Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Animovaný

Recenze (13)

plakát

Death Race 2000 (1975) 

Fakt skvělej bejvák. Je v něm všechno násilí, sex, sexismus, Joe Machine Gun.

plakát

Sud prachu (1998) 

Samotáři v Bělehradě. Rukopis FAMU je v Paskaljevičových filmech opravdu znát. Použité postupy i střídání žánrů.

plakát

Astenický syndrom (1990) 

Bez obav můžeme říct, že je geniální. S obavami přiznávám, že jsem okamžitě usnul. Na konci jsem byl nadšený. V průběhu zraje jako víno.

plakát

Ohněm a mečem (1999) 

Je poznat, že doba a štáb se od dob Potopy změnili. Ačkoliv film stále použivá Hoffmanovská schémata ve vedení dialogu s divákem, často schématické hraní a stejný humor, film je nesrovnatelně horší. Kamera, střih, výběr žensky nebo Bohuha. Digitální triky taky moc nepomohly. Celkově z toho mám podobný produkční pocit jako z velkolepého století.

plakát

Pěsti ze železa (2012) 

Tak čtu komentář adolfa verbal a řikám si, jestli zase nezaváděj koncentráky. To je rasismus až na půdu a nebyl bych proti, kdyby se chtěl u mě stavit, abych mu vrazil pár výchovnejch (zase se neodvážím na buzerparty dss). Jinak pro mě výborná podívaná. Bavil jsem se každou vteřinu filmu a jediný, co mi mrzelo, že toho neni víc. Je pravda, že Bobby Digital předvádí lepší herecký výkon v klipu k Baddest Man Alive, ale o tom to neni. Tam, kde Rodriguez vyšuměl příchází se silou parní lokomotivy a když řikám, že je to nářez, tak je to nářez. Herecký obsazení výborný. Zbožňuju Lucy Liu, Russella a samozřejmě pěkný ženský (dávám za ně jednu hvězdičku). Příběh byl přesně takový, jaký má být: Přehnaný, plný kliše, s přímočarými charaktery. Je jasný, kde je zlo, ale hrdinu taky, abys poznal. Zneužitý a zneuctěný hrdina. Výborná produkce. Kostýmy jsou originální (třeba ty vlci se mi hodně líbili), výborný bojový scény. Jsou vypjatý a přehnaný. Dobrá kamera a střih. Co ovšem sází film do nebeských výšin, co ho zanechá v mý paměti a proč mu prostě musim dát pět hvězdiček, to je hudba. Soundtrack je prostě geniální, od doby, co jsem viděl film neposlouchám nic jinýho. Wu-tang, Wiz Khalifa, Kenya nebo The Black Keys? To je prostě kombo. Jestli je tohle prvotina, tak se těšim, kam to pujde dál. (Jo a verbale, jestli někdo rozumí Hongkongskejm mlátičkám, tak to jsou právě hoši z Wu-Tang).

plakát

Zjizvená tvář (1983) 

Celý film až moc spěje ke svému konci. Hvězdičku vlastně nestrhávám za jakýkoliv neduh, nýbrž za krutý a nemilosrdný osud. Nicméně závěrečná scéna, jakožto i jiné, je estetický majstrštyk.

plakát

Na cestě (2012) 

Já si film užil. Problém je, že čtenáři knihy naříkají na nevěrohodnosti zpracování (třeba scény s Mariou na jednu stranu dobře zobrazujou Salovu debilitu, ale rozhodně nedodají onu atmosféru z knihy, kdy se nám snaží podat jeden den jako věčnost) a ti, co příběh neznají to prostě nepochopí. Na druhou stranu se mi líbilo odmaskovaní gainsburga a Borrowse (nebo jak se píše). Hudba dobrý. Některý scény takový rozpačitý. Trochu bych pohejbal s kamerou světlem a střihem, takhle to působí hrozně nedůvěryhodně (někdy teda i kvůli výkonům). Herec hrající hlavního herce je nesympatický nadrženec. Dunst je ošklivě nalíčená. Stewart hraje až moc velkou děvku (tohle nezazlívám). Hudba je v pohodě. Osobně točit tuhle látku, dal bych se asi na seriál (rozhodně vhodnější než u Hobita). Cesty často působí moc krátce, tempo cpaní momentů ze knihy je vražedné. To bude kazit tu atmosféru. Celý bych to udělal víc v Easy Riderovskym tempu. No Salles tomu asi rozumí líp než já. Jedna hvězdička za ženský, jedna za látku a jedna za některý scény, který si budu dlouh pomatovat.

plakát

Laurence Anyways (2012) 

Film se ve mně sice neusadil jako lásky, přesto jde o božárnu. Objektivně je asi i lepší. Moc jsem si užil herecké výkony a s odkazem na Botičův komentář musím podotknout, že hlavní hrdina se nevyvíjí, jen se mění (mění si svět) k obrzu svému. Žena se změní. Na, jak se to vezme. Jak poznáme na konci, tak se jen vrátí ve svém mystickém kruhu zpátky na začátek (Laurence jí proměnil). Jinak vizuálně lahůdka, krásný kompozice, hry s barvou. A zvuk ještě lepší. Pro mě soundtrack roku (konkuruje Drive)- Jen tak dál chlape.

plakát

Big Lebowski (1998) 

Jo, mám rád tyhle bratry. Za ty jejich vtipy a ty odkazy. Tohle prostě byla pocta žánru Noir detektivek, čemuž odpovídalo i umístění v LA. Nevím, kterou části Bible se zrovna inspirovali, ale je to prostě super. Postavy jsou dobrý, skvěle napsaný i zahraný. Skvělej příběh, úžasný nysmysly. Někdy až moc nesmysly. Jo, Dude je správnej.

plakát

Kill Bill 2 (2004) 

Teprve včera jsem si uvědomil, jak skvělý film to je. Přestože je Tarantino strašlivý vykradač exploitation, jsou jeho filmy něco víc (což se nedá říct o filmech Rodrigézových). Opravdu jsem ocenil kameru na začátku v autě nebo při rozhovoru s Billem před masakrem. Taky zbožňuju scénu s hrobem, jak si vzpomíná na mistra. A největší zabiják je tajemných pět doteků. Fakt atmoška. Navíc se dá použít i bez znalosti jedničky (viděl jsem jen půlku, tedy převážně mlácení v japonsku). Hudba jenom podtrhuje emociální napětí. Někde bych to ještě prostříhal, někde by to naopak sneslo i scénu navTo jsou drobnosti.