Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Horor
  • Akční
  • Dokumentární

Recenze (347)

plakát

DVTV (2014) (pořad) 

Díl s mluvčím prezidenta Jiřím Ovčáčkem je legendární. "Pije pan prezident alkohol?" - "To je zajímavá otázka, vy ano?" - "Jsem já prezident?" :-D

plakát

V hlavní roli Gustáv Husák (2008) (TV film) 

Zajímavý dokument o politickém a osobním životě posledního komunistického prezidenta Gustáva Husáka, který je protkaný scénkami z divadelní hry "Dr. Gustav Husák", což mi ale úplně nevyhovovalo. I vzhledem k tomu, jak tvůrci přiznali, že spousta věcí Husákem vyřčených ve hře, byly pouze hypotetické projevy a co si asi tak myslel. V dokumentu vystupuje, prostřednictvím rozhovorů o Husákovi, řada známých osobností jako Havel, Štrougal, dokonce i Gorbačov, který ho považoval za demokrata. Myslím, že Husák byl ve skutečnosti asi takový demokrat, jako byl třeba Masaryk komunista. "V nejtěsnějším spojenectví s českým národem, půjdeme vpřed, a každého, kdo se nám postaví do cesty, rozbijem a rozmetáme. Komu tato dnešní výstraha nestačí, pocítí další opatření" - asi takový to byl demokrat. Komunistický naivní fanatik ale dozajista a opět si vypůjčím citaci z dokumentu, která vše nejlépe vystihuje: "Přestože byl na kozí chlup od šibenice a i přesto, že mu vybili zuby, nepřestal věřit, ve správnost stalinského modelu socialismu, tak to mi přijde absurdní, negativně mě to fascinuje, taková ta fascinace králíka před kobrou."

plakát

Párty Hárd (2019) 

Takové "Mládeži nepřístupno" (Movie 43) po česku. Tento americký film z roku 2013 mi to připomnělo. Nečekal bych, že i v Česku se dokážou tvůrci takto odvázat a navíc, že to může jít i do kin. Rozhodně jsem se ale po většinu filmu smál.

plakát

Svět podle Gorbačova (2018) 

Michail Sergejevič Gorbačov, pro mě nejlepší vůdce Ruska, možná všech dob. Respektive vůdce, který to myslel nejvíce upřímně dobře a demokraticky. Potvrdilo se však na jeho příkladu, že komunismus se může držet u moci pouze silou, když se popouští uzdy, rozpadá se. A proto mu mnozí nemůžou přijít na jméno. Jak by byl takový Gorbačov potřeba v Rusku v dnešních časech, při tom co se děje na Ukrajině, respektive by se to nejspíš vůbec nedělo. Werner Herzog mě rozhodně naladil na svou další tvorbu. Uvidíme, co přinese srovnání s novějším "Gorbačov. Ráj".

plakát

Čára (2019) 

Pohodový film na jedno zkouknutí, na páteční odpoledne. Jenom mi neseděl, ten údajně úhlavní problém hlavní hrdinky, tedy jejích neuvěřitelných 185 cm výšky. Moje přítelkyně má 183 cm a srandu na škole si z ní, kvůli toho, rozhodně nikdo nedělal, spíš naopak a nemyslím si, že by to 2 cm navrch změnily. Ale je to film, filmy dokážou nafouknout nesmysly. Leda, že američanky běžně, ve většině, dorůstají max. do cca 160 cm, tak bych to pochopil ale tak to asi nebude.

plakát

Batman (2022) 

Přesně podle mého gusta - pořádně temný a hlavně realistický Batman. Skvělý soundtrack a Robert Pattinson nezklamal. Nolanovu trilogii Temného rytíře i tak stále řadím o stupínek výše, tu už asi bude těžko někdo překonávat ale to mi nebrání, abych tomuto Batmanovi vpálil taktéž plný počet. Spokojenost.

plakát

Dvojí život jedné strany (2021) (TV film) 

Základní dějiny KSČ v kostce, ke stoletému založení strany. Nicméně, jak již uvedlo několik uživatelů přede mnou, mnoho podstatných věcí chybělo. Chyběl mi i bližší a obšírnější pohled na události roku 1989 a vzhledem k tomu, že se nejednalo pouze o dokument z éry jejich vedoucí pozice ve státě ale i vzestup strany od roku 1921, tak tam mohl být naopak i jejich vývoj po ustoupení z vedoucí pozice, po roce 1989, až do současnosti a s tím související postupný úpadek. Nevím, kdy se přesně dokument natáčel, ale to, že nastane po loňských volbách pád (snad definitivní) této strany, zřejmě ještě autoři v době natáčení netušili. Uživatel radektejkal píše, že "stoleté výročí založení KSČ by zasluhovalo zcela jiné zhodnocení". No nejlépe to zhodnotili voliči v loňských volbách do poslanecké sněmovny. :-)

plakát

Přeběhlík (2020) (TV film) 

Takovéto válečné filmy z německé TV produkce mám rád. Úplně mi to připomnělo Unsere Muttter, Unsere Vater. Ukázka toho, že i za míň peněz se dá udělat hodně muziky.

plakát

Přátelé: Zase spolu (2021) (TV film) 

Velmi rád jsem se podíval na setkání přátel, po letech, které bylo místy až dojemné. Nejedná se pouze o dokument s rozhovory a vzpomínkovými starými záběry ale je to prostě celé show natočená přímo "na místě činu" proložená dalšími hosty ze showbyznysu. Objeví Lady Gaga, Cindy Crawford, David Beckham, Cara Delevigne a další. Show se zúčastnily i některé vedlejší postavy ze seriálu, včetně třeba představitelky "ach, můj Bože" Janice. Někdo byl možná zklamaný, že se nejednalo o novou epizodu, či že se zde neobjevily nějaké hrané scénky. Objevuje se zde pouze nové scénka kvízu (v původní seriálové prohrála Monika s Rachel byt), kde pětice (šestý do party Ross opět vede kvíz) odpovídají na otázky týkající se seriálu. Určitě by tvůrci zvládli vymyslet důstojný a vtipný příběh, třeba o tom, že se šestice přátel vrací o dovolené zavzpomínat do New Yorku do Central Perku a snažili by se podívat i do Moničina a Joeyho bytu, které by už ale byly obsazeny novými majiteli a z toho by byla nějaká komedie. Věřím, že by to úspěšně šlo. Nicméně i tak se jednalo o dobrou show, která jistě potěší všechny fanoušky tohoto kultovního seriálu, mezi něž patřím.

plakát

Drazí soudruzi! (2020) 

Povedený noir film o jedné tragické události, z komunistického "ráje dělníků", ve kterém "ouha" dělníci demonstrovali a dovolili si zpochybnit tento "ráj". Zaslouží si to vyšší známku už jenom za to, že to vzniklo přímo v Rusku. Slepý nekritický fanatismus hlavní hrdinky, k bývalému vůdci Stalinovi, taktéž pěkně reprezentuje stav tehdejší (možná z části i dnešní) společnosti s bolševismem a jeho propagandou zatemnělými mozky.