Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Krimi
  • Drama
  • Komedie
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (10)

Smrtonosná past

Smrtonosná past (1988)

Já na tom vyrostl, tomu nelze dát míň než *****! Další komentář si odpustím, vždyť to snad každý viděl. Obyčejný člověk ve špatné situaci, zahnán do kouta dovede zázraky a nebo sejmout 20 německejch teroristů. Sen všech mužů. K tomu výborní herci, namícháno do mrakodrapu a je to paráda. Willis se ani v jedné chvíli netváří jako super hrdina, i když jím jeho postava je. Chodí bez bot, špinavej, od krve a navíc je vtipnej. Je to jasný, dál už nemusím pokračovat.

Sherlock Holmes

Sherlock Holmes (2009)

Četl jsem snad všechny povídky a romány, které A.C.Doyle napsal o Holmesovi a doslova mi učaroval. Na film jsem se těšil jako malé dítě a skoro odpočítával dny k premieře. A musím říct.....úžasný. Skvěle zpracované, inteligentní, charizmatický Holmes, skvělý Watson, krásná Irena Adler a odporný lord Blackwood. To všechno dokonale zamotané to úžasného příběhu, který nijak nekopíruje jakoukoliv knižní předlohu, což bylo úžasné. Inspirace knihami byla znatelná v charakterech postav a byly vyzdvihnuty Holmesovi nekonvenční a možná nadčasové způsoby. Všechno to bylo kreativně vsazené do děje a utvořilo to nádherný dojem. Snad jen na závěr musím dodat, že jsem fanda detektivek a pánem mezi detektivy pro mě je právě Holmes. Píšu to proto, abyste všichni pochopili, že tento komentář je ultra neobjektivní. A pro ty, kteří nezkousli Holmesovskou aroganci a geniální uvažování můžu snad jen dodat: Ano, napsal to tak.

Poslední skaut

Poslední skaut (1991)

Bruce Willis s několika zlozvyky škodící zdraví, správňáckou povahou, břitkým jazykem a vrozenou nebojácností. Zajímavá zápletka alá Raymond Chandler. Skvělá akční detektivka s výborným hereckým obsazením. Ani jedno herecko-režisérské faux pas. Tenhle film se buď líbí nebo nelíbí. Voda je mokrá, nebo je modrý......tak to prostě je.

Mlčení jehňátek

Mlčení jehňátek (1991)

On to teda Thomas Harris napsal o něco lépe, ovšem ne o moc. Dominantní postava geniálního Dr.Lectera v podání Hopkinse je famózní. Scéna úniku díky steakům z jehňátek je výsměchem policejnímu sboru. To jak Hannibal s děsivou, ďábelskou jiskrou v oku sází jednu ránu pendrekem za druhou ve sněhově bílém blázineckém munduru policistovi, kterého následně pověsí na mříže, vyvrženého, je vrcholem filmu. Polapení Buffalo Billa pak je jen příjemným epilogem za celým útěkem. Jodie Foster vskutku dobře sehrála naivní, nehotovou, buranskou agentku FBI, avšak pekelně prohnanou a chytrou. Ředitel ústavu Chilton je skvělým slizounem a Jack Crawford překvapí svou decentností. Dobře vykreslené postavy, jednotlivé charaktery a psychické pohnutky nemají chybu. Transsexuální scény Billovi jsou perfektní a zároveň nechutné.

Střihoruký Edward

Střihoruký Edward (1990)

Když tento film vznikl, tak jsem koukal ve školce holkám pod sukně, pak na základní škole v družině pouštěly učitelky dětem film o chlapci, co má místo rukou nůžky. Tím absolutně tenhle film znevážili, jelikož se nejednalo o pohádku, šlo v něm o víc a to jsem pochopil teprve nedávno, jelikož jsem si odmítal tohle dílo pustit. Důvodem byly vzpomínky na dětská léta a fakt, že mě to vůbec nebavilo. Teď musím uznat, že jsem nenašel ani jednu chybu a navíc mě to bavilo. Velmi kreativní a typické pro Burtona. *****

Volný pád

Volný pád (1993)

Z obyčejného dne jednoho průměrného muže se rázem stane noční můra. Přeskočí mu. Z nevýrazného úředníka se stanem během zkratu běsnící predátor, pobýhající městem s jediným cílem. Dojít za rodinou. Podání Douglase je prostě fantastické. Hlavní hrdina od samého začátku filmu padá až na samé dno, přičemž eskaluje napětí, děj graduje a nic už nikdy nebude jako dřív.

Iron Man

Iron Man (2008)

Herecky výborné, dějově dobré. Žádné zdlouhavé scény typu "tohle mi život dal a tohle vzal". Logická změna arogantního děvkaře v šíleně odvážného génia, který je neskutečně charizmatický. Film říká to co hlavní hrdina: "jsem jaký jsem, buď se s tím srovnáš nebo ne!" ani na chvíli jsem neměl pocit, že do mě někdo tlačí něco velkolepého. Nenásilné představení Iron mana, které vnikne pod kůži. Těším se na dvojku.