Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Co stojí za vraždou správce zámku? Sehraný tým brněnské kriminálky v čele s šéfkou Karin (J. Čvančarová) a její pravou rukou kriminalistou Davidem (J. Dvořák) musí vyřešit brutální vraždu místního správce, kterého náhodou naleznou dvě dívky při návštěvě zámku Kunštát, uprostřed jedné z komnat. V průběhu vyšetřování, do kterého se zapojí i další zkušení detektivové (M. Isteník a P. Bučková) odkrývají indicie, které vyšetřovatele zavedou k odhalování zámecké minulosti. Osobní život Karin a její vztah s bratrem se nadále komplikuje. Ten čeká na rozhodnutí soudu, co bude dále s jeho osudem. (Česká televize)

(více)

Recenze (41)

GeusX 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Trochu zklamání v tomto díle bylo to kriminalisty trapné přehlédnutí evidentně "chybějící" vražedné zbraně a hlavně ta velice snadno odhalitelná zápletka s pachatelem. Mimochodem, ta linie s narušeným bratrem hlavní kriminalistky mi připadá úplně zbytečné a vypadá i bezúčelné. Jinak dobrý, maximálně standardní průměr. ()

roabe odpad!

všechny recenze uživatele

Třikrát a dost, to už se nedá. Hluboké dno scenáristiky (slovy postavy hospodského, jemuž ti "debilní památkáři" pronajali zámeckou restauraci, dílo "debilního scenáristy" a "debilního režiséra"). Přimlouvám se, aby Národní památkový ústav, který poskytl státní zámek Kunštát k natáčení, za milé označení "debilní památkáři" už nikdy Renčovi žádný objekt k natáčení neposkytl. Kdyby se tihle dva "umělci" alespoň snažili dozvědět se něco o správě státních hradů a zámků, nemohli by stvořit dvě funkčně totožné postavy "správce zámku" a "kastelána". Kastelán je totiž správce a správce je kastelán... Takže pokud potřebovali druhou postavu, měl to být třeba údržbář nebo zahradník. Ve třetím díle "Smrt na zámku" je takových "debilit" více, tím zřejmě chtějí udělat debily i z diváků. Všichni se po zámku pohybují jak se jim zachce, přestože ve skutečnosti to právě z důvodu bezpečnosti není možné, na zámcích nejsou ani takto volně přístupné zbraně. Kastelán nemůže jen tak ze dne na den vyhodit zaměstnance (zde manželku "správce") z práce ani z bytu. O dotacích kasteláni v podstatě vůbec nerozhodují ani s nimi nedisponují v takové míře, aby je mohli zpronevěřit jak naznačuje seriál. Je to bez atmosféry, laciné, slaboduché, řemeslně špatné, což snad nemohou ocenit ani nejméně nároční diváci... ()

Reklama

1svaty 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Takjako, je to kravina no. Jednu hvězdu za okolí, které důvěrně znám. Druhá hvězda za Heřmánka, Vlasáka a paní Švandovou. Jsem si jistý říct o této damé a herečce, že kdybych s ní hrál já, nemusel bych hrát nic a ten spot by měl úspěch. Ona zastane dva herce, musí chtít. Jako my všichni. Neměnim hodnocení, ale hvězdy tři. No a pak Frej, Řezníček, Vacek, Stanke....čtyři hvězdy, byli vynikajicí. ()

klukluka

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jednička tristní, dvojka příšerná a až teprve trojka má určitou “kvalitu”. Když už se pozastavuju i nad tím, že prodavačka zakrojila něčeho o dvacet deka (!) víc, tak se to muselo značně srovnat. V prvních dvou dílech bych nad tímhle WTF mávnul rukou. Nechyběla ani tentokrát, ale nebyla tak zjevná- viz zřejmě zasvěcený komentář od roabe. ()

a-ja 

všechny recenze uživatele

Mělo to atmosféru, navíc zámecké prostředí bývá vždycky atraktivní, i když mraky nelogičností tu pořád byly... Tentokrát i slušná kamera a Čvančarová vcelku normální, žádná namistrovaná rádobydrsňačka. Vrah předvídatelný, nejen proto, že Stanke je prostě typ na hajzly (árijský k tomu)... Jo a docela nevídané, že Česká shitvize povolila připomenout, že dnešní naši "bratři Němci" byli pěkný s.ině (za to je ta hvězdička navíc). ()

Galerie (22)

Zajímavosti (2)

  • Premiéru třetího dílu sledovalo téměř 1,4 milionu diváků starších 15 let, což z něj dělalo nejsledovanější pořad toho večera. (rublik05)
  • Natáčení probíhalo na státním zámku Kunštát a v Brně. (SONY_)

Reklama

Reklama