Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Sci-Fi

Recenze (269)

plakát

Klíč (2005) 

Na pět hvězd to málem vytáhl mrazivý závěr, který proti mému očekávání a přání (ale k dobru věci) neskončil happyendem. Když jsem se po závěrečných titulcích znovu vracela do děje filmu a teprve zpětně mi docházely některé skutečnosti, mrazilo mě ještě víc, než při celém filmu. Je to velmi dobře natočené, s velmi dobrým scénářem, skvělou Genou Rowlands, Johnem Hurtem a překvapivě přirozenou a nekřečovitou Kate Hudson. Nechtěla bych být v její kůži. Bacha! Ne každý důchodce je neškodný senil nad hrobem!

plakát

Královna Margot (1994) 

Drsné, nikoli však děsné! Film, který vás strhne a po kterém budete rádi, že žijete v tomto století.

plakát

Normální (2003) (TV film) 

Velmi zajímavé téma a herecký konzert Toma Wilkinsona a Jessicy Lange. Do pěti hvězdiček mu ale přesto něco málo chybí.

plakát

Můj Nikifor (2004) 

Jediné vysvětlení pro ocenění na MFF v Karlových Varech vidím v tom, že humusného, senilního malíře hrála důchodkyně. Jinak mi film připadal naprosto emočně a dějově prázdný, ničím mě nezaujal a nudil až téměř do konce (ne, že by ten konec stál za to, ale nevydržela jsem to dokoukat).

plakát

Rocky V (1990) 

Tenhle film jsem narozdíl od čtvrtého (19x) viděla jen jednou a už to vícekrát neudělám. Protože pro mě série o Rockym končí právě tím čtvrtým, a nejlepším dílem, ve kterém odchází Rocky jako absolutní vítěz. Pětka už je nejen o smutném konci jednoho boxera, ale je to i smutný konec jedné série. Chybí tomu grády, atmosféra...nelíbilo se mi to ani trochu. TO si mohli odpustit.

plakát

Rocky IV (1985) 

Podle mě nejlepší z celé série! Pamatuju si, jak jsme u tohohle dílu seděli s mladším bráchou nalepení na obrazovku a hltali jsme Rockyho, kterak se v přírodních, drsných podmínkách nehostinného Sovětského svazu připravuje na nejdůležitější zápas svého života. Jak jsme s bráchou napodobovali Ivana Drago, kterak napojen na nejmodernější přístroje posiluje každičký jednotlivý sval pod dohledem vědců, potí se a křiví gesicht. A co teprve Rocky! "Nebolí, nebolí, nebolí!" A ta hudba, kterou ještě dnes poslouchám před spaním a v břiše mi lítají motýlci, protože si představuju ta svalnatá mužská těla! Zkrátka zradila bych sama sebe, kdybych dala svým erotickým idolům svého mládí méně než 5 hvězd! A to jsem se nezmínila o dabingu, který je tak otřesný, až je geniální! "Neni to snadne odejit z domova, to neni jen tak, davat jen dobre, ne to neni snadne odejit, neni to snadne odejit z domova, to neni jen tak, neni to snadne!"

plakát

Rocky (1976) 

Pokud chce někdo kritizovat Stalloneho toporné herectví, tak by si měl uvědomit, že k postavě Rockyho to prostě patří. V jednoduchosti (ducha i scénáře) je síla!

plakát

Barbar Conan (1982) 

Těmhle filmům sice neholduju, ale uznávám, že v daném žánru to je klasika.

plakát

Běžící muž (1987) 

To je jako nějaký přiblblý večerníček pro malé vrahy. Arnie je tu toporný víc než jinde a akční scény jsou tak trapně směšné, že se jim nemůžu ani smát.

plakát

Zápisník jedné lásky (2004) 

Dnes je strašně těžké natočit film o něčem, co tu ještě nebylo. Ještě těžší ale je natočit film o něčem, co tu bylo už tisíckrát, a natočit ho tak, že vás dostane, jako byste s ním prožívali něco úplně nového. Vím, že Zápisník jedné lásky je plný klišé a cukrkandlu, ale mě uchvátil a na konci rozplakal. Navíc dnes, kdy filmy přetékají už ohranými hollywoodskými superhvězdami, které spolu coby zamilovaní absolutně nefungují a nezbaštili byste jim jediný "zamilovaný" pohled či polibek, působí pro mě celkem neznámá Rachel McAdams s Ryanem Goslingem jako vášní a touhou přetékající páreček poprvé zamilovaných dospívajících, kterým jsem mileráda uvěřila, že si k sobě našli cestičku i po sedmi letech nedobrovolného odloučení. Byl to pro mě strhující zážitek. Něco takového, co ti dva, člověk zažije jen jednou za život, nebo jen ve snu...