Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Krátkometrážní

Recenze (1 461)

plakát

Absolutní moc (1997) 

Pohádka máje...o zlym prezidentovi a jeho týmu a hodnym zloději, kterej zahraňuje svoji dcerku...klišovitá báchorka vycucaná z prstu, přitažená za vlasy jak blázen, ale natočil to "kovboj" Clint, takže se nebudu vzrušovat, hráli v tom dobří herci, a i když to byla naprosto nevěrohodná historka, přesto mě bavila a na jedno shlédnutí to bohatě stačilo... narozdíl od té hrůzy co natočil ve stejném roce bez své herecké účasti....

plakát

Absolvent (1967) 

Nesmrtelný film, který Mike Nichols už ničím nepřekonal. Málokdy byl Oscar za režii tak zasloužený jako zde, ale dostat ho měli i Hoffman a Bancroft.

plakát

A co všechny ty ženy (1964) 

komedie od bergmana je jako drama od allena, dá se to přežít, ale lepší je, když se každej drží svýho kopyta.

plakát

Action Jackson (1988) 

Atmoška ušmudlaných eitýs je sice pleznt ez hel, ale pokus udělat z Kárla Wedrse ekšn stár dopadnul prachbídně. Na to, že má Džericho Džeksn nyk ekšn je ekšn džeksn zoufale neekšnovskej. I ta jedna scéna, kde kárl propleskne pár maníků působí spíš legračně a to, že tam kárl ukáže svoje masls je taky málo. Když si to tak člověk srovná a popřemýšlí, tak zjistí, jak je vlastně těžký bejt ekšn stár a zpětně musí vocenit takovýho Stelouna a švajcika, protože to sou fakt borci, kerý nejde napodobit a akční hvězdu nejde uměle vypiplat, tou musí bejt přirozeně vod přírody. Je to stejně sranda že ten kárl si zahrál se stelounem i se švajcikem. Kárl hrál vždycky druhý housle - v rokym (kde si Kárl už nesmrtelnost zajistil jako apolo kríd takže dont wory) a predošovi - ale ty první fak neuhrál, byl fak málo ekšn tendle džeksn. Jinak je to kůl filmeček, kerýmu by ale v hlavní rolí víc slušel takovej stívn segal nebo žán klod fan cham. Jo ale jinak sympatický herecký obsazení, třeba že je tam i mek a billy, kolegové z predoše. Snad jen ten Krejk Tý Nelzn se tam taky moc nehodil, to karáčo by uměl líp takovej Dejvid Keredájn kerej by byl taky daleko lepčí volbou. Jinak šeronka a venity byly fakt dobrý bounsky, esli mi rozumíte. No a krejk bexloš to je starej poctivej filmař, to je jasná thing. Komentář sem napsal skválně takhle, jako tak hovorově, esli mi rozumíš čéče. Ale stejně, tu dobu a ty filmy s tý doby mám rád, dám si ještě hurikána smise, taky další kárlovo béčko. je to prostě správná nostaldžia.

plakát

Air: Zrození legendy (2023) 

Basket je, stejně jako cokoliv, jen byznys. Člověku se z toho dělá špatně, ale to je holt moderní svět. Úvodní klipovitý sestřih popkulturních ukázek roku 1984 je za 5, film jako takový je standard.

plakát

A.I. Umělá inteligence (2001) 

By mě zajímalo, co by na A.I. řekl Kubrick. A taky co na ní říká Terry Gilliam. Spielberg bude prostě navždy klukem, dítětem, sice zázračnym, ale pořád jen dítětem. Podobně jako Woody Allen i Spielberg si stojí sám v cestě, aby se stal géniem. Spielberg bude navždy tím malým klukem, který se dojímá nad E.T., který chce domů, prostě chce zůstat navždy zakletý a chycený v dětství, child forever!

plakát

Albert Nobbs (2011) 

Konečně zase nějakej pořádnej film a silnej materiál, kdepak, se třema hvězdama ani s modrou barvou mě neošálíte, toto bylo opravdu něco, a Glenn Close vytvořila postavu, která se jen tak nevidí, a jestli ani za toto nedostane Oscara, tak to bude hodně velká smůla. Obávám se ale, že ho nedostane, nikoliv proto, že by její výkon byl slabší, méně pozoruhodný než u M.Streep v Iron Lady, ale proto, že tento film je typicky antikomerční a antioscarový outsider, o to víc je doopravdy kvalitní a silný. Výborná je i Janet McTeer. V podobném typu filmů většinou bodují spíše vedlejší role. Zde bych ale rád viděl oceněné obě herečky, protože předvedly něco mimořádného.