Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dokumentární
  • Krimi

Recenze (455)

plakát

Anna Karenina (2012) 

Když pominu plytkost knižní předlohy, která se hodí pro hodinový TV film, ale rozhodně ne pro celovečerní dvouhodinový snímek, tak scénář měl jednoznačně být přepracován tak, aby nenudil. Pokus o natočení divadelně-ateliérového filmu, kdy ušetříme za výpravu, ale divák bude mít pocit, že se nehnul z jednoho holywoodského studia, hrubě nevyšel. Digitální efekty vypadaly jak ze špatné počítačové hry a nakonec i herecké výkony působily strojeně jako všechno ostatní.

plakát

Černé zrcadlo (2011) (seriál) 

Fantastický koncept. Velmi pravděpodobné problémy blízké budoucnosti ve slušivém a originálním hávu, na kterém se nešetřilo. Každý díl hrají jiní, a přesto stále výborní herci, kterých má Británie očividně velkou zásobu. Výsledným efektem je necelá hodinka bez dechu.

plakát

Na dřeň (2012) 

Ukázkový I-don't-give-a-shit hlavní hrdina ve filmu, který v paměti nezůstane déle než několik hodin.

plakát

Hledá se prezident (2013) 

Pravda a láska vítězí pouze v pohádkách. ... já se z toho prasete nehroutím.

plakát

Smrtonosná past (1988) 

John Rambo vládne lesu, John McClane zase betonu. A když už na něho vyskočí německý zombie, zachrání ho chrabrý americký šerif.

plakát

Poslední skaut (1991) 

Napěchované hláškami až po strop, jedna vtipnější než druhá.

plakát

Pláž (2000) 

Mohlo z toho být výborné dobrodružné drama, pokud by se scénáristé zaměřili více na původní cestovatelskou trojici a necpali do děje zbytečně psychedelické vztahy v komunitě.

plakát

Elitní jednotka (2007) 

Hodně kritický pohled na brazilskou policii. Filmaři se vyžívají v naturalistickém vyobrazení výslechů a výcviku, ale trošku pokulhávají při natáčení přestřelek a akčních scén.

plakát

Diktátor (1940) 

Asi velký a velmi důležitý film své doby, který končí zásadním poselstvím. Bohužel mi není blízký Chaplinův humor, takže jsem převážnou většinu filmu považoval za nudnou nebo trapnou. Co ale obdivuji je Chaplinova schopnost věrohodné imitace německého krutovládce.

plakát

Královská aféra (2012) 

Intrikářské drama, kde jsem ale už od začátku tušil, jak všechno dopadne. K tradičně výbornému Mikkelsenovi se tentokrát přidali i další dobří herci, takže opravdu je na co se dívat.