Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Dokumentární
  • Akční
  • Krimi

Recenze (671)

plakát

Top Gun: Maverick (2022) 

Vynikající oddychovka. Tomu filmu nechybí prakticky nic. Vyzdvihl bych poctivé zpracování, což se v dnešní době, kdy prim hrají digitální efekty, příliš nevidí. Nádherná podívaná.

plakát

Uprchlík (1993) 

Ten film nemá hluché místo. Naopak, napětí od začátku až do konce. Ford a Lee jsou ve svých rolích vynikající.

plakát

Nelítostný souboj (1995) 

Proč mi tenhle snímek tak dlouho unikal? Excelentní, napínavé s našlapaným obsazením.

plakát

Peče celá země (2020) (pořad) 

Nejsem příznivcem kuchařských soutěží…ale tohle je výjimka. Příjemný tématický pořad, rozumná stopáž, žádná trapná dramatizace a natahování, příjemní moderátoři a výborná porota…a navíc sladké.

plakát

Devadesátky (2022) (seriál) 

Šest postupně gradujících dílů, které přibližují realitu divoké porevoluční doby. Seriál začíná obyčejnou vraždou a končí rozkrytím jednoho z nejbrutálnějších gangů v dějinách země. Tvůrci se snažili maximálně navodit atmosféru tehdejší doby, a to se jim povedlo. Od úvodní tematické znělky, až po závěrečné titulky rekapitulující skutečnost každého dílu, potažmo celé série. Herecké obsazení výborné a výkon Martina Fingera, bez přehánění, naprosto špičkový. Vykreslení policejních postav je sice diskutabilní, ostatně, tehdy zainteresováné osoby se postupně k tématu vyjadřují. Ale to je věc jiná. Nejsem fanouškem tvorby ČT, ale tahle poctivá kriminálka se jim zatraceně povedla. Relativně otevřený závěr přímo vybízí k pokračování….

plakát

Rychle a zběsile (2001) 

První díl jedné z legendárních filmových sérií. Dvojka Diesel - Walker, akce, baby, auta a ve finále ikonická bestie v podobě Dodge Charger z roku 1970. Parádní nostalgie.

plakát

Devadesátky - Sudy (2022) (epizoda) 

Vynikající kriminálka a tento díl to opět jen potvrzuje. Kriminální seriály komerční konkurence, jsou proti tomuhle, naivní pohádky.