Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Animovaný

Oblíbené filmy (10)

Hon

Hon (2012)

Zářivá ukázka toho, jak moc do hloubky se dají vykreslit emoce. Bezmoc, zoufalství, strach. To, co Lucas musel cítit bych asi nepřál ani svému největšímu nepříteli. Ve městě, kde se bohužel z názoru většiny stala v okamžiku pravda se dá těžko nějak vzepřít svému osudu. A co s tím? Bojovat? Poddat se všeobecnému názoru? Ani jedno v danou chvíli nemá smysl, věděl to Lucas a věděl jsem to já. Zatínal jsem zuby a snažil jsem se v podvědomí bojovat taky. Ten marný boj jsem samozřejmě prohrál, ale tohle dílo u mě na plné čáře zvítězilo. Bravo!

Když Harry potkal Sally

Když Harry potkal Sally (1989)

Názorná ukázka toho, že i v tomto žánru lze vyprodukovat něco jiného než stupidní užvástaný scénář. Harry a Sally mi vždycky dokážou vykouzlit úsměv na rtech. A když k tomu přidáte precizně vybroušenou psychologii postav a naprosto nádhernou Meg Ryan, tak dostanete prima zážitek, který si pravidelně tak jednou, dvakrát za rok strašně rád zopakuju :)

Pán prstenů: Návrat krále

Pán prstenů: Návrat krále (2003)

Jestli některý z dílů trilogie považuji za nejlepší, pak to nepochybně musí být Návrat krále. Ať už to je vyvrcholením hlavní Tolkienovy ideje o tom, jak se pod povrchem tak zanedbatelné bytosti může skrývat tak obrovská odvaha. Nebo ať už to je nejhezčeji zinscenovaná bitva o Minas Tirith. Když k tomu přičteme vkusné připojení lehkého humoru a konečně taky vývoj okrajových postav, tak se zkrátka nemůžeme dopočítat k ničemu jinému, než pěti hvězdám. No a pokud to všechno vyšperkuje rozšířená verze, nemůžete z toho spustit ani na chvilku zrak. A které jiné dílo tohle na čtyři hodiny dokáže...

500 dní se Summer

500 dní se Summer (2009)

Silně alternativní záležitost, která místo ušmudlané, ubrečené melancholie servíruje výborně vygradovaný šmrncovní děj. Vyzdvihnout lze také skvělou práci s nechronologickým zpracováním a zejména velmi kvalitní scénář. Joseph i Zooey překvapivě zahráli na jedničku a když se k tomu přidá vhodně vybraný soundtrack, nemůžu váhat o účasti v mé top 10.