Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (38)

plakát

Ve stínu (2012) 

Musím říct, že od Špačkových Pout jsem nezažil takhle atmosferický dokonalý zážitek. Práce s nasvícením, kamerou a tím správným timingem je opravdu kulervoucí a těžko jí jentak nahradit. Ostatně není divu, Ondřček to celé takhle nastříhal až napodruhé. Tleskám ale i charismatickému Kochovi a perfektnímu Trojanovi. Český film není mrtvý - naštěstí.

plakát

Králova řeč (2010) 

K-K-K-Koktající vladař mě uchvátil. Velmi dobré obsazení, chytré dialogy a příběh jako takový. Skvělý obraz a kamera, kostýmy, celá atmosféra a to vše dává dohromady parádní film.

plakát

Smrtonosná past (1988) 

Prvotřídní ukázka toho, jak úplně "obyčejný" fízl dokáže být neobyčejným. Kouří, nadává a vůbec je tak nějak podobniznou každého obyčejného chlapa. S odstupem času musím říct, že takhle mají vypadat akční řežby. Klasika, které i s větší prohřežky odpustíme.

plakát

Pulp Fiction: Historky z podsvětí (1994) 

Nezbývá říct nic jiného než GENIÁLNÍ. Tohle můžu vidět každý druhý týden a neomrzí se to. Kultovní hlášky, geniální scény, dialogy při nichž by se atmosféra dala krájet jako máslo a hlavně úžasný Travolta, Samuel L. Jackson, Thurman a hlavně Willis. Jo, tohle je nejlepší film a zároveň nejlepší Quentinův počin.

plakát

Nespoutaný Django (2012) 

Tarantinův Django je úplně nádherným příkladem toho, jak moc všestraný tenhle tvůrce je. Quentin totiž vezme jakékoliv jemu alespoň trošku milé téma, a svým svébitným pohledem jej přetvoří tak, jak to dokáže jen on, Inglorious Basterds budiž toho příkladem. Django je parádní akčňárna a pocta všem weternům, která nadchne hlavně dialogy a povedeným obsazením. Jamie Foxx je sympaťák, nicméně neexceluje jako třeba Ch. Waltz. Tleskám Quentine a těším se na další maglajz, tohle bylo parádní! Jo jinak, to co dokáže do svých filmů narvat za songy je uctihodné. Tarantino je psychopat a génius zároveň.

plakát

Kill Bill 2 (2004) 

Dialogy už nemají tu sílu jako v jedničce, člověk už do jisté míry čeká "CO BUDE" a těch hluchých míst je celkem dost. Na druhou stranu je tu spousta geniálních scén a úzusů, které člověk bude v paměti mít ještě notnou dobu, ne-li napořád. Některé scény jsou vyloženě navíc, jiné mohli být rozvedeny více. Thumbs UP.

plakát

Kill Bill (2003) 

První díl se mi zdá býti o fous lepší, než díl druhý. Přijde mi, že Tarantino dokázal spoustu svých nápadů naprat do prvního dílu a ty v druhém už chybí. Tarantinovská absurdnost a jasná inspirace béčkovými filmy ale zůstává, velmi se mi líbí, jak si s námi Tarantino pohrává. Není to sice už Pulp Fiction ani Reservoir Dogs, stále je ale cítit, proč je Quentin tak oblíbený. Je totiž někdo úplně jiný, než jsme my, obyčejní smrtelníci.

plakát

Misfits: Zmetci (2009) (seriál) 

Po první sérii jsem si vyloženě chrochtám blahem. Všech pět hlavních protagonistů hraje skvěle a jejich rolím není vůbec těžké uvěřit. Heroes jsem neměl rád, právě kvůli americkému stylu, uhlazenosti a zbytečnému balastu. Tady je ryzí akce, vztahy a britský humor nové generace, který potrhuje hlavně skvělý Nathan. PS: Nejvíc se mi ale líbí, že ze seriálu cítíte toho "evropského" ducha, který je prostě nenahraditelný. RULEZZ

plakát

Rambo: První krev (1982) 

Rambo jako film exceluje. Bohuzel kniha po zhlednuti filmu neni tak silnym zazitkem...

plakát

Auta 2 (2011) 

Spojení "pit stop" dostává úplně nový rozměr díky malému italskému mechanikovi. Mě se to líbilo