Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Krimi
  • Drama
  • Komedie
  • Dobrodružný

Oblíbené seriály (10)

Mentalista

Mentalista (2008)

Za jeho břitký humor, upřínost a drzost jsem mu odpustil i tu jeho vtíravou úsměvnost.

Dr. House

Dr. House (2004)

k 6.serii ....... po šoku, který se dostavil na konci páté řady je na začátku šesté čas na oddych. První polovina této řady obsahuje možná nejslabší díly vůbec. Sice to plyne z děje, ale i přes to, je tam málo House, atd.. Proslýchalo se, že kvůli hranému kulhání s holí Laurie trpí se zády, takže je možné, že kromě najatých maséru chtěli scénáristi odlehčit i na place, ale každopádně druhá polovina stojí za to. Vše se vrací na původní úroveň. Navíc je poměrně dost prostoru věnováno tandemu House - Wilson a všeobecně se zde řeší osobní věci více, než v jiných seriích, až na vztah House - Cuddyová. Asi bych téhle řadě navrhnul ****, ale s mým celkovým hodnocením seriálu to neotřese :-) EDIT: Poslední díl řady nabídnul serii silných momentů, která neměla obdoby. Úžasný díl, který poupraví bodování serie ze 4 na 5 hvězd. Obrat o 180 ° a teď jen se dočkat nové řady. Sakra

Plastická chirurgie s. r. o.

Plastická chirurgie s. r. o. (2003)

Hodně podařené, mnoho dějových zvratů ze života vyšší společnosti, zároveň běžné problémy vyhnané do extrémů, šokující Christian, ušlápnutý Sean do toho jeich společná praxe, kde si jeden i druhý střídavě zvyšují a snižují ego. Charaktery hrdinů mi naprosto sedli. Obdivuju tvůrčí kreativitu, protože natočit tolik dílů a nepřestat překvapovat, přicházet stále se zajimavými problémy a navíc ..... no co si budem povídat...točí se to všechno kolem sexu. Já tomu dávám 5 hvězd, protože lepší seriálový odpočinek snad ani není.

Na doživotí

Na doživotí (2007)

Seriál plný jemného, suchého někdy i černého humoru a přitom tak úderného a trefného v podání hlavního hrdiny, který je posedlý pravdou, ovocem a rýchlými vozy. Je nadmíru tolerantní, usměvavý někdy i naivní a přitom také bystrý, kontroverzní a skvělý pozorovatel. Je to prostě frajer a jediné co se pokazilo je pravděpodobně vysílací čas a malá reklama, protože jinak ten serál stojí za sledování. Pokud jste získali dojem, že se jedná o jakousi one man show, díky tomu, že zde vychvaluji pouze detektiva Crewse, tak se nenechte mýlit. Je tam mnoho zajimavých postav, které dotvářejí a zcelují jednotlivé příběhy v který vytvářejí vtipné, ale i neveselé chvilky. Nicméně tvůrci seriálu velmi dobře věděli na jakého herce vsadit do hlavní role a dali mu velký prostor.

Sherlock

Sherlock (2010)

jako seriál uplná pecka. Konečně někdo udělal Holmese 21.století. Paráda. Z některých příběhů zůstaly odkazy, z některých udělali vedlejší linky a něco zcela vymysleli. Skvělé. První dva díly uplně parádní, bez debat. Třetí díl byl pekelně zběsilej a občas jsem nestíhal ani co říká, ale měl uplně dokonalej příběh, i když možná trochu přeplácanej. Ale nevadí. Představitelé Holmese a Watsona jsou podle mých představ, i když na Holmesovi jsem nepoznal, jestli mu je 20 nebo 35. Snad bude brzo další díl. Těším se!!! Nadšencům doporučuji zkrácený nevysílaný pilot. Je zábavný, zajímavý a jsou v něm převážně jiné scény, i když podobné. A máme tu ...... 2.sérii a její 1.díl navazuje na zběsilost posledního dílu 1. řady, rozšiřuje děj o další postavy a možná působí trochu roztržitě, stejně jako samotný Holmes. Nicméně kouzlo se neztratilo, je to více emotivní, děj místy působí chaoticky, ale už teď doufám/tuším, že se to vyvine v takřka geniální vyústění a zdánlivá nepropracovanost se zvrhne v naprosto geniální, neprvoplánový záměr. Narozdíl od první série se zdá, že tvůrci více sledují jakýsi zatím skrytý směr, sledují litemotiv a tvoří zápletku skrze více malých případů. 2. Pesk baskervilský byl rozhodně jakýmsi odpočinkem, zdálo se mi, že i Sherly si ho dost užíval. Originální modifikace, která naprosto vybočovala z rámce klasiky a i přes to si zachovala dějovou posloupnost a charakterističnost, mě dost zaujala. Opravdu dobré. Blata vs. minové pole, Hound vs. H.O.U.N.D. ! Opravdu dobré. 3. Poslední díl, Raichenbach, celkem zajímavé. Z původního Sherlocka jen odkaz, ale dobrý scénář a námět, takže nemám nic proti. Moriarty byl šokující jako nikdy a Sherlock mu jen horko těžko odolával. Vskutku dobré. Dojemné a smutné. Vytknul bych jen dlouhou čekací dobu na třetí sérii.

Columbo

Columbo (1971)

Postava poručíka Columba musí divákovi sednout, protože jinak o seriál ztratí zájem.

Návrat Sherlocka Holmese

Návrat Sherlocka Holmese (1986)

U filmového Holmese se lidé nemůžou shodnout, jestli byl lepší Jeremy Brett nebo snad jeho ruský kolega. Já se přikláním k Brettovi. Má charizma a tomuto žánru zasvětil život, dokonce bral ohledy na diváky a když jeho filmy měly velkou sledovanost u teenagerů, tak dokonce zakázal, aby Holmes užívál kokain, což je u něj občasný jev. Navíc tento seriál vcelku věrně kopíruje knižní předlohu, čímž by se mohl dostat do povinné četby negramotů. Watson je zde sice nudný a nevýrazný, nicméně i to se odráží z knih. Tenhle seriál na mě zabůsobil obrovskou mírou a další moderní holmesové jsou úžasný skvost a kreativní odpočinek, nicméně toto je vizuálně, herecky i dějově vynikající a pravdou je, že mě to asi nikdy neomrzí. Zejména objasňuje neynalcům kánonu postavu Moriartyho. Později vzniklé filmy jsou rovněž vynikající, i když už s dosti nevyrovnanou kvalitou.

Californication

Californication (2007)

Přes prvotní šok, kde si zajisté pokrytci utvoří dojem o celkové vulgaritě a nestoudnodti tohoto díla, je možné během několika málo prvních částí zjistit, že se nejedná o plitký sitcom, ale o dobře zakuklené problémy, které hrdinové řeší. Sice je třeba prohlednout ironii a sarkasmus hlavních hrdinů, ale krásné na tom je, že vlastně seriál probouzí představivost, protože každý si v jakékoliv části může najít něco ze sebe. I přes moodyho štiplavé poznámky a charlieho osobitý styl je možné vidět i něco víc, než prvotřídní dialogy a komické výstupy. A teď zrovna nemyslim kozy :D točí se to okolo sexu, drog a rock´n´rollu, ale i přes to si to zachovává duši. vřele doporučuji. Dokoukávám 3.serii a zatím se mi zdají všechny zhruba vyrovnané. IV. serie je naprosto luxusní. Moody i Runkle jsou ve formě. Vymetaj společně jeden mejdan za druhým a průsery na sebe nenechají čekat. MYslím si, že tahle série je stejně dobrá jako předešlé. Jsem rád, že tam nezavedli nějakou radikální změnu, která by pozměnila celkové charaktery postav. Skvěle. Jen tak dál.

Comeback

Comeback (2008)

Cením si toho, že se to neopírá o české vidlácké vtipy, dotýká se to hudby a obsahuje to prvky inteligentního a promyšleného humoru. Navíc to má vcelku promyšlené charaktery postav.