Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Krimi
  • Komedie
  • Akční
  • Thriller

Recenze (219)

plakát

Gympl (2007) 

Bylo to lepší, než jsem čekal, jako náhled do života současných středoškoláků a školního prostředí celkově to u mne prošlo. Mladým se tam ale dost nadržuje, že je nebaví chodit do školy, protože se tam musím učit nepraktické hovadiny, chudáčci (jako kdyby předchozí generace nemusely). A proto je v pořádku, že se mohou vyřádit sprejováním všeho okolo. Více alarmující byl ale pohled na rodiče a jejich vztah ke škole.

plakát

Habermannův mlýn (2010) 

Slatanina, hlavne prvni polovina. Sroubovane dialogy, nelogicke chovani postav, nefungujici situace, blbě zahrané (nebo spíše špatně sestříhané scény).... a taky děsna hudba. Film se chce tvářit jako velký nákladný biják, vyznívá tak ale málokdy. A úplně nepochopitelná postava je ten mladší bratr.

plakát

Hastrman (2018) 

Romantický vesnický thriller. Bohužel, úplně to nevyšlo, dost jsem se nudil. Možná vinou nezkušenosti režiséra s točením filmů. Je tam pár pěkných leteckých záběrů na rybníky, několik dobrých scén s lidovým folklórem, pěkné kostýmy...ale chybí tam nějaká druhá dějová linka, hlavní téma neunese celý film. Hodně mne ale udivilo dle mého špatné nastavení vztahů v historickém filmu. Šlechtic by mezi místní nikdy nechodil, urození žili v úplně jiném světě. Měl by spoustu sluhů a úředníků, sám by do vesnické hospody nebo na tancovačku nikdy nezašel.

plakát

Herec (2020) (seriál) 

Potěšilo kvalitní zpracování, výborně zahraný, pointy, zvraty...na televizní inscenaci velmi dobré.

plakát

Hlava Medúzy - Hlava Medúzy (2021) (epizoda) 

Podprůměr. Zbytečné násilné a vulgární scény. Příběh plochý, průhledný, nepropracovaný, hloupý. A Isteník je asi předabovanej, takový hlas předtím neměl, mluví tady jako mutující teenager. Jirka Strach s Labyrintem a podobnými kriminálkami je úplně jiná liga.

plakát

Hlava Medúzy - Smrt na zámku (2021) (epizoda) 

Lepsi nez 1.dil. Sice je PRIBEH opet poradne deravy, ale koukat se na to dalo. Navic uz si clovek zvykl na cepici a Istenikuv hlas. A nulovy ocekavani taky pomohlo to vytahnout na 2*.

plakát

Chartúm (1966) 

Vskutku epicke dilo, ale misty zdlouhave.

plakát

Chyťte Cartera (1971) 

Začátek je dost pomalý a nezáživný, hlavní postava pořád někam pobíhá a přitrouble se vyptává. Alespoň dává lokacema přičichnout k atmosféře severní Anglie v sedmdesátkách, trochu styl jako v Profíkách. Pak se to docela rozjede a stačí to vyšroubovat na poctivý 3 hvězdy.

plakát

Indiana Jones a Království křišťálové lebky (2008) 

Občas jsem tam zaregistroval záchvěvy starého dobrého Indyho, ale bohužel se jednalo jen o krátké pasáže, většina byl takový přepálený Disneyland se spoustou nereálných scén. Nejvíc mne ale vytáčely scény, kdy po Indym střílí ze sapíků na vzdálenost 10 metrů skupina 20 chlapů a ani škrábnutí. Žel bohu, takové scény se táhly celým filmem.

plakát

Indiánské léto (1995) 

Film mne pobavil a poetiku 60. let a formanovských filmů jsem tam zaregistroval, na mne to fungovalo. Trapné a nedokonalé dialogy mladistvích mi připadaly legrační, naopak scéna s jabkama byla zbytečně dlouhá. Normálně bych dal za 3*, ale za objevení nových tváří přihazuji ještě jednu hvězdu.