Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Horor
  • Akční

Recenze (758)

plakát

Osm hrozných (2015) 

Včera v kině Luna se ukázalo, že jsem asi opravdu Tarantinův fanoušek, protože jsem dostala na prdel (pardon) tři hodiny a ani mi to nepřišlo. Tohle mi zatím mohl dělat maximálně tak Jackson, ale zdá se, že se posouvám dále.. nebo zpátky? Osm hrozných je fantastická předělávka Gaunerů v nových barvách, sice mě Quentin notně vyděsil s Tatumem, ale pak si to u mě zase vyžehlil, takže za mě spokojenost. Chyby? Výhrady? Smazáno jako vždy skvělou hudbou a kdo chce Samuela bít, Jennifer si vždycky najde, takže tak.

plakát

Sherlock: Přízračná nevěsta (2016) (TV film) 

Na speciál Sherlocka jsem se těšila jako na druhé Vánoce a nezklamal, přestože to střídání časových pásem bylo poněkud divočejší (inu Moffat a Gatiss). Závěr pak se mi nelíbil vůbec, ale jednotlivé střípky, dialogy, kníry a hábity byly jedním slovem skvostné, takže jsem trochu na vážkách, k čemu se přiklonit. Scénář mi přijde podbízivý, ale v mnoha okamžicích to funguje jak má, Přízračnou nevěstu určitě nevidím naposled, tudíž nezbývá než vyřknout ortel- fanouškovské čtyři hvězdy + jedna za vedlejší efekt, který musím trochu dovysvětlit: Představte si, že perete prádlo, pak jedno nadbývající prostěradlo pověsíte ven na balkon, jdete sledovat Sherlocka a poté, co už jste na nějaké prostěradlo venku úplně zapomněli, si zajdete do kuchyně pro vodu… A skrze okno vidíte vlát cosi bílého, přízračného! :-o To prostě musíte švihnout pátou hvězdu, i kdybyste nechtěli!!

plakát

Howlův kráčející hrad (2004) 

Cožpak můžu dát míň než za 5* anime, kde mladý čaroděj prohlásí- "nechci žít, když nejsem krásný!" (a to vše proto, že místo peroxidu má náhle na hlavě zrzavé vlasy :-))) Zámek v oblacích je naprostá nepředvídatelnost a jediné, co mi tam rušilo vlny, byl ten válečný prvek, ale chápu, že bez něj by to bylo asi jalové. Jinak naprostá spokojenost- doufám, že se mi o něm bude zdát.

plakát

Stále spolu (2014) 

Absolutně nevím, co si mám myslet o tomhle dokumentu... Co si mám myslet o tom profesionálním otci, to vím. Takhle krásně vymyté mozky (nejlíp je to vidět na dvou nejstarších synech) se jen tak nevidí, to se mu podařilo. Celkově je mi těch dětí líto, protože sice budou umět lézt po stromech, ale jak obstojí mimo rodinu, to ví pánbůh. Trochu mi tam chybělo vysvětlení ohledně té nejstarší dcery, kterou nechali v Česku a která pak najednou měla dítě. Kdybych k dokumentu nečetla články všude možně už dříve, byla bych hodně zmatená, co se to tam děje a proč. Takhle mám jen pocit zmaru nad devíti (matku nepočítám) lidskými životy. Učí je nezávislosti a svobodě a oni na dotaz, jak si představují život, odpoví, že nemají žádné plány ani na zítra. Nač mít taky plány, když vám je někdo udělá.

plakát

Purpurový vrch (2015) 

Musím se přiznat, že jakmile mi ve filmu učaruje hudba, těžko se mi hodnotí hůř než na 4*. Tolik k dnešní anonymní schůzce filmových fanoušků a pojďme na věc. Věc se má tak, že mají pravdu všichni, kteří píšou, že to není ryba ani rak. Romantický horor si představuju trochu jinak, často se mi totiž nestává, že bych se při sledování otočila na svůj doprovod a spontánně prohodila- "tomu se říká 'šáhnout mu do úsměvu!'" (tohle nebyl spoiler ;-) a už vůbec jsem netušila, že mě Mia Wasikowska dokáže tolik pobavit. Bylo nás v sále osm, ale když nastala ta závěrečná naháněčka (oukej, tohle už trochu spoiler byl ;), řehtali jsme se všichni. Můžete to přičíst ostravské razovitosti, ale myslím, že buďto del Torovi někdo něco míchá do kafe, nebo mu tam někdo něco míchat přestal. Každopádně i když to teda žánrově mysleli jinak, než to vyznělo, jsem spokojená na 4,5 a... jo, ta hudba, ta se jim povedla.

plakát

Howl (2015) 

Mělo to i silnější okamžiky a sem tam náběh na čtvrtou star, ale dokonale to zabíjí delší záběr na vlkodlaky, kteří mi nepřipadají příliš povedení. Jinak prostředí je zvoleno dobře- kdo někdy necestoval vlakem za takového počasí? (Uuž jsem měla rozepsanou esej na téma ČéDé, ale radši ne :) Je to jeden z těch filmů, kdy si tipujete šťastného přeživšího, mně se tentokrát podařilo tipnout správně jen počet. Zkrátka průměr, který neurazí a místy potěší. Ps: taky jste si všimli, že v prostoru 'silence area' nikdo neseděl? Tam bych si brousila drápky já.

plakát

Mokřina (2014) 

Na mě to teda nezapůsobilo jako na většinu osazenstva zde. Ze začátku ještě docela ano (dva rozdílní vyšetřovatelé, popis tehdejší doby, nález těl), ale druhá polovina už mi byla dějově v podstatě fuk a ani studené provazce deště mě neobměkčí k vyššímu hodnocení. Snad poprvé mě Španělsko nějak výrazněji zklamalo, 3,5.

plakát

Slečna Julie (2014) 

Mám ráda tyto hry na kočku a myš, obzvlášť, když se zde stejně jako v Marii Stuartovně role postupně obrací. Nejprve má navrch znuděná kočka Julie (bezchybná Jessica Chastain), pak se náhle změní z myšky sluha Jean a pak už to je masakr nad masakry. Collin Farrell má často výraz, při kterém jsem si říkala 'lobotomie se zdařila' (fandové prominou), ale musím říct, že tu nebyl páté kolo u vozu, naopak, celkovou proměnou osobnosti během jedné svatojánské noci projde tak, že mu to i věříte (a proto nikdy, nikdy nevěřte mužům! ;-). Úplný závěr pak je nesmírně strhující a budu si tu hru muset znovu po dekádě přečíst. Vážně by mě totiž zajímalo, jak to bylo s tím kanárkem!

plakát

Spies of Warsaw (2013) (seriál) 

Nemůžu dát plný počet, byť by si to herci zasloužili, ale scénář místy hodně skřípal. Román jsem nečetla, takže nemůžu zatím posoudit, zda je na vině původní předloha, nebo rychle spíchnuté scenario, ale občas jsem měla pocit, že se nudím, a to by se mi u britských minisérií stávat nemělo. Jinak ovšem výborné, atmosféra místy pěkně děsivá, chemie mezi hlavními představiteli... chemická :)).

plakát

Čarovný les (2014) 

Bohužel, nefunguje to tak, jak by mělo. Souhlasím s venalce, stačí se podívat na první polovinu filmu. S čím jsem měla největší problém, bylo vynechávání scén, které jsou v těch pohádkách zkrátka pohádkové- Popelku vidíme vždycky utíkat z bálu, nikdy ji nevidíme tančit s princem (a propos, princové, oba dva, jsou na facku, to nefungovalo ani jako parodie..), hrabivého Jacka vidíme slézat stonek fazole, ale nespatříme svět obrů v oblacích, atd. atd... Červené Karkulce bych hned jednu natáhla, jak je nesympatická a ani čarodějnice Meryl nesplnila účel. Jakmile mám takové násilné představy už při sledování, nevěstí to nic dobrého. Jediní sympoši mi tak zbývají Emily Blunt a James Corden, kvůli kterým jsem se na Čarovný les dívala, slabý průměr.