Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Dokumentární

Recenze (61)

plakát

Solo: Star Wars Story (2018) 

neurazilo ani nijak vysoce nepředčilo očekávání.. - adekvátní dávka humoru a svěžího přístupu (které se zrovna k příběhu Sola velmi hodí - narozdíl od 7 a 8, kde bylo využití vtipnosti spíše trapné) - Alden se toho ujal obstojně (Chewbacca taky) - čistě subjektivně se mi Rogue One líbilo víc - rozhodně přijatelnější zpracování pro zarputilé fanoušky Star Wars než nové dva díly této nonalogie (ale kratší to klidně taky mohlo být..)

plakát

Tísňové volání (2018) 

Strhující podívaná. Filmy u kterých mám pocit nepřetržitého napětí od první minuty až do poslední vyhledávám, ale je jich bohužel málo. Na tenhle snímek jsem se dost těšila a to ve většině případech značí následné zklamání, ale to zde po zhlédnutí nepřoběhlo. V půli filmu jsem začala cítit jistou předvídatelnost, ale ta se následně sesypala. Opravdu jsem si to užila a tísnivý pocit mě doprovázel po celou dobu podívané. Vřele doporučuji, víc takových kusů prosím! (Nemluvě o téměř nulových nákladech a extrémně efektním výsledku.. ale tak to u dobrých nápadů prostě bývá)

plakát

Axolotl Overkill (2017) 

Blbina.. totálně na sebe nenavazující slátanina snažící se docílit nějakého celistvého uměleckého puncu, bohužel bez jakéhokoli souvisejícího kontextu či smyslu. Vlastně ani nevím o co se zde ta mladá režisérka pokoušela (?) Fascinovat? Šokovat? Zprostředkovat nám jakési surreální pojetí života 16ti leté, nevyrovnané, neustále si stežující berlínské puberťačky(bezostyšného fracka)? Jejdamane (oči v sloup).. tohle snad nikoho z nás ani nezajímá. Přišlo mi to celé jako velmi odlehčená pohádka inspirující se nečím jako zromantizovaným hybridem Trainspotting a My děti ze stanice Zoo. Jednu * má Helene za to, že je fakt ještě mladá, ale pokud chce dál točit, měla by nakoukat ještě spoustu filmů.

plakát

Baby Driver (2017) 

Boží.. takhle si představuju uvolněnou zábavu v kině. Scénář, herecké obsazení, nepřetržitá akce a převážně, mému sluchu nejvíce lahodící hudba, která byla geniálně vybrána a rozložena. Dlouho jsem neviděla film, který svou genialitu a hlubší význam postaví právě na doprovázené hudbě a udělá z ní tímto prim celého snímku. V tomto případě mi spíše přišlo, že děj filmu a chování postav se podřizovalo písním a jejich rytmu. OST poslouchám od chvíle co jsem přišla z kina.. opravdu moc (hudebně) povedené dílko. PS: co se týče příběhu, tak za mě velmi milé zpracování s nijak se neskrývajícím kýčem mladé romance a "trochou" toho násilí.

plakát

Dej mi své jméno (2017) 

Tak já nevím.. takové jalové mi to přišlo. Rozhodně né že by to stálo úplně za nic, ale ten "emoční boom", který mi hlásali ostatní, se u mě nedostavil. Soundtrack každopádně skvělý.

plakát

Druhá strana naděje (2017) 

Zajímavé, nevšední a milé.. tento typ filmařiny není nic, co bych potřebovala nebo chtěla na denní bázi, ale jednou za čas, když je chuť a příběh alespoň nějak vyhovuje mým standardům, mě zhlédnutí takového snímku dokáže potěšit. A tohle byl zrovna ten případ :) Navíc hlavní postava imigranta a její ztvářnění mi bylo moc sympatické.

plakát

Dvojitý milenec (2017) 

To je tak, když se člověk na něco těší a očekává mnoho.. Popravdě jsem nedostala ani polovinu toho, co jsem očekávala, ale zase to nemůžu hodnotit jako úplné zklamání. Erotiky i psycha to mělo dost.. jen bohužel toho psycha až přepříliš, tak nepřetržitě gradující vyhrocení v druhé polovině už začínalo potrádat smysl a filmu to bralo na vážnosti, ba ho to i zesměšnilo. Ale nemůžu říct, že by mě to nudilo, o to se Ozon opravdu bravurně postaral, jelikož se tam nálada a napětí mění tak často, že do nudy má divák opravdu daleko! Když k tomu přidám atraktivitu obou hlavních představitelů, tak předpokládám, že jak muži tak ženy si zde přijdou na své. Finální verdikt: celkem dobře a zdatně povedená slátanina.

plakát

Happy End (2017) 

Asi jsem čekala víc a proto mírné zklamání. Obyčejné příběhy ze života zachycené ve filmu mám mnohem raději než kdejaká přehrocená dramata, ale trochu víc zajímavosti tento snímek rozhodně postrádá.. výkony Isabelle se nedokážu nabažit a věřím, že kdyby dostala víc prostoru i tu, hned by to šlo na kvalitě výrazně poznat. Byla jsem výsledkem opravdu překvapena, Hanekeho dosavadní práce na mě zatím vždy silnější dojem udělala, zde ne.

plakát

Loganovi parťáci (2017) 

Takové smíšené pocity z této redneck mafioso podívané mám..potenciál dobrý ale nedotažený, nebo spíš přetažený? Až moc předvídatelnosti v té přemíře nepředvídatelnosti.. až moc nevyspytatelných vtípků, které ve výsledku působily ve své "jednoduchosti" spíše trapně než geniálně. Až moc "cameos", které asi měly dodat punc světobornosti, ale ve výsledku to opět byl jen slabý pokus udělat film zajímavějším. V některých chvílích jsem se až styděla za ty "zábavné" momenty, kterým jsem se nedokázala zasmát (a přitom to byl asi záměr scénáře). No, dávám 3* za Graiga, flegmouše Drivera a pěkný mustangy, ale ten zbytek si stěží zaslouží 2*.

plakát

Nejtemnější hodina (2017) 

Třetí hvězda patří nepřekonatelnému a dechberoucímu výkonu Garyho, při jehož sledování jsem si musela několikrát sama připomenout, že Winstona hraje právě tento herec. Byl skutečně k nepoznání.. o to více mě při závěrečných titulcích zamrzelo, že potenciál této role a proměny Oldmana samotného nebyl dostatečně využit. Až bych si troufla říci, že byl zneužit na úkor velmi slabého scénáře, jež si nezasluhuje ani o píď více než dvě **