Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dokumentární
  • Krimi

Recenze (1 965)

plakát

Abraham Lincoln: Lovec upírů (2012) 

Ono je to celkem zábavný film, ale proč si proboha berou na paškál jednoho z amerických prezidentů. Ne, že bych byl nějaký milovník USA, ale pokud to měla být nějaká mysteriózní parodie, tak jsem to od magora Burtona nepochopil. Taky by se to dalo nazvat svérázný pohled na část americké historie nebo pomsta za studenou válku či co. Možná bych dal tři hvězdy jen by to nemělo být tak spatlané ve stylu mladík-zabiják a ve středních letech-vážený prezident, kdy na konci skáče jak zamlada a ještě výskyt té akční jízdy s koňmi, ta mě hodně iritovala.

plakát

AC/DC - koncert v Doningtonu (1992) (koncert) 

Nejlepší živák AC/DC. Chris Slade do bicích pořádně mlátí, Angus uběhne snad půl maratonu, Brian zpívá a dává výšky snad lépe než na řadových albech a Cliff s Malcomem to skvěle doplňují. Je to skvěle natočeno, dobře se to sleduje a výběr skladeb je snad nejlepší možný.

plakát

AC/DC: Live at River Plate (2011) (koncert) 

AC/DC mají super koncertní záznamy, další parádní kousek. Jedná se o turné k Black Ice, takže vedle starých a stálých hitů jsou zde i tehdejší novinky. K tomutu trojkoncertu si pamatuji, jak se v Argentině vyhrávali lístky a dojatý tatínek se synem, kteří byli mezi výherci, dokazují, že je to srdeční a emoční záležitost. Jestli to tahle bude vypadat v Drážďanech, tak to bude skvělý zážitek, i když v Latinské Americe, to jsou velcí "blázni".

plakát

AC/DC: No Bull (1996) (koncert) 

Další super vystoupení AC/DC, ale není to tak intenzivní zážitek jak Donington, půl hvězdy tu není, tak ubírám celou. Brianovi to zpívá o něco hůře, Phil Rudd není takový tlučoun jako Chris Slade (Thuderstruck je toho důkazem), jen Angus je stejný běhací blázen jako vždy. Setlist téměř bez výhrad parádní, což je těžké hodnotit, když ty skladby máte v uchu.

plakát

AC/DC: Stiff Upper Lip Live (2001) (koncert) 

Tohle koncertní záznam jsem od AC/DC viděl jako první asi před 10 lety (nějaký ten rok po vydání). Vtipný začátek, kdy německá média zděšeně reagují na kovového Anguse velkého jako Godzilla, který dojde na stadion v Mnichově a pak to začne. Výjimečně se nekončí For Those About to Rock (We Salute You), ale Shot Down in Flames. Kdysi byl dal za pět, ale Donington je nejlepší.

plakát

A co když je to pravda? (2005) 

Tahle romantická komedie nijak zásadněji nevybočuje z žánru, obsahuje řadu žánrových "standardů", ale celkově jde o poměrně sympatickou podívanou. Motiv si to bere zčásti od Ducha, zčásti z Domu u jezera, ale i tak neokoukané téma.

plakát

Adéla ještě nevečeřela (1978) 

Řekl bych, že zde přeceněný film (ale těch je zde plno, stejně jako podceněných), přesto skvělé duo Hrušínský a Kopecký (nic menšího od nich nelze očekávat), takového Cartera (Bonda) zahrál Michal Dočolomanský přesvědčivě a jako parodie to obstojí.

plakát

A dost! (2012) (pořad) 

Kdysi mi kámoš řekl, že Tuna je zuřivý reportér a po pár letech tomu skutečně tak je. Nesleduji pravidelně, ale je dobré vědět jaké produkty jsou kvalitní.

plakát

Aféry (2011) (seriál) 

Komorní seriál (co se týče počtu herců a interiérů) o rozvodovém advokátovi - vyšetřovateli. Čekal jsem "drama" typu Ordinace v růžové zahradě, ale jsem příjemně překvapen. Konečně normální seriál.

plakát

Agenti S.H.I.E.L.D. (2013) (seriál) 

Viděl jsem tři díly, tak to nějak shrnu. Nejzajímavější byl třetí díl, ve kterém, ale nebyl žádný host z filmu Avengers. Kdežto v první díle byla agentka Hillová a ve druhém Nick Fury, sice tam hrají pár minut, ale jejich přítomnost potěšila. Dále bych vyzdvihl Clarka Gregga (agent Coulson) - opravdu dobrá role, Chloe Bennet (Skye - to je věrná tomu, jak se ji to hodí) a jako třetí Ming-Na Wen (ta se nejspíš ještě projeví). A nyní negativa: je to těžký průměr, kromě těch třech herců a zmíněných hostů, to je dost "suché" a nevím pro koho je seriál určen. Pro fanoušky Avengers určitě ne (bo tam je nastálo jen Coulson) a pro Avengers nepolíbené, to taky není, bo jim to moc smysl nedává, sice je tam jen odkaz na film, ale těží se ze základní myšlenky. Sledování ukončuji, i když pár věcí by mě zajímalo, jak se vyvinou. Formát seriálu je na jeden díl, jeden případ na vyřešení.