Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Krátkometrážní

Recenze (1 436)

plakát

Absurdistán (2006) 

Až na ten protivný xicht Dakseše Prda to docela šlo. Ano, povedlo se. Nejvíce mne zaujala vize budoucnosti. Chtěli ji mít humornou a veskrze bizarní a tu fakt měli. Ale to je sporné – k tomu se dostanu. Vše se totiž odvíjí od premisy, že hloupí lidé plodí víc dětí, než chytří a tak je budoucí společnost složená pouze z pitomců. Tady ale klesá úsměv na tváři, protože to není žádná filmová fabule, to je brutální realita. Pitomcům je přáno, pitomci jsou za plození fakanů dokonce solidně od státu placení. A to nepřivádí na svět nějaké další poctivé platiče daní, nýbrž jen další příživníky. Kam to povede? No do Absurdistánu, pochopitelně. A stát je má rád, stát je dobře živí. ...Takže z komediální sci-fi se vlastně stává brutální dramatické postapo. Eee, pakliže vezmeme v potaz, že blbci ovládnou Zemi, tedy způsobí apokalypsu.

plakát

ACAB: Všichni policajti jsou parchanti (2012) 

Když jsem na MMF viděl ty italské volné radikály s molotovy v ruce, ihned mi docvaklo, že film A.C.A.B. nebude jen komická italská verze Malého pitavala. Italští "demonstranti" nejsou žádní nadšenci s květinou v ruce. To jsou bojovníci ulice a tak není divu, že italský těžkooděnec trvdej chleba má. Kromě obeznámení s tímto faktem naťukneme i nějaká krapet nedovařená rodinná dramata policistů v hlavní roli, dozvíme se něco o tom, proč jsou to takový bastardi a to je tak všechno. Spíše než nějaké ucelené drama působí film jako sonda do života státního zaměstnance. Možná by bylo na místě zvolit takovou tu akčně roztřesenou kameru, aby měl divák při střetech pocit, že je uvnitř kotle, aby ho film zasáhl více. Takhle jen klouzal po povrchu odnikud nikam. Ale klidně film doporučím. Nebyla to špatná podívaná.

plakát

ACCEPT: Metal Blast From The Past (2002) (koncert) 

Jelikož ČSFD tuto "gruppe" mírně upozadňuje, je na místě okomentovat nejen tento dnes již legendární živáč, ale i Accept samotný. Kde jinde se vykecat ke kapele, než právě na ČSFD, že? Západoněmecká metalová skupina je charakteristická především svým těžkotonážním heavymetalovým podpisem a bezesporu i hlasem zpěváka, jehož jméno dělá problémy i ostříleným logopedům. Tam, kde si svět pokořil chraplák australského rockera Briana Johnsona z ACϟDC, šel náš německý Udo ještě dál a dodal písním Acceptu nenapodobitelné stigma opravdu drsného projevu. V roce 85, kde toto video začíná, rozhodně. Věřte mi, je to potvrzeno časem i Udovo úspěšnou sólovou dráhou. Co víc si vlastně od DVD přát? Pro rebely je tu I'm a Rebel, pro srdcaře Metal Heart, pro postižené Princess of a Down atd. atp. Takže, nezapomeňte si spolu s Udem v ruce zařvat: Screaming For A Love-Bite... je to labůžo. A dvojitý.

plakát

AC/DC: Live at River Plate (2011) (koncert) 

S hity jako Holá Lota trousí, Fanda Strach, Dávaj ti film, Šukni ho tam, Lou!, Vemte bíra, můj favoritní song Ten tydýt tam dal čip, nebo Šutry tři, to australští králové rocku rozhodně rozjeli a už je jedno, jestli střídavě nebo stejnosměrně.

plakát

Ace Ventura: Zvířecí detektiv (1994) 

Pro normálního smrtelného konzumenta skvělé vytržení ze stereotypu amerických komedií. Pro ignoranty poučení, že zvířátka máme mít rádi. Pro transsexuály naděje, že s takovou to lze dotáhnou i dál. Pro lačné fanoušky vynikajícího Jima Carryho důvod říct: "Ano, to je on, komik mé doby." Každopádně bych si dovolil poznamenat, že tento snímek mistrně paroduje známé bijáky, ale trousí i své vlastní gagy, které bych klidně hned parodoval také, kdybych na to měl.

plakát

Ace Ventura 2: Volání divočiny (1995) 

Inu, nebýt Jima Carryho, film by byl bit na scénáři a timingu. Poskládané gagy začnou v půlce trochu nudit a všichni už čekají, kdy to teda skončí. Málem bych napsal, že filmu chyběl kultovní gag oproti prvnímu dílu, ale když si vezmeme, že dvojka jede podle úplně stejného schématu jako první Ace jenom to celé na druhou, tak je tu hned kultovních gagů víc. Starý páprda jako Aceho boa a Ace kontra rozbitý nosorožec mi rozlechtal bránici natolik, až jsem se dusil a prosil manželku o pneumotorax.

plakát

Acid House (1998) 

MASAŘKA: Netradiční pohled na věci kolem karmy, transcendentálna a v neposlední řadě reinkarnace uprostřed anglického předměstí. MĚKKEJŠ: Netradiční pohled na věci kolem karmy, transcendentálna a v neposlední řadě anticipační strategie uprostřed anglického předměstí. ACID HOUSE: Netradiční pohled na věci kolem karmy, transcendentálna a v neposlední řadě transmigrace uprostřed anglického předměstí.

plakát

Agent bez minulosti (2002) 

S odstupem času musím přesto konstatovat, že se jedná o jeden z nejlepších akčních filmů vůbec. Pravda, Damon s tváří nevyzrálého adolescenta tomu moc nenasvědčuje, ale je to ideální zmatená hlavní postava, jaká může být. V akčních scénách, šikovně střihnutých, se to jen potvrzuje. S odstupem času a zhlédnutí dalších pokračování nacházím v příběhu a filmu jako takovém spoustu chyb, ale copak by se mohl člověk zlobit? Vždycky jsem chtěl být jako Hulk nebo Superman, ale po zhlédnutí tohoto filmu chci mít schopnosti jako Jason Bourne.

plakát

Agenti S.H.I.E.L.D. (2013) (seriál) 

Vydržet se to dalo do třetího dílu. Jelikož jsem se málem touto juvenilní zábavou uzíval k smrti a zároveň poměrně často rozčiloval nad tím, jak ta nehezká děcka vždycky všechno vyřešila s grácií ostříleného hackera ze CIA, jak krásné sexy velitelky gerilových jednotek přičmoudlých nýmandů z nějaké zaplivané prdele v Kolumbii přeblafnou, pardon, oblafnou jedinýho zkušenýho geronta v jednotce, legendárního agenta Coulsona... ne, to se prostě nedá! Ale jako seriál na odpoledne s "kvalitním" dabingem na Nově pro nenáročné studentíky našich SOU to bude určitě pecka, která překoná i hlubokomyslné Gilmórovy štětky a Hvězdnou blánu.