Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Dokumentární

Recenze (245)

plakát

Amazing Spider-Man (2012) 

Film má sice slabá místa, jako je jeho ukecanost a vcelku nudná romantická zápletka, o to zajímavější je však akce, kterou jsem si opravdu užil. Akčními scénami se amazing spiderman od původního dost liší, což bych mu připsal jako plus. Další výhodou je, že Parker je zde vtipný. Né často, ale je. To jsme u Tobeyho neviděli. Ještěr je sice takovej nudnej hybrid, ale zase se pořád něco dělo, takže nuda rozhodně nebyla. Navíc se tady spiderman přibližuje animované předloze, což je u mě další plus. Jediné za co bych tvůrcům plivl do ksichtu, je vykrádačka hologramu z Iron Mana... bože za to bych, jakožto milovník Iron Mana, zabíjel.

plakát

Amazing Spider-Man 2 (2014) 

Stejně jako u kapitána Ameriky, moc nerozumím těm vysokým hodnocením... Jasně, novej Spiderman je položenej do trochu komiksovější polohy. A dokonce mu to i prospívá, protože ty souboje jsou oproti původní trilogii, úplně jinde. Dokonce je zde Spiderman až nečekaně vtipný, dokonce tak, že jsem tomu ani nechtěl v jednu chvíli věřit, jak moc mě ten film baví. (dokonce jsem si hrál v hlavě s myšlenkou, že pokud ten film bude takový po celou dobu, mohl by být i mým nejoblíbenějším) A to jsem byl připraven i na zcela naivní scénář, který jsem tušil, že přijde. No dobře... Elektro je nanejvýš komiksový záporák, který filmu trochu ubírá, protože je to opravdu hodně přestřelené scifi. V tomhle byla původní trilogie (ovšem pouze v prvních dvou dílech) o něco lepší. Ale dobře, já ho překousnu. rrrrrRaw... Jenomže on se k němu přidá na konci mladej Osborn. Kterej místo toho, aby důstojně ztvárnit jednoho nejpopulárnějších záporáků z příběhů o spidermanovi vůbec... Vypadá jako stará, nemocná homelessačka, která má nutkavou potřebu se furt olizovat. SPOLIER!!!!! Samozřejmě by se to neobešlo bez úmrtí... Pak by totiž chyběla typická scéna ze hřbitova... "No co, v prvním díle jsme ji pohřbili fotříka... Tak co kdyby jsme teď sundali i ji? Ale nejdříve by jsme mohli tahat romanticko-dramatickou zápletku o rozchodu... alespoň takových 110 minut... Ať to má grády!!! Všichni přece chtějí vidět, jak Spidermanovi (ze všech nejvtipnějšímu superhrdinovi) umře přítelkyně!" Ano... a zhruba takhle tvůrci pohřbili druhou hlavní roli...Emma chtěla asi vysokej honorář na třetí díl... jinak si to nedovedu vysvětlit. Zkrátka chtěli tvůrci vyvážit poměr dobrého a zlého, ale film tím poslali k ledu... No... přidejme si k tomu jednu scénu s letadly, která se samozřejmě na poslední chvíli vyhnou asi o metr... a máme to krásně všechno zabalené... (Chyběla tu už jen scéna, kde by všechno spiderman zachránil na poslední vteřinu... ale to už zase obstaral kolega Amerika.) Pokud zde něco zaslouží vyšvihnout, tak bezesporu humor v prvních dvou třetinách filmu. A pak zvukové zpracování, které je opravdu neskutečné... Zvukové efekty smíchané tak, aby samy tvořily hudební podkres a přitom to nebylo do uší bijící... To jsem ještě neviděl/neslyšel. Geniální...

plakát

Ant-Man (2015) 

Ant Man hraje v Marvelovském universu jednoznačně druhé housle. Vůbec to ovšem nevadí! Z filmu je jasně cítit, že se nejedná o snímek, na kterém bude stát celá třetí fáze, takže si na nic víc ani nehraje. Je vtipný, pohodový, naivní, rodinný a nenucený... Scénář je jednoduchý a přímočarý, stejně jako hlavní záporák. Je to ovšem skvělá jednohubka, kterou nic nebrzdí a skvěle doplňuje příběhy z tohoto vesmíru. Za mě jednoznačně spokojenost :)

plakát

Apokalypsa - kdy a jak (2008) (TV film) 

Informovanost hodnotím dobře ale to spracování není nic extra... a to jak animace, tak stále opakující se nudné videozáběry.

plakát

Assassin's Creed : Lineage (2009) 

Čekal jsem víc akce. Přestože má film jen 36min, zdál se mi dost utahaný. Herci jsou až neuvěřitelně podobni postavám ze samotné hry (až na Ezia... což mě trošku mrzelo). Jako prequel je to koukatelný, pokud má člověk opravdu zájem, ponořit se hlouběji do příběhu, ale jinak jsem se docela nudil.

plakát

Asterix a Olympijské hry (2008) 

Opět se potvrdilo, že "Tak dlouho se s džbánem pro vodu chodí, až se ucho utrhne..."

plakát

Avengers (2012) 

Konečně jsem se dočkal.Čekal jsem až příliž dlouho, ale dostal jsem přesně to, po čem jsem toužil! Avengers se nedají stručně shrnout. Člověk prostě musí plnýmy doušky vychutnávat tu nádhernou a epickou Silvestriho hudbu, vyšperkované dialogy, jednoduché avšak dokonalé vtipy a pak každého avengera zvlášť. Příjemným překvapením byl Hawkeye. Každý hrdina dostal svůj prostor na míru a sedělo to perfektně. Samozřejmě největší tahoun je Tony Stark, který srší vtipem a hlášky hází v každé druhé větě. Nejste-li fandem kovového fešáka, určitě vás potěší přinejmenším Hulk, který je zde značně originální a přesně v té poloze, kam patří. Zničí vše co mu příjde do cesty a celkem mě překvapilo, že i Hulka využili pro pár vtípků, což byl naprostý luxus. Cpt. America byl tak nějak standartní a stejně tak Thor, který zde ovšem konečně předvedl svoji sílu, na což ve svém vlastním filmu nedostal moc prostoru. Teď možná trochu zaspoileruju. Ale jak jinak mám hodnotit film, ve kterém jsou moji nejoblíbenější superhrdinové, kteří si ze začátku poměří síly sami se sebou a poté se vrhnou zachraňovat svět, než 5/5. Když si vzpomenu na prdelku Scarlett Johansson a na to, kolikrát mi zamrazilo v zádech (a to nemyslím jen u pozadí Scarlett, ale hlavně pohled na Avengers v jedné skupince, připravující se na odrážení útoku. V tu chvíli když Hulk zařval, mrazilo to opravdu hodně). K ději nemohu mít výčitky, byl jsem na váškách, jaká zápletka dá Avengers dohromady. Většinu jsem tušil, ale bál jsem se, jak to bude klapat. Ovšem Avengers mají děj sladěný děj s ostatnímy filmy naprosto dokonale. A kdo viděl i ostatní filmy, nemůže snad hodnotit jinak než já. - Haters gonna hate. Nechápu hlupáky, co ve své recenzi shazují ty, komu se film líbí. Ohání se odkazem na děti a přitom se chovájí dětinsky. Tady už přestává i hovno smrdět!

plakát

Barbar Conan (1982) 

Příběh je to pěkný a na tehdejší dobu i vizuálně pěkně zpracovaný... nicméně fakt, že první souboj s mečem (doufám že se nepletu) přijde až po hodině a půl filmu... to je docela na přesdržku. Jasný, souboje nejsou předností tohoto filmu. Ale přece jen je to dost utahané. Jinak nevím, co bych mohl zhodnotit. Na mě už je to asi moc starý film, abych ho tu rozebíral, to si netroufnu... Je to dobré fantasy s Arnoldem v nejlepší formě a řekl bych, typickým příběhem fantasy '80 let... Jediné co musím opravdu vyzdvihnout, je fantastická hudba!

plakát

B*A*T*M*A*N (2011) (amatérský film) odpad!

Ježiši delete! Akorát si CSFD kazí jméno!!!!! K tomu co jsem viděl se nemá cenu vyjadřovat...

plakát

Batman navždy (1995) 

Původně jsem dával dvě hvězdy, ale musel jsem přimhouřit oko a brát zřetel na skvělého Jima Carrey. Hádánkář je ve filmu hodnotná postava a kupodivu mě bavil víc než dvě tváře.