Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Horor
  • Krimi

Recenze (217)

plakát

Šéfkuchaři v akci - Vzpomínka na Jonathana Golda (2019) (epizoda) 

Rozhodně dojemný díl. O panu Goldovi jsem samozřejmě neměl ani ponětí, ale rád jsem se poučil. Jídla zajímavá. Kari je rozhodně můj favorit i v běžném provozu. A tady je vidět, jak skvělou a rychlou práci je zapotřebí, aby to mělo nějakou strukturu a konzistenci. Rozhodně palec nahoru,

plakát

Šéfkuchaři v akci - Robert Rodriguez / první pátek (2019) (epizoda) 

Náhled na Rodrigueze jako na kuchaře mi vyrazil dech. Ten člověk se v pizze opravdu vyzná a asi poprpvé bych mu uznal i sladkou pizzu. Zbytek na "festivalu" foodtracků je jen třešniška. Tolik chutí dovedených do dokonalosti. Skoro za každé jídlo bych dal život kdybych mohl ochutnat. Koncert se vším všudy.

plakát

Malá smrt (2014) 

Film o tom jak důležitá je vzájemná komunikace. Jo a Big Up Paulovi samozřejmě!

plakát

Mandalorian (2019) (seriál) 

Svatá kravičko! Být takhle stylizovaná celá nová trilogie ani bych nelitoval těch peněz za kino.

plakát

Umění lhát (2009) 

Provedení tak průměr za tři hvězdy. Dvě přidám za nápad. Ricky geniální jako vždy.

plakát

Správní chlapi (2016) 

[Filmový víkend 2016] Abych alespoň jeden film z letošního víkendu mohl ohodnotit plnou palbou, vyberu si Správné chlapy. Krásné retro v hlavních rolích s překvapivě dobře sehranými Goslingem a Crowem, mě velmi mile překvapilo. Dostatek humoru, abych se zasmál a přesto se tu moc netlačí na pilu a zápletka je vlastně docela vážná. Taky se mi nevybavuje asi ani jeden vyloženě trapný moment, což je u amerických komedií v posledních letech dost výjimečný případ. Je to dobře vymyšlený, skvěle zahraný a dobře zahláškovaný. Za mě není co vytknout.

plakát

Marťan (2015) 

Pět hvězd. Jelikož je obdivuhodné, že se dá natočit napínavý a vtipný film o tom, že jeden člověk se někde na pár let šprajcnul. A ještě sám. A jedinou jeho činností je pěstování brambor. Žádný patos, žádné srdceryvné obětování, žádný záporák. A přesto se na to skvěle kouká. Možná by neuškodil trochu širší závěr, ale i takhle komorně to celkem ujde. Mars oku lahodící.

plakát

Rakvičky a věnečky (2014) (studentský film) 

Suchý. Suchý. Suchý. Jak já miluju suchý humor. A pokud je to krapánek černější, tím lépe. Jinak Honza Zadražil je tu naprosto geniální, to si řekněme hned na začátek a pokud jde o tempo, tak podle mě je to teda svižné tak akorát, aby film nezabil tu krásnou atmosféru, kterou si celou dobu buduje. K tomu se mi právě hodí i ten šedý tón. Tohle mi opravdu sedlo a i když bych měl spíš nutkání dát ty čtyři, tak nakonec přivřu oko a přihodím. Protože prvotině už jsem pět nedal dlouho, zda-li vůbec kdy. "Tady se nedá dělat vůbec nic…"

plakát

Šílený Max: Zběsilá cesta (2015) 

[Kino Svět] a [Filmový víkend 2015] Mad Max podruhé. Mad Max opět na výbornou. K téhle šílené jízdě se snad ani nedá nic psát. Možná jen to, že se kaju, protože jsem stále neviděl originální trilogii. A taky, že mě celkem mrzí to, že při nějaké ze scén v pustině (ideálně pouštění Aqua coly) nezačalo v letním kině, alespoň na chvilku pršet.

plakát

Tmavomodrý svět (2001) 

Ať se jde celej patetickej Pearl Harbor zahrabat i s prkenným Affleckem! PS: