Reklama

Reklama

Mokřina

(festivalový název)
  • Španělsko La isla mínima (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

V 80. rokoch, na južnom cípe Španielska, v odľahlom a bohom zabudnutom meste, z ktorého by najradšej každý utiekol, vyčíňa sériový vrah mladých dievčat. Do krajiny, ktorou sa nocou rozlieha široko-ďaleko iba žabí škrek, prichádzajú dvaja detektívi z Madridu, aby pomohli prípad vyriešiť. Po tom, čo sa nájdu zohavené telá dvoch nezvestných sestier, ktoré ležali vo vode močarísk niekoľko dní, budú musieť Juan (Javier Gutiérrez) a Pedro (Raúl Arévalo), vyšetrovatelia s úplne nezlučiteľnými povahami, spojiť sily a vraha dolapiť. Musia to stihnúť ešte predtým, než sa začne obdobie žatvy a nezvestných bude ešte viac mladých dievčat... (sochoking)

(více)

Videa (5)

Trailer 3

Recenze (220)

lamps 

všechny recenze uživatele

Příklad hodně primitivní detektivky, která těží jen a pouze ze své působivé atmosféry, navozované primárně volbou prostředí a minimalistickou stylizací mizanscény. Přestože nelze dopředu odhadnout vývoj, chybí moment výraznějšího překvapení či scéna, která by chytla jen trochu zkušenějšího diváka za koule a pořádně zalomcovala. Závěr velmi dobrý, ale to násilné propojení s temnou dobou postfrankovského režimu (opět sloužící jen navození okolní atmosféry) není ani zdaleka dotaženo k žádoucímu efektu a je v podstatě nadbytečné. Přesto solidní a sebevědomá žánrovka... 65% ()

Remedy 

všechny recenze uživatele

Povedená kriminálka z postfrankistického Španělska, která svou atmosférou připomene první řadu True Detective či devadesátkový Se7en. Nad žánrový průměr ji posouvají skvěle napsané postavy a odvážné zapojení politicko-sociální roviny, která je zajímavým způsobem našroubovaná na ústřední kriminální zápletku. ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Veľmi inteligentne, seriózne podaná story, v ktorej nedochádza k primitívnym vtipom či absolútne nezmyselným, nelogickým akčným scénam. Je to taká tichá voda čo brehy myje. Presne takto nejako si predstavujem vyobrazenie policajnej práce počas vyšetrovania vrážd, pričom zostáva zachovaný jeden zo základných prvkov: dobrý a zlý policajt s odlišným spôsobom ponímania svojich úloh. Záver je hračkou v mysli diváka, ktorý si nezodpovedanú otázku môže vysvetliť kadejako. Som naozaj veľmi spokojný! ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Osmdesátá léta, mokřady, které umí problémy skrýt, ale taky někdy vyplavit, dva nejednoznační detektivové, ruka zákona nedosahující dostatečně vysoko a zatracené dusno. Srovnání s True Detective se prostě nelze vyhnout a zároveň se tím obnaží slabiny. Samozřejmě i vinou formátu celovečerního filmu nedostatečně vykreslená psychologie policejního dua a taky čitelná žánrová schematičnost, nicméně podobných evropských kriminálek (a navíc v takovém retro hávu) není nikdy dost. Nutno ocenit casting a „ptačí“ kameru Alexe Catalána. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„CHOVEJTE SE DISKRÉTNĚ A VYŘEŠTE TO CO NEJDŘÍVE. MÁTE MÉ SLOVO, ŽE VÁS ODMĚNA NEMINE. SKLIZEŇ ZAČÍNÁ BRZY A NEMŮŽEME O NI PŘIJÍT…“ /// Zmizení dvou holek ve španělským prdelákově v roce 1980. Ten rok je důležitej, protože politická situace oněch let je součástí příběhu. Asi každej najde nějakou podobnost s Temným případem, takže ze mě vyzařuje spokojenost. A to ty holky ještě ani nenašli… Film sází na osvědčený filmařský krimi fígle a strašně vokatě a nahlas si řve o vyšší hodnocení. Klidně bych ho i dal, ale nějak to ze mě nejde. Technický zpracování a atmosféra jsou výborný. Fakt. Jenže mám dojem, že se s tou osvědčenou filmařskou vlnou veze i příběh, kterej nic zvláštního nepřines. Možná dokonalá žánrovka, ale chlapi, chce to kurva trochu toho srdíčka! 3a½! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Furt čekám na další temnej případ. 2.) Páč film, kterej získá 17 Goya nominací, nemůže bejt špatnej! 3.) Thx za titule ,,Rob Roy“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

Galerie (60)

Zajímavosti (2)

  • Natáčanie filmu prebiehalo v Národnom parku Doñana. (hanakonochi)

Související novinky

Žánrovkám se ve Španělsku stále daří

Žánrovkám se ve Španělsku stále daří

01.02.2015

Žánrové kinematografii se i minulý rok ve Španělsku velmi dařilo jak komerčně, tak kriticky. Kriminálky El Niño a La Isla Mínima patří mezi nejoceňovanější a nejnavštěvovanější domácí tituly roku… (více)

Evropa začíná zbrojit na Oscary

Evropa začíná zbrojit na Oscary

31.08.2014

Je teprve konec srpna, ale již nyní se filmová studia začínají připravovat na klíčovou sezónu roku, kdy vypouštějí své nejambicóznější snímky (alespoň co se týče kvality) a doufají, že se díky… (více)

Reklama

Reklama