Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Animovaný
  • Akční
  • Krimi

Oblíbené seriály (10)

Červený trpaslík

Červený trpaslík (1988)

Asi neexistuje serial, kde bych tak miloval ctyri postavy (v Cerne zmiji pouze tri). Fekalni Lister, extremne slizky Rimmer, puntickarsky Kryten i ultrajesitny a tupy Kocour byli skveli i v dabingu. Nejlepsi dily skoncili odchodem Rimmera, Kochanska nemela sanci ho nahradit, i kdyz se bylo aspon na co koukat. A i po Rimmerove navratu uz to nebylo ono.

Star Trek

Star Trek (1966)

Serial vznikal v sedesatych letech, podle toho se museji posuzovat efekty. Dnes jsou pochopitelne smesne, ale na tehdejsi dobu byly vyborne. Ale Star Trek by mozna upadl v zapomneni, kdyby nebylo Spocka. To byla rozhodne nejvyraznejsi postava (navic skvely dabing Jiri Placheho). Pri nekterych jeho debatach s McCoyem jsem se chlamal smichy. Petihvezdickove epizody - The Corbomite Maneuver, The Naked Time, Balance of Terror, Shore Leave, The Squire of Gothos, The Devil In The Dark, The City On The Edge Of Forever, Mirror, Mirror, I, Mudd, The Trouble with Tribbles, A Piece of the Action, Is There In Truth No Beauty. 1. sezona 1. půlka 75%, 2. půlka 90%, 2. sezona 90%, 3. sezona 61%

Simpsonovi

Simpsonovi (1989)

Proč se bavím u starých epizod, když je vidím poněkolikáté víc, než u nových ? Býval to geniální seriál ... tak do 7. série. Jako vrchol beru epizodu 'Round Springfield. Miloval jsem ty karikované postavičky (původní zůstavají, ale žádne nové ...), ty imaginární vsuvky jako "střihnout si Homera" nebo Houmerova paměť. To vše je už dávno pryč. Místo toho dnes cpou celebrity kde to jen jde, vždy s úvodem Jéé to je tenaten, autor tohoatoho (protože je většina nezná). .Ale nejhorší je ta politická korektnost. Jako zlom beru snad nejhorší epizodu vůbec, Homer's Phobia, kde si teplouš získá Homerův respekt, že mu zachrání život. To bylo v osmé sérii a pak už lze sledovat pomalý, ale nezvratný úpadek. Z Petty se stává charakterní lesba, z Lízy uvědomělá ekoložka a z Homera úplný idiot. Jestliže USA parodují docela dobře, téměř každý výjezd do zahraničí bývá pěkný trapas (hlavně návštěva Anglie nebo Číny). Těch pět hvězd je za 1.-7. sérii, koncem druhé dekády je už těžké najít alespoň trojhvězdičkový díl. A dokonce i záruka kvality - speciální halloweenské díly značně upadají. Připadá mi, že většina úsilí je věnována "couch gagu".

Městečko South Park

Městečko South Park (1997)

Úroveň sice postupně klesá (klesá důraz na ústřední čtyři hrdiny a jejich "dětský" pohled na svět, naopak se snaží občas šokovat za každou cenu), ale i v nových seriích se objeví občas nějaký geniální díl. Posledně mě totálně odrovnalo třeba Pinewood derby.

Návštěvníci

Návštěvníci (1983)

Jeden z nejlepsich ceskych serialu, ne-li vubec nejlepsi. Dneska by se dal nazvat jako rodinny, na nej se budu moct koukat snad az do smrti. Uzasny predevsim akademik Richard (Filip) v podani Josefa Blahy, navic vyborna hudba. Pet hvezdicek je malo.

Byli jednou dva písaři

Byli jednou dva písaři (1972)

Neskutecne prijemny serial. Obavam se, ze takovi velikani jako byl Sovak s Hornickem uz nikdy nebudou. Je mrtva ! Ne, je jen mimoradne lina tak kdo od koho opisoval ? :-) ATOM PERNIKU

Haló, haló!

Haló, haló! (1982)

Uzasny porucik Hubert Gruber, az mi jeho nestastne lasky bylo lito. Dale vyborny gestapak Herr Flick. Nejlepsi je sledovat serial v puvodnim zneni - francouzi maji jasny francouzsky prizvuk, nemci nemecky, no a Bertorelli italsky (lepsi nez Travnicek). Jediny, do mluvi jasne anglicky jsou letci. Craptree je take lepsi v originale, pokud mu je ale rozumet, bohuzel zas tak dobre anglicky neumim. Ale treba "I was pissing by the door ..." pochopi asi kazdy.

M*A*S*H

M*A*S*H (1972)

Neni divu, ze ho Nova (ted uz Prima) opakuje porad dokola, protoze je to nejlepsi serial, ktery kdy vysilala. A pritom moc nechybelo a vubec by se u nas neobjevil. Jako maloktery serial predci puvodni film. Prvni serie byli nejvtipnejsi, ale odchodem Stevensona - Henryho Blakea (v 72. dile) serial hodne utrpel. Pro me to byla nejlepsi postava. Mimochodem vsimnete si Henryho v predposlednim dilu, jak je tam zcela bezduvodne zasmusily. Navic se zpusobem jakym to udelali jsem se nikdy nesmiril, byl to muj nehorsi filmovy/televizni zazitek. A Alda v tom mel prsty. Dalsi problem byl, ze se postupne vymezila uzka skupinka lidi, ktera se jakoby skamaradila, bez ohledu na sarzi. Velmi jasna hranice mezi hlavnimi a vedlejsimi postavami, takze ti vedlejsi jako Igor nebo Zale dostavali minimun prilezitosti. Charles byl velmi prijemnym ozivenim, nebyl to uz blbec jako Frank, ale zmena Margaret a Klingera (ale i Radara, vzdyt na zacatku to byl takovy maly hajzlik, kteremu se vysmivali) byla hodne na skodu. Nekdy to moralizovani az prehaneli, prece jen dneska jasne vidime, kde je severni a jizni korea. Alda byl jako herec vyborny, ale jeho vzrustajici vliv serialu skodil. Pres to by byly 4* malo, ta pata je spis za kvantitu. Nejlepsi nepravidelna postava - plukovnik Flagg a nejhezci nepravidelna postava - Margie Cutler :). Hambatá kniha ? To je Sněhurka a sedm trpaslíků * Tak proč se jeden trpaslík jmenuje Lízal?