlas Lucky Bílé, který i slabou písničku alespoň trochu pozvedne a protože o označení "odpad!" mám ještě jiné představy..

plakát

Drive (2011) 

Neskutečné.. nečekané.. pro mě po dlouhé době nečekaně neskutečný film.. 100minut nabitých energií která vás nenechá vydechnout.. Dialogově nenáročný, dějově houpající a překvapující příběh podtržený úžasným soundtrackem.. Zajímavé scénové pojetí zvýrazněné zpomalenými záběry.. drsné scény zabalené do příjemného barevného filtru vzbuzujícího spolu s rozvážností hlavního hrdiny pocit klidu.. Film, který ve mě nechal tolik.. tolik k vyjádření nemožného..

plakát

Kuky se vrací (2010) 

Krásné, jednoduché, nové, pohádkové.. leč přesto bych na to děti nevzala.. Prvotně trochu zvláštní, až smutný, děj se obrací v napínavý boj o přežití s vtipnými hláškami známých hlasů, které po celou dobu dávají filmu ten správný říz.. Některé scény ovšem působí trochu křečovitě a jejich skrytý význam dětem rozhodně unikne.. Postupné rozbalování děje ukáže krásu dětské fantazie, která Kukyho celou dobu šťastně doprovází..