Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Dokumentární

Recenze (245)

plakát

Hitler: Vzestup zla (2003) (TV film) 

Musím říct, že už jsem viděl i lépe obsazeného Hitlera. Avšak, to pouze co se vzhledu týče... z hlediska hereckého si myslím, že není co vytknout. Jinak, zde toho asi není moc co psát. Ze začátku rychlý průlet Adolfovým mládím, kde se již projevovala jeho šílenost. A samozřejmě na samý závěr, ovládnutí celého Německa. O druhé světové válce ví alespoň něco, snad úplně každý. Kdo si chce rozšířit vědomosti a zjistit, jaký vlastně byl Adolf Hitler, a jak se dopracoval ke své moci, určitě by se měl podívat právě na tento film. Přesto, že má téměř 3 hodiny, je to hodně stručný výklad toho nejdůležitějšího. Chcete-li podrobnou analýzu toho, jak to všechno začalo, doporučil bych spíše nějaký dokument. Tohle je přece jenom film, který nám možná nedá tolik informací, jako dokument, ale o to lepší nám poskytne pohled do Adolfova soukromého života. O tom, jak moc to bylo přibarvené, můžeme jen spekulovat.

plakát

Valkýra (2008) 

Já k tomu snad ani nemám moc co říct. Cruise do té role celkem sedí a byl opravdu přesvědčivý. Jako velké plus filmu, rozhodně považuji to napětí, které se zde postupně buduje a člověk se do děje opravdu vžije. Další plus je také fakt, že ve chvíli, kdy začal plán pučistů kolabovat, byl opravdu silně poznat a cítit strach, který se v nich pomalu probouzel. Takže co se týče emoční stránky, tak je film rozhodně zmáknutý na výbornou. Kdo se zajímá o konflikty a zajímavosti druhé světové války, určitě se bude dobře bavit. Na druhou stranu je film dost jednoduchý na to, aby jej pochopil i nezasvěcený divák.

plakát

Špinavá dohoda (1986) 

Slušná mafiánská story, která nerozvádí příběh nijak do hloubky. Spíše se zaměřuje na aktuální problematiku. Arnold zde sice opět disponuje nesmrtelností a nepřekonatelně přesnou muškou... Ale to jsou všechno věci, které do jeho filmů tak trochu snad i patří. A právě a pouze v jeho případě, jsem schopen přimhouřit obě oči. Pokud mi něco skutečně vadilo, tak to byl střih. Minimálně na začátku je opravdu děsný. Člověka si tak film ne a ne získat. Díky bohu se to v průběhu zlepší... a nebo jsem to přestal vnímat... kdo ví... Finální scéna je bohužel celkem směšná, ale to jen díky prvkům, které jsem zmínil ve třetí větě. Jinak s tím nemám problém... 3/5

plakát

Rudá Sonja (1985) 

Škoda, že jediné kvality toho filmu spočívají ve dvou faktorech... z toho ta jedna platí pouze v případě, že jste fanoušci Schwarzeneggera a ta druhá zase platí pouze pro heteráče. Protože pokud mě něco přimělo, dívat se až do konce, tak to byla Brigitte Nielsen oděna do dobového kostýmku. Velké zklamání hned na úvod, kde hlavní hrdinku představí jako naprosto vyřízenou trosku, jenž přišla o všechno, avšak(!!!) - objeví se nějaký záhadný hlásek který ji předá úžasnou sílu. Příběh je jednoduchý a nudný, což je u těchto filmů bohužel klasika. A ačkoli mi kouzla v podobných filmech nevadí... tak tady mi skutečně skřípaly zuby - a to hlavně proto, protože je tu jako bonus jakási hi-tech technologie. A to v podobě zrcadla a nebo mechanického ještěra... Alespoň, že ty souboje byly velice atraktivní... a díky super atmosferické hudbě se na to dalo alespoň koukat.

plakát

Ničitel Conan (1984) 

Bohužel, ničím zajímavý příběh o Conanovi, který se pod záminkou oživení jeho milované, vydává za zvláštním dobrodružstvím. Možná, kdyby to bylo točeno dnes, tak je to úplně o něčem jiném. Nebudu kritizovat efekty, je to starý film, a i tak si myslím, že nejsou nejhorší. Mnohem horší jsou masky. Totiž vzhled monster, která se ve filmu objeví, je asi ten nejhorší, co jsem kdy v podobném filmu viděl. Ale i tak... Některé souboje jsou atraktivní, jiné pak méně. Zejména pak souboje s ony monstry, kde ať se Arnold snaží sebe víc, stejně to vypadá, jako kdyby se rval s nafukovacím panákem co postává u KFC... Všechno a hlavně při soubojích, to zachraňuje opravdu skvělá hudba, která na mě udělala dojem již v původním filmu. Ovšem nic to nemění na tom, že oproti původnímu filmu, je tohle skutečně jen slátanina, která si s kvalitním, dobovým příběhem nezadá. Mystika, kouzla a všechny tyhle fantasy prvky, jsou tu bohužel využity do takové míry, až to není příjemné.

plakát

Sopka (1997) 

Je to opravdu veliká škoda, vzhledem k tomu, že film od začátku působí, jako povedená katastrofické drama. Tomy Lee Jones je prostě herec s jistými kvalitami, takže tady problém není. Vizuální efekty, jsou na tu dobu řekl bych dostatečné a působí to opravdu velice dobře. Ale co mě opravdu začalo od poloviny filmu štvát, tak především - naprosto nelogické chování postav a neustále se opakující, tytéž, rádoby napínavé scény... A takovou třešničkou na dortu nechutné manipulace s divákem. Je scéna se psem, který zmateně pobíhá po místnosti, zatím co se do domu vlévá láva. Sice se mu nic nestane, ale takhle nechutnou manipulaci opravdu nesnesu. V některých filmech, se to ještě dá přežít... ale tady dělají z diváka opravdu vola a chtějí ho co nejvíc vydeptat na tak stupidní scéně, jen aby si udrželi jeho pozornost. Pros tě hnus čímž se dostáváme k tomu, že horká láva, dokáže ohnout požární žebřík, který je nad ní pár metrů... Ale pejsek si k té lávě snad téměř i čichne, ale hopsá si tam vesele dál. ( Láva asi měří dvojím metrem, nebo co... O_o ). Jednou z opakujících se scén, ze hra na skok přes lávu, kterou nejhůře ze všech soutěžících, zvládl právě ten, který se chystal udělat hrdinský kousek... jakožto symbolickou útěchou mu bude to, že se s ním diváci mohou dlouze loučit, při jeho tupých grimasách, když se pomalu ztrácí v lávě... S tím, že by měl začít třeba hořet, nebo tak, si tvůrci hlavu nelámali - prostě by to nevypadalo dobře. No, abych to neprotahoval... Kdyby byl Tomy Lee Jones ve filmu 2012, asi by ani nemuseli stavět archu. Všechny by tam totiž zachránil. Ten film je jedna velká směsice, opakujících se klišé. Ale jelikož mám katastrofické filmy rád... a mám rád T.L.J... Dám 3/5 - I přes svoji nevybíravou kritiku si myslím, že na tohle se dívat dá...

plakát

Poslední akční hrdina (1993) 

Je to příjemná komediální blbůstka, u které je nutno nechat všechny smysly v poloze off. V té části, která se odehrává ve světě Jacka Slatera, se slušně nasměje, užijeme si všemožnou akci... Nekončící zásobníky, lidé létající několik metrů vzduchem, auta vybuchují již při letu před nárazem... No zkrátka parodie jako vyšitá. Příběh Jacka Slatera je slátanina jako kráva, zato samotný Poslední akční hrdina, je celkem fajn, i přes to, jak moc je přitažený za vlasy. Skvělá kamera a super nestříhané záběry, které se do filmu perfektně hodí. Druhá polovina je sice slabší a hlavně proto, protože se tu drnká spíše na vážnou notu. Ale nakonec všechno dobře dopadne a ačkoliv si myslím, že ta stopáž je zbytečně natažená, nemám problém dát alespoň 3/5 :o)

plakát

Běžící muž (1987) 

Ničím zvláštní, ani nijak zajímavý film. Musí se nechat, že je povedená atmosféra a i přes stáří filmu, je náhled do budoucnosti celkem slušně zpracovaný. Příběh je naprosto jednoduchý a přímočarý, bez nějakých komplikací, což na mě trochu působí, jako by tvůrci vsadili úplně všechno na Arnolda. Kdo tenhle film vidí poprvé, asi bude stejně jako já, stále naivně doufat, kdy se to pořádně rozjede. Jenže ono se to nerozjede... Ani ty souboje nejsou ničím zvlášť zajímavé. A tak nám tu zbývá jen naprosto jednoduchý scifi příběh, s náhledem do budoucnosti s příchutí '80 let a Arnoldem v nejlepších letech.

plakát

Likvidátor (1996) 

Bohužel další Arnoldovo béčko a to s podprůměrnými efekty. Arnold je sice přesně takovej, jak ho mají všichni rádi... a dojde i na skutečně slušnou přestřelku s parádními explozemi. Ale když je to všechno zbytečně nataženo na dvě hodiny, tak se člověk začne nudit. Od poloviny filmu nepřijde nic nového, co by člověka zaujalo. Přestřelka na jednom místě a pak zase na druhém... občas se něco žbleptne, ale nic podstatného, protože vše podstatné, je řečeno v první hodině filmu. Dále už dojde pouze na méně významné dialogy, které to celé natáhnou. - Člověk sleduje tu přestřelku a říká si, jak to asi skončí... no... a neskončí... Místo pořádného finále, se nám film opět natáhne a to o trapnou poslední scénu, která pro tohle slušně vyhlížející akční béčko, znamená hořkou třešničku na (po dvou hodinách na sračku rozteklý) dort...

plakát

Protiúder (2002) 

Výborně! A teď tu o Šípkové Růžence!... Nejhorší na tom je, že první dojem je naprosto odlišný, od toho finálního... Nechtěl jsem předčasně soudit, i když jsem Arnoldovi nešťastného tatíka věřil od první chvíle... Ta čtvrthodinka po atentátu mě silně přesvědčovala, že tohle Arnold umí zahrát dobře. Průser se ovšem dostaví mnohem později. Totiž, Arnoldovi uvěřím, že vystřílí celou armádu sám, bez pomoci. Dokonce mu uvěřím i to, že přepere predátora... Ale nasranej tatík, co se žene do Kolumbie , aby se pomstil? Pche... Tu roli mohl hrát kterejkoliv, byť béčkovej, herec. Ale proč zrovna Árny, kterej disponuje svým vzhledem, musí hrát nasranýho taťku, kterej 90% času prokecá? Ale i tak, člověk to třeba i spolkne a užívá si slušné efekty, hezké záběry, zajímavý, byť naivní postup děje... jeden Arnoldův vtípek... a furt čekáte, kdy dojde k onomu velkému zakončení... a v tu nejideálnější chvíli se do toho vloží opět ženská a stává se z toho Ordinace v růžové zahradě 3. Řeknete si, se*u na to... tu půl hodinku to ještě vydržím a dokoukám to... no a přijde velké finále... závěrečná bitka a já, dámy a pánové, odcházím zvracet..! Ke klenotům, kterými nás zásobuje samotný velekrál sraček, pan Uwe Boll, tento film ovšem nepošlu z jediného důvodu... Tohle se dá alespoň dokoukat, byť jen kvůli samotnému Schwarzeneggerovi....