Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krátkometrážní
  • Akční
  • Animovaný

Recenze (93)

plakát

Oscar Wilde (1997) 

Odlišovat se je ten největší hřích jakého se můžeme dopustit na společnosti a neodlišovat se je ten největší hřích jakého se můžeme dopustit sami na sobě.

plakát

Harry Potter a Relikvie smrti - část 1 (2010) 

Ať si říká kdo chce co chce kniha-sedmička Harryho Pottera je jedna z mých neoblíbenější a možná nejoblíbenější. Takže jsem dost trnula obzvlášť po shlédnutí šestky. Ale na konec to dopadlo dobře i když pár much by se tu najít dalo. Ke kladům patří výborný začátek, občasná úsměvnost, která vytrhuje z lehké depresivnosti, zdělení důležitých věcí bez dlouhých nudných vykecávaček (rádio) a podle mě dobré řešení věcí, které by vyžadovaly delší čas na vysvěltení oklikou. Tak a k "mouchám" patří podbízivost (Harry a Hermiona!!! Co to bylo ten taneček???) a podle mě se občas muselo doháět chyby z šestky (záhadný růst doupěte). Jinak musím říct že jsem spokojená i když nevím jistě jestli si HP 7 dokážou plně vychutnat ti co nečetli knihu.

plakát

Matrix Revolutions (2003) 

To je teda utrpení. První půlhodina de, ovšem následuje 20 minut totálně nudnýho vykecávání, při kterém sem začala poklimbávat. Mohlo by se zdát že další 3/4 hodina plná boje by mě mohla vytrhnout z apatie ovšem ač mě to udivuje měla naprosto stejný účinek jako předchozí dvacetiminutovka. Kdyby se to aspoň promomixovalo, jako že by se ten boj proložil kecáním a zároveň prodíráním se Nea houštím nepřízně osudu ke zdroji (nebo k čemu že to) tak by se na to možná dalo koukat. No a poslední půlhodinu vnímám jako takový celkem dobře zvládnutý závěr. Ach jo, proč se proboha nezůstalo jenom u jednoho dílu. Byl by to dokonalý, elegantní a ledově klidní cool konec dobrého filmu. No nic.

plakát

Koně se také střílejí (1969) 

Film opravdu krásně dokresluje knihu a vystihl její hlavní myšlenku. Po shlédnutí na mě dopadla její tíha ve svém plném rozsahu.

plakát

Poslední pevnost (2001) 

No, víceméňě je Poslední pevnost docela zábavný film a nejspíš se u něj nebudete tak úplně nudit. Teda já se nenudila. Všechno to vzepření autoritě, předem prohraná bitva a ti zlý jsou vlastně hodní a hodní jsou vlastně zlí na to se dobře kouká. Samozřejmě jsou to naprosto nerealný kraviny, ale to by nebylo to nejhorší. Nejdebilnější na tom všem je to že jednání udatného Robertka postrádá jakýkoli smysl a neodbytně se tu vkrádá myšlenka že si prostě hlavní hrdina masíruje ego. Takže pokud se vám podaří se, alespoň částečně jako mně, odprostit od toho že Poslední pevnost je kolosální blbost směle shlédnětě.

plakát

Červený trpaslík (1988) (seriál) 

Tak jsem si říkala když to všichni tak vychvalují tak se na to mrknu. No mrkla sem se na první díl a nic moc. Trošku klustofobní prostředí zvlášť pro sitcom. Jedna loď, jeden sympatickej kluk, jeden magor s H na čele, úchylně narcistickej upír a hlava v bedničce. Copak z toho může být něco koukatelnýho? No tak jsem na trpajzlíka asi na týden zapoměla až sem opět nevěděla co dělat tak jsem si řekla že mu dám druhou šanci. A ono to nebyla zas tak špatný. A po pátym dílu jsem celkem překvapeně zjistila že se z Red Dwarfa začíná klubat seriál, který prostě budu muset dokoukat až do konce. A Rimmer je prostě boží.

plakát

Rozum a cit (1995) 

Po pravdě řečeno sem se filmům tohohle typu do této chvíle dost úspěšně vyhýbala, protože jsem si dost dobře vědoma toho že je nemůžu hodnotit objektivně, ale Alan je prostě Alan. Po všech ostatních stránkách krom dějové nemám filmu co vytknout. Jenomže má to ten háček že děj hraje většinou celkem podstatnou roli. Před zhlédnutím jsem měla obavu, že to bude jakýsi sentimentální blábol. Po zhlédnutí moje obava nabyla pouze velice konkrétních obrysů. Takže abych to shrnula, myslím že z toho co se dalo z předlohy vytežit je to hodně dobré, jenomže pro mě zůstane blábolem ať bude sebelíp zpracovaná.

plakát

Zachraňte vojína Ryana (1998) 

Skvěle, děsivě a pravdivě (pokud já můžu soudit) natočený snímek syrové války. P.S. Prvních třcet minut jsem zažívala jeden z mých nejsilnějších filmových zážitků vůbec.

plakát

Řidič slečny Daisy (1989) 

Nikdy ba mě nanapadlo že na tak zdánlivě nenosné téma může vzniknou tak příjemný film. Prostě přátelství starší bohaté lady a jejího řidiče. Nic víc nic míň. Ovšem přesto že je to milý snímek nedokázal mě dokonale pohltit ani se z něj nestala moje srdcovka. Nejspíš to je podle mě těmi trochu zmatenými časovými skoky. Neměla sem pak pocit že jsem v tom filmu ale spíš že proplouvám kolem, to bude tím. Nicméňě byla to moc příjemná plavba.

plakát

Sněhový dort (2006) 

Ohromě krásně a citlivě natočený netuctový snímek, s výbornými hereckými výkony, nádhernou atmosférou, skvělou zápletkou. Hodně oceňuju že se vám tu nikdo nesnaží mermomocí vysušit slzní kanálky, není to takovéto klasické drama. Celý film je jaksi povznesený nad sebou samým. Nemůžu než doporučit.